Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród długi 18:57, 25 sty 2024

Do góry
Joann napisał(a)
Wrzątek był niepotrzebny, ziemia niezamarznieta, ciemierniki wsadziłam i zaczął padać deszcz. Także zdążyłam

Ha ja z wrzątkiem szalałam dwa lata temu albo i rok temu jak poszerzałam rabatę z werbeną
Ogród długi 16:11, 25 sty 2024

Do góry
Wrzątek był niepotrzebny, ziemia niezamarznieta, ciemierniki wsadziłam i zaczął padać deszcz. Także zdążyłam

Grzebiuszka ziemna 15:30, 25 sty 2024

Do góry
Alusiu, a więc nie jestem sama
Basiu - dziękuję
Judith napisał(a)
Fajowe czapencje . Czy ja dobrze widzę, że ściągacz zrobiony na zasadzie "jak ze sklepu"?

Judith - ściągacz 1 na 1 lewe, prawe

Muszę się pochwalić maścią z suchych kwiatów nagietka uzbieranych późnym latem, wreszcie mi się udało na gęsim smalcu z dodatkiem olejku z drzewa herbacianego, zastyga

Szukając czegoś ogrodowego na YT trafiłam na taki ogród i jestem w różanym (choć nie tylko) raju dzielę się znaleziskiem, bo warto, zapiera dech w piersiach, zarezerwujcie sobie ok 40 minut:

https://www.youtube.com/watch?v=VzyHAyiyKLY
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 15:10, 25 sty 2024

Do góry
Dostałam dzisiaj

Te piękne łubiny Masterpiece na okładce są jak na razie nie do dostania. Jakby ktoś gdzieś widział proszę mnie niezwłocznie informować.

Ogród długi 14:58, 25 sty 2024

Do góry
Zakupy w B... Ciemierniki po 11.99 Tak się kończą zwykle zakupy spozywcze

Grzebiuszka ziemna 13:55, 25 sty 2024

Do góry
Kordina napisał(a)
(uwielbiam chusty i szale, chyba mam ich z kilkadziesiąt w 3 pudełkach - taka rysa na charakterze )

Bożenko, to mamy coś wspólnego, też tak mam , nawet latem lubię mieć coś cienkiego zamotanego na szyi, a jak chłodniej to już obowiązkowo musi być.

Kompleciki bardzo akuratne, fajnie wydziergałaś.
Grzebiuszka ziemna 13:38, 25 sty 2024

Do góry
W torbie mam miarkę, obcęgi, nożyczki, latarkę, pomijając WSZYSTKIE gadżety typowo kobiece, których tu nie będę wymieniać z powodów oczywistych
A z moich ostatnich prac, jakie wykonałam na drutach, to są 3 czapki zimowe, które dostosowałam do już istniejących chust i szali (uwielbiam chusty i szale, chyba mam ich z kilkadziesiąt w 3 pudełkach - taka rysa na charakterze ) krótkie zakrywające uszy, bo takie najlepiej mi pasują z pimponem i bez

Podzielę się jeszcze pomysłem z niezastąpionego Pinteresta, jeśli komuś z ogrodzenia zostało kilka klasycznych paneli, to można je genialnie zagospodarować w prosty sposób, sadząc lekkie pnącza, może klematisy wokół? Pomysł wart zapamiętania i nie wymagający dużego nakładu sił i środków (tu jest inna kratka, ale chodzi o idee):

Ogród hortensjowo różanecznikowy 13:14, 25 sty 2024

Do góry
Monika83 napisał(a)
Takie zakupy lubię najbardziej ❤
.

Zakupy fantastyczne, piękne roślinki. Takie zakupy to ja też uwielbiam.
Ogród prawie wymarzony … 13:11, 25 sty 2024

Do góry
Muszelka napisał(a)
Zobacz, tu dwuletnie krzewy Melby z moich patyczków.

Szał!
Zacisze Alicji 13:00, 25 sty 2024

Do góry
Rumianka napisał(a)
Te ostatnie foty pokazuję atrakcyjność tego stawu w każdej odsłonie...Jest wyjątkowo uroczy...

Elisko! Dziękuję. W tym roku koniecznie musimy się wziąć za staw, bo tak nam czas ucieka,
a uszkodzenia brzegów są coraz większe, no i trzeba pogłębić.

Zacisze Alicji 12:51, 25 sty 2024

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Alicja

Staw o każdej porze u ciebie piękny.
Tyle krokusów. U mnie porozrzucane po ogrodzie i ich nie widać. Bażanty mi też wydziobują.

Powiedz mi jaka przyczyna, że u ciebie lilie wodne mają liście ponad lustro wody.

Elu! Dziękuję. Krokusów sporo, ale co roku staramy się coś dosadzić, więc trochę starych, trochę nowych i jakoś się prezentują.
Liście się wypiętrzają ponad powierzchnię wody, bo rośliny zbyt się rozrosły, trzeba będzie je trochę ograniczyć, bo liście zasłaniają kwiaty i nie widać ich dobrze.

Zacisze Alicji 12:41, 25 sty 2024

Do góry
Joku napisał(a)
Cześć Alu! Jestem u ciebie chyba po raz pierwszy. Przejrzałam kilka pierwszych stron, jestem zachwycona. Koniecznie muszę przestudiować cały wątek, najbardziej zaciekawił mnie staw z masą grzybieni.

Jolu! Dziękuję, bardzo się cieszę, że mnie odwiedziłaś. Staw czeka na poprawki, trzeba będzie go pogłębić i wzmocnić brzegi.
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie.

Kraina spełnionych marzeń 12:35, 25 sty 2024

Do góry
Tadam!!!
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:28, 25 sty 2024

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
spód wykończyłam jak umiałam i na ile dostęp takera pozwalał manewrować

Nieustannie podziwiam postępy prac remontowych, a tapicerowanie taboretu uznaję za profesjonalne...skąd Wy to wszystko umiecie? Z tym drucikiem baaardzo pomysłowo...
Ogród prawie wymarzony … 12:27, 25 sty 2024

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
A oto obraz nędzy i rozpaczy
Jedna rabatą na gotowo - prawie
Chciałam dziś ją wyrównać po jesiennych przekopach ale deszczy u mnie a już czochy wychodzą i czas goni…

U mnie jeszcze gorszy obraz nędzy i rozpaczy w rabatach hortek bukietowych te suche kwiatostany wszędzie leżą na całej działce
Zacisze Alicji 12:27, 25 sty 2024

Do góry
Muszelka napisał(a)
Staw masz BOSKI!

Muszelko! Dziękuję, bardzo mi miło.

Ogród prawie wymarzony … 11:57, 25 sty 2024

Do góry
Muszelka napisał(a)

Muszelko a co to są za dwa drzewka tak fajnie przycięte na parasolki po lewej na pniu?
Ogród hortensjowo różanecznikowy 11:35, 25 sty 2024

Do góry
Monika83 napisał(a)
.

Cudo. masz ty tych ciemierników cooo?
Ogród hortensjowo różanecznikowy 11:35, 25 sty 2024

Do góry
Monika83 napisał(a)
.

Cudo. masz ty tych ciemierników cooo?
Ogród w malinówkach 10:52, 25 sty 2024

Do góry
Kolejny temat związany z fragmentem za domem.

Ma być ścieżka z grysu i wstawione płyty betonowe. Szerokość ścieżki wyjdzie około 0,8-1 m.

Ścieżka wychodzi na środku schodów z tarasu.

Przy takim układzie zostaje między ścieżką, a ścianą 0,5 m. Od Wioli wiem, że bluszcz ma posadzony 10 cm od ściany, wówczas można by coś z roślin dodać. Ale jest wąsko.

Pytanie - Czy zrobić tak jak na rysunku, czyli ścieżka oddzielona ekobordami, a bluszcz posadzony w korze? Czy może zrobić z kamyczków aż do samej ściany? Praktyczniej i taniej było by z kamieni, tylko nie wydaje mi się, żeby bluszcz lubił rosnąć w grysie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies