Bo Ty chyba najbardziej lubisz spontan. I do tego jesteś pracoholikiem. I to Ci sił dodaje. Mnie niestety spontan na dłuższą metę by zabił, wiec muszę mieć konkretny plan żeby z siłami nad wszystkim wydolic. Ale po co się rozdrabniac z naszymi różnicami i tak mamy wspólne to że chcemy żeby było ładnie. Wrzucaj fot jak najwięcej bo u mnie wiosny brakuje. Jakie rośliny masz pod samą magnolia? Bo ja w tym roku wrzuciłam prymulki i przebisniegi, nie wiem czy dobrze.
Hiacynty u Ciebie juz kwitną-zazdroszcze; ) a pamiętasz moją trzmieline pod jablonka? Odradzalas mi i ograniczylam ja do mniejszego fragmentu na zakręcie. I całkiem fajnie wyszło i między nią będę co roku upychac hiacynty- właśnie na nie czekam.
A szafirki mam z później kwitnących.
Ciemierniki masz koniecznie do zgromadzenia są obłędne. Czekam na Twój kolejny spontan
Moją odkryłem, chociaż na noc lub w zimniejsze dni przykrywam. Sprzęt do przykrycia jak na zdjęciu. Domek wykonany z ramiaków drewnianych i owinięty białą, gruba agrowłókniną, a na niej jeszcze warstwa termoizolacyjnej dachowej membrany. Kopuła z rurek od centralnego ogrzewania pokryta agrowłókniną. Dodatkowo do kopuły wkładam zwiniętą agrowłókninę. Żeby miała cieplej
Łucja - jedyny szczypior jaki mam to czosnek główkowaty. Był w torebkach w L. )) może to to lub coś podobnego jak my po podobnych sklepach chodzimy i zamiast spożywki co innego do domu znosimy
Agata, bodziszek wspaniały ma z 50cm. wysokości?
Prace wiosenne pooglądałam, warzywnik super . Też przymierzam się do skrzyń ,ale to chyba jesienią zrobie , bo teraz też już coś posiałam.
No trochę blisko sadziłam z myślą rozrostu na jedną stronę... obym nie żałowała
A tu wstępna przymiarka, czy tak poprowadzić rabatę.... z prawej głębiej wcięta czy płycej? Widać mojego małego ogrodnika, co mi tylko ziemię z miejsca na miejsce przenosi i rwie co wpadnie w ręce
czy tak lepiej
Hejka Aurela - przybyłem normalnie jak "Brunet wieczorową porą" ale nie mogłem sobie odmówić żeby nie przyjść =. I co? I jest pięknie
Cudne te tulipany, też mam te w paskowane liście ale mi jeszcze nie kwitną, no i mają inny kolor kwiatów. No ale te twoje jeszcze raz powtarzam cudne
Na Blue diamonds też czekam - piękne są
Fajowe masz to swoje jeżówkowe przedszkole Mam prośbę jakbyś miała jakieś nie potrzebne sadzonki to przetrzymałabyś mi je i przesłała korzenie na jesień?
Zakupy tak samo sobie super poczyniłaś ale dzisiaj najbardziej zauroczył mnie u Ciebie zawilec grecki - malutki a jaki piękny
I na koniec….
Dziś po porannym deszczu wylazły z zakamarków „szmaragdowego” ślizgacze w skorupkach. Prawie pół wiaderka się nazbierało. W drodze do domu teleportowałam je na pobliską łąkę…niech sobie jedzą kończynę a nie moje hosty !!!
Moja na obrzeżu rabaty i stąd moje odczucie, że dziwnie wygląda, zwłaszcza, jak rośnie bez dopełniaczy. Po obejrzeniu Twojej dam jej spokój. U Danusi w realizacjach też gdzieś widziałam na obrzeżu.
Bardzo ładnie masz wypełnione rabaty a "słoneczka" wprowadzają radość
Też moment gdybałem, ale listki takie jak u pierwiosnków a dziewczyny w postach pod zdjęciem tylko mnie w tym utwierdziły. A kolorek ŚWIETNY taki rrrrrrr
Za to ile sadzonek rozchodnika zrobiłaś ? Bo na jednym zdjęciu widzę dwie, ale nie wiem czy na następnym jest więcej bo nie widzę
Do wysiewania masz dar bo stokrotka cudniasta
Zakupy- skąd ja znam brakowało dwóch wrzosów kupiłaś trzy, ale ja też muszę kupować nieparzyście bo inaczej mi jakoś nie gra
A derenie- zacytuję pewną osobę ( już nie pamiętam kogo ) "Marzenia się nie spełniają, marzenia się spełnia" - skoro o nim marzyłaś to gratulację
Wygrabiać trawnik na kolanach - i tu widac prawdziwe poświęcenie z miłości