Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:18, 20 lut 2017

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Do Agani zajrzę
Nie raz zastanawiam się dlaczego tu potrafią tak obniżyć ceny a u nas..uschnie nie obniżą a wyrzucą Bo też tak widziałam,uschnięte badyle w donicach a cena normalna. Tylko do kosza się nadawało.
Z zakupami ogrodowymi wstrzymuje mnie to,że nie zawsze wracam autem swoim.Bo podejrzewam,że pół sklepu bym zabrała

To wiesz co Aniu, może i lepiej że nie swoim autem, majątek byś straciła u nas faktycznie jest tak, jak mówisz, nawet ciężko negocjować o te badyle

lilie od Sebcia juz się pokazały
i kolejne oznaki wiosny

hortensje ogrodowe
Ogrodowe kreacje 11:13, 20 lut 2017

Do góry
Już takich widoków się chce
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:12, 20 lut 2017

Do góry
JANA
ciekawa jestem, co wymyśliłaś w sezonie jest ładniej, bo rośliny kwitną i trawki rosną, teraz tak jest
Niebawem i ty zaczniesz sezon, u mnie prawdziwe przedwiośnie.

a tu mój warsztat ogrodnika, narzędziownia i nawozy itd

rojniki zaraz zakwitną
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:12, 20 lut 2017

Do góry
Ja z moimi latam po całym ogrodzie, w końcu ID wylądowały koło domu będę próbować kleić, faktycznie ładna, może jakieś objemki z metalu mąż zrobi teżpozdrawiam

kalina pokazała pąki, a wilczomlecz tak po zimie wygląda, mam nadzieję, że powstanie

W oflisowym ogrodzie 11:10, 20 lut 2017

Do góry
Mirko tak wyglądał mój trzcinik

Mój mały ogródeczek :) 11:05, 20 lut 2017

Do góry
Moje stipy wyglądają tak

A lawenda
W oflisowym ogrodzie 11:02, 20 lut 2017

Do góry
frezja napisał(a)

Proszę..zaraz usunę

Zostaw fotki super szynki. Będziemy rozpowszechniać, produkty bez chemii
Teraz musisz się pochwalić modelem szynkowaru
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:00, 20 lut 2017

Do góry
Milka napisał(a)

carex ID w donicach nawet nieźle wygląda

i nowa donica

bo ta się rozwaliła, mam nadzieję, że cis żyje

Moje rozplenice IC mam w dwóch miejscach posadzone, od zachodu są zielone, a pod domem od południa całe brązowe

Ja też kupiłam dwie donice, to moje pierwsze

Starą donice możesz skleić kropelką, szkoda jej, bo ładna
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:55, 20 lut 2017

Do góry
Rosa napisał(a)
Dzięki Irenko, tak zrobię .

Alez proszę

ruszyła szałwia omszona i przy okazji widzę, gdzie biedronka spała
powojniki na łuku ruszyły

niebawem łuki będą zarośnięte, teraz badyli
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:50, 20 lut 2017

Do góry
BASIA
fajnie się taplac i na bieżąco naczynia myć, czasami jest za mało aby do zmywarki pchać

IZA
było pięknie i ciepło, za grubo na ogród się ubrałam

MIŁKA
ja to nazamawiam roślin, a potem nie pamiętam co i gdzie, kolejny problem, gdzie wsadzić pęcherznice Diabolo na pniu idą do donic, ale nie wiem z kolei co z różą, która była w donicy, na razie dumam. Wodą nadal się cieszę

carex ID w donicach nawet nieźle wygląda

i nowa donica

bo ta się rozwaliła, mam nadzieję, że cis żyje
i dla Uli rozplenica, tak na niej mości się Misia
W oflisowym ogrodzie 10:43, 20 lut 2017

Do góry
kamila66 napisał(a)

Ewa widziałam kiedyś na allegro
ale nie widziałam szynek.

Proszę..zaraz usunę

Miłkowo - sezon 2016-2022 10:33, 20 lut 2017

Do góry
Madżenka
niestety nie do końca, dużo traw jeszcze do cięcia, zapowiadają dobrą pogodę, z deszczami wprawdzie, ale ciepło. Powiem, że po przerwie dość ciężko w rytm ogrodowy wejść.
Było cudownie, ptaki tak świergoliły, że uszy bolały, kosów pełno, kukułka tez była, czasami przystawałam w pracy i chłonęłam widoki i słońce

Elaty już zielone w środku, molinie dawno wycięte, miskanty też już tnę, bo potem cebulowe zdeptam
Marzenko, jest news, ta bordowa rozplenica Samba- większa od Rubrum, po cięciu ma żywy, piękny środek, jesli ruszy, to będę w szoku

tu jeszcze z trawami na tej rabacie i tu się umordowaliśmy strasznie, cięcie we dwoje inaczej nie da rady

i wycięte
To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:31, 20 lut 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Nożyc elektrycznych mieć nie mogę. Do żywopłotu muszę się przedzierać przez inne nasadzenia. Dodatkowo trzeba go ciąć również z zewnątrz.
U nas do wymienionych wyżej sklepów sprzęt o większych gabarytach dostarczany jest w pojedynczych egzemplarzach. Trzeba mieć wyjątkowe szczęście, żeby akurat trafić.
Wciąż czekam na obeschnięcie rabat. Pod nogami ciumka nasączona wodą gleba. Nie da się jednak ukryć, że przedwiośnie zawitało do ogrodu.
Śnieżyca

i
Prymulka i rozchodnik okazały

Przeżyły zimę turzyce oszimskie na przedpłotowej. Śmiałek darniowy wypuszcza świeże źdźbła. Kępa jest już bardzo okazała. Może trzeba ją odmłodzić? pomyślę o tym.

Ładny dzień się szykuje. Trzeba się cieszyć słońcem, bo kolejny tydzień zapowiada się mocno deszczowy.

ja tez jestem zasiedziała w domu, aż za bardzo, ale u mnie remont, więc jeszcze nie gonie po ogrodzie, zwiastuny wiosny podglądam u innych u Ciebie już wiosna

Ja mam nożyce boscha akumulatorowe dobrze mi się spisują

Turzyce u mnie całe brązowe od mrozu, smutny to widok, mam nadzieję, że szybko odbiją po radykalnym cięciu, które planuję wykonać w drugiej połowie marca, muszę poczuć wiosnę u siebie
Ogrodula 10:21, 20 lut 2017

Do góry
Malutki pod lasem 10:13, 20 lut 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Gorzej z cisami Mam nadzieję, że tylko chorują, a na wiosnę się zbiorą. Te w warzywniaku jeszcze jakoś wyglądają, te w żywopłocie gorzej.

moje też tak wyglądają, dobrze że Toszka uspakaja
Sezon 2017 u Hanusi 09:58, 20 lut 2017

Do góry
Dziewczyny, kłączy ranników nie moczy się, przed wsadzeniem, ale Nalar przetrzymała je na sucho przez całą jesień i zimę, Może uschły za bardzo, trzeba je ciut pobudzić.

...uDany ogród 09:54, 20 lut 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)

Ale super filiżanka ja też powinnam się zabrać za siebie bo mi się jakoś niepokojąco wszystkie ciuchy zbiegły w praniu, chyba przez tą twardą wodę
Ale jakoś ciągle jakieś imieniny albo inne kusicielskie imprezy.

Dziękuję , kocham białą porcelanę najbardziej tą starą. Ale takie nowoczesne ceramiczne perełki też przygarniam
Niestety moje też lekko przyciasne. Muszę się z tym uporać, bo nienawidzę mojej oponki...opony znaczy:/
Ja już nigdzie nie chodzę

Kiedyś będzie tu ogród 09:52, 20 lut 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Witaj serdecznie Elu. Pierwsza fotka jest z ogrodu Asi, która niestety nie udziela się już na forum, czego ogromnie żałuję. Dzięki niej ogarnęłam technicznie teren, co nie bardzo mi wychodziło. Ogród dopiero powstaje, jeszcze dłuuuga droga przede mną, ale wiem w jakim kierunku idę a to dla mnie już dużo....

Moje brzozy zaczynają pokazywać kolorki....

Świetne ujęcia tych brzózek
...uDany ogród 09:51, 20 lut 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

Spojrzałam, myśle doniczka...
Czytam....aaa....kawka...

Doniczki właśnie szykuję, ale pierwsze kawka na dobry start
I kwiatek

Ogród w mieście-ogrodzie 09:49, 20 lut 2017

Do góry
katel napisał(a)
Cudowny ten Twój świerkowy las z rododendronami jest się czym zainspirować, chyba zacznę o nowej działce myśleć

Dziękuję Kaśka Lasek jest oczywiście sosnowy , ale w niektórych miejscach podsadzam go świerkami pospolitymi, bo dobrze znoszą cień.
Jak chcesz hodować lasek to przygotuj się na takie zajęcia (fotka z soboty)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies