Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Typografia ogrodu 09:30, 04 sie 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Przez okno miała na ten świat wyjść czy jak? Bo związku nie widzę.

W Gąszczu u Tess 09:28, 04 sie 2015

Do góry
Tess, a mnie się twoje oczko podoba, super jest, ot zaskakujacy element w ogrodzie. ja bym dała poduchy w takim kolorze na siedziskach, lampiony na drzewie i cieszyła, ze mam inaczej niz inni. Oczko które pokazałaś na inspiracji jest piekne, ale na inspiracji, do Ciebie kompletnie moim zdaniem nie pasuje. Ot oczko dla Picusia z korporacji, co to ma ogród który oglada z daleka. Mam nadzieje, ze nie ma nikt takiego na O)))) Oczko z inspiracji nie ma życia, to raz, nie ma roslin wodnych, a bez nich się nie da utrzymac czystej wody, nawet przy pomocy chemii. Twoje jest rozbuchane, super!!!!

Toszka, ja nowa tu, czy Ty kobieto jakiś watek bedziesz miała swój, bo wszędzie i nigdzie jestes Chciałam pytac o to podłoze do trawska, moja żółta rośnie super, a zielona mizerota. Pisałaś kiedyś o korze z tego co pamietam, cos jeszcze? Ona w koncu cien lubi czy słonce
Typografia ogrodu 09:13, 04 sie 2015

Do góry
Przez okno miała na ten świat wyjść czy jak? Bo związku nie widzę.

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 09:10, 04 sie 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

To nie dotyczyło Percy tylko Cunninghama

Dzięki, Bogdziu za czujność Oczywiście pomyliłam nazwy odmian. Wstyd mi, bo akurat mam tylko te dwie

Kasiu, Percy mam od bardzo wielu lat i rzeczywiście wolno rośnie.

A. i chciałam powiedzieć, że wprowadziłam Cię w błąd, mówiąc, że hortensja Magical Candle nie przebarwia się na różowo. Przebarwia się, odświeżyłam sobie pamięć na zdjęciach.
Dla odmiany czas na zmiany... 09:05, 04 sie 2015

Do góry
Pokażę te moje, bo zdjęcia nawet zrobiłam, choć rumienię się nieco, że tak nieprofesjonalnie wyglądają wieczorkiem, jeśli moi panowie już mi dysk oddadzą.
No właśnie powinno się przyciąć krótko, żeby mniej ale mocnych pędów było. A wszystkie wątłe i słabe - wyciąć. ale ja się mądrzę, a jako już rzekłam - sama nie zrobiłam tego.

Pokażesz większy kawałek żywopłotu grabowego?
Mirkowy ogród (początki) 08:59, 04 sie 2015

Do góry
To są zwykłe brzózki? Czy zamierzasz ich wzrost trzymać pod kontrolą?
Bo takie zwyczajne brzózki rosną bardzo wysoko.
Hosty OK, póki brzozy niskie. Potem zacznie brakować czegoś wyższego, ale to za jakiś czas.
Dla odmiany czas na zmiany... 08:39, 04 sie 2015

Do góry
beta napisał(a)
graby sie zagęszczają...będą z nich ludzie

moje hortki...hortusie...brakuje jeszcze trzech sztuk do kompletu...ale postanowiłam spróbować rozmnożyć...zobaczymy czy się uda...ps. na żywopłot nie patrzymy

i jeszcze chcę się pochwalić...z trzech sztuk żurawek zrobiłam kilkanaście...przyjęły się i mają się świetnie

A gdzie rosną te graby? Bo zlokalizować nie umiem.
Z hortkami to chyba zrobiłaś to, co i ja na wsi - za mało zostały przycięte? Bo bardzo gęste, wiele łodyżek mają ale kwiaty niezbyt wielkie. Moje Magical Candle na wsi mogą służyć za instrukcję, jak nie należy ciąć hortensji

dlaczego nie patrzeć na zywopłot? Dorodny jest, gęsty.

Prawdziwy ogród się zrobił. No i te przestrzenie, których Wam, właścicielom dużych ogrodów, zazdroszczę.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:36, 04 sie 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Ale też przetrwa. choć oczywiście, jest mniej ładna, niż zielona.
Musisz to przeczekać, skoro rośliny do cienia posadziłaś w miejscu niecienistym
jeszcze niecienistym pocieszam się, choć to wcale nie powód do uciechy, że słońce jest już jednak niżej i te tuje powoli dadzą cień.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:34, 04 sie 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

ale mi chdodzi o tą zieloną całą bez brzegów...to ta żółcieje

Ale też przetrwa. choć oczywiście, jest mniej ładna, niż zielona.
Musisz to przeczekać, skoro rośliny do cienia posadziłaś w miejscu niecienistym
"W kolorze blue" 23:24, 03 sie 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Tess, a widzisz, a dla mnie własnie sa dokładnie z tej samej bajki. Będe miała trawy, jarzmianki Claret, te czerwone, jeżówki już mam i super wygladają......

A coś mi świta, że na pierwszej stronie stało napisane, ze Pani nie toleruje w ogrodzie czerwonego
Jak to upodobania nam się jednak zmieniają
Świetne inspiracje, już kiedyś je widziałam u Ciebie, super będzie
Acha ... weź się dziewczyno ubierz !!
Zieleń to Życie 2015 23:13, 03 sie 2015

Do góry
Oczywiście, dla wystawców-producentów, projektantów i ludzi z branży to jest wydarzenie, pewnie jedno z większych w Polsce.
Tego nie kwestionuję.
Ale dla ogrodników - jako szeroko rozumianych właścicieli ogrodów i ogródków - nudą wieje.
Zresztą mam wrażenie, że zwykli zwiedzający nie interesują ani organizatorów, ani wystawców.
Stoiska są nudne, ot, rządkiem poustawiane roślinki na półkach. Informacje trzeba wyrywać a i tak rzadko kto chce z człowiekiem nie z branży gadać.
Zecoraz więcej wspaniałych aranżacjach - no cóż, chyba lekkie nadużycie jest.
Jedno stoisko Szmitów (które owszem, zawsze trzyma poziom) jako ta pierwsza jaskółka - wiosny nie czyni
A relacje z poprzednich lat warto przejrzeć, i owszem, co zresztą już wcześniej uczyniłam. Wielu Forumowiczów wypowiadało się w tonie mało entuzjastycznym.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:12, 03 sie 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Palenisko super.
wypoczywaj i 3maj się

Mówisz że super ? No coś mi tam nie gra ale ogólnie też mi się podoba Dzięki Tessiu *
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 22:05, 03 sie 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Z tego co kiedyś Bogdzia pisała, to nie lubi tych różaneczników za ich drugie kwitnienie.

To nie dotyczyło Percy tylko Cunninghama
Mały ogród Kasi 20:47, 03 sie 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Kasiu, przykre wieści z tą budową
Jeśli to budowa nie wykraczająca swoją uciążliwością poza granice nieruchomości, to sąsiadów nie zawiadamia się o wydaniu pozwolenia na budowę.
Tez mam taki kocioł, ale nie znalazłam dla niego zastosowania

Ta budowa oczywiście wykracza uciążliwością poza granice nieruchomości, ale cóż, wszystko jest zgodnie z prawe i nic nie zrobimy. M kontaktował się dziś z zaprzyjaźnionym prawnikiem.
"W kolorze blue" 20:03, 03 sie 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Czyli - witaj w klubie naciągniętych klientów
O miss America - piwonię mi chodziło.

Tess ja ja tylko widziałam na ispiracjach, nigdy na zywo, ale wyglada własnie na taka kępę biała, o taki akcent mi chodzi, tu akurat zywcem z inpsiracji
"W kolorze blue" 20:03, 03 sie 2015

Do góry
Marzen, jak moje oryginalne, wypasione z papierami karpie koi przezyły, to żaba tym bardziej. Plus moja ropucha zyje nadal a na serio, na co zamienili?

Tess, no witaj, coż, są ludzie bez zasad i poczucia wstydu, niestety. Kij im w nos. tarczownicę odratowałam, więcej nic u nich nie kupię.

Marzen, wypluj przez lewe ramię, bo co z tego wyjdzie, to nie wiadomo
Do tego z inspiracji z lawendową, mam Matronę w stipiach, jeżówki bedą na różance w seslerii, łan jeden wielki. Gracki przy murze i za hortensjami. Łan po długosci z ogrodowych, jako tło gracki, to przedogrodek. No i Magnolię w Trzcinniku
Wilcza Góra 19:13, 03 sie 2015

Do góry
Tess napisał(a)

WOW! Ale czad!

Gdzie kupuje się obornik przekompostowany?

CZAD i Wilczyca dziękują

obornik jesienią jest w okolicznych, podwarszawskich szkółkach
Ogród Mirelli 19:07, 03 sie 2015

Do góry
Tess napisał(a)
A tu zobacz. Mój faworyt kompozycji z perovskią.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1779-dla-odmiany-czas-na-zmiany?page=720

Możesz sobie sama sadzonki zrobić. Jeśli nabędziesz egzemplarz mateczny

Tess bardzo ładnie to wygląda. U mnie niestety brak miejsca tak jak pisałam wyżej Iwonce.
Jeden egzemplarz między rozchodnikami może jedynie być, bo bardzo mi się ta roślina podoba
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 18:02, 03 sie 2015

Do góry
Bardzo słuszne podejście.
1,2,3,ogród... START! 18:01, 03 sie 2015

Do góry
Od zeszłego roku??? Kobieto, nawet mnie przebijasz w niezdecydowaniu, gdzie nowy nabytek posadzić
Jak nie masz dla niej miejsca, to Cię od niej uwolnię, chcesz?

a przymierzałaś ją w różnych miejscach? Postawić, fotkę cyknąć, jak wygląda, jeśli na oko nie jesteś pewna.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies