Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 19:30, 06 kwi 2017

HEj MADziu!! Dzięki za wizytę Zapraszam, będę na pewno potrzebowała spojrzenia z zewnątrz.

A teraz wstawiam zdjęcia róż do cięcia, bo mam obawy co i jak...
Z ciut dalsza

i bliższa

I Cinderelka:

Anda 20:24, 06 kwi 2017

Kasiu, co do LO to wytnij wszystko, wszysciutko na trzy oczka co jest cienkie. To jest ok. 10cm. Tam widze chyba tylko trzy grubsze pedy. Te zostaw dluzsze, przytnij tylko koncowki i rozepnij te pedy najbardziej poziomo jak sie da po siatce. Nie przyginaj do gruntu, tylko poziomo po siatce albo przymocuj do jakiegos patyka, jesli na siatce sie nie da.

Co do Cinderelli, to tez zostaw jej trzy pedy dlugie, przytnij tylko koncowki. Te pedy rozepnij poziomo po siatce. reszte przytnij wszystko na trzy oczka. W miare wzrostu modych pedow przyginaj je poziomo po siatce.

Tak zrobilabym u siebie, gdyby to byly moje roze. Mam nadzieje, ze beda ladnie kwitnac
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasia_CS 20:51, 06 kwi 2017

Co do tych 10cm to masz na myśli, ze tyle cm ma zostac z pędu, tak? Muszę na jakims patyku je do ogrodzenia przymocowac, to jest myśl! Bezpośrednio do samego ogrodzenia się bałam, bo sąsiad chce reklamowac podmurowke i moze ja będą rozbierać ...
Anda 21:59, 06 kwi 2017

One rosną tak blisko ogrodzenia, że jesli podmurówka będzie rozbierana to i tak będziesz je musiała wysadzić i co za tym idzie też przyciąć.
I tak, te cienkie skrócić do 10cm
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasia_CS 00:08, 08 kwi 2017

No trochę blisko sadziłam z myślą rozrostu na jedną stronę... obym nie żałowała

A tu wstępna przymiarka, czy tak poprowadzić rabatę.... z prawej głębiej wcięta czy płycej? Widać mojego małego ogrodnika, co mi tylko ziemię z miejsca na miejsce przenosi i rwie co wpadnie w ręce

czy tak lepiej

Kokesz 06:16, 08 kwi 2017

Wg mnie pierwsza opcja.
Będzie szersza rabata i łatwiej do koszenia
anbu 06:34, 08 kwi 2017

Pierwsza wersja
Zana 06:39, 08 kwi 2017

Też jestem za wersją nr 1
Kokesz 06:43, 08 kwi 2017

Ooo, witam ranne ptaszki
Właśnie sprawdziłam pogodę i u mnie weekend szaro-buro-zimny się zapowiada 10 stopni tylko brrr a miało być tak ładnie

jolanka 08:02, 08 kwi 2017

Ja tez za pierwszą