Szałwia pod cisteną fajnie to wygląda gdy roślina przeplata swoje kwiaty między pniami drzewa lub krzewu
Ja też mam swoją ulubioną różę
Mix wszystkiego
Agatko własnie wpis poprzedni przeczytaj i tam napisałam , jakie to były moje początki ze storczykami.
Dziękuję za wszelkie miłe słowa.Buziaki przesyłam
Z lata
Dziś Światowy Dzień Kota.To adekwatnie do tego święta, moja Fiona
i teraz piecuch
Storczyki to piękne rośliny.
Ale hosty są bezproblemowe i takie urokliwe w ogrodzie.Może zmienisz zdanie i powiększysz i tą kolekcję z nimi
Dla nie i jedne i drugie storczyki są pięknei nie ma większych z nimi problemów.Ale kilka lat temu, to mi nie wychodziło z nimi, bo zalewałam je,chciałam,żeby szybko rosły i podlewałam za często.cóż straciłam oczywiście.Ale jak to ja nie podałąm się i za jakiś czas kupowałam następne i więcej już o nich czytałam.I już było ok i jest.
u mnie to samo ....już się przyzwyczaiłam ...wczoraj nawet miałam zamysł wziąć sekator i je ogolić całkowicie....ale za dużo śniegu leżało jeszcze ...część ciemierników u mnie już ma paki kwiatowe ....ale ja czekam na pąki tych pełnych co kupiłam w zeszłym roku
Też racja, ja sprzątam non stop bo nigdy nie wiem czy nie zjawi się klient
Teraz niestety trochę się to obsunie, bo nieszczęśliwie pękła rura doprowadzająca wodę do domu i nim tego nie naprawimy muszę wstrzymać sprzedaż. Ziemia zamarznięta , nie wiem gdzie jest awaria a kopać trzeba ręcznie, bo koparka nie wjedzie
Jak nie urok to....
Widziałam Twoje baranki, cudne!
Fiołki bardzo lubię i właśnie znalazłam kolejnego w paski
Twoje Edytko to z nasion masz, może jeszc ze w tym roku nie zakwitna wszystkie, ale już przyszłym, na 100% będą.
Tak, pierwszy spacer rekonesansowy do ogrodu koniecznie z pstrykaczem!
No i wtedy nie zabieram niczego tylko sekator i 2, 3 torebki nasion do wysiania /sałata, rzodkiewka i ew. dymkę/. Ciężko nie będzie!
Dziękuję za fotki To jednak dobrze że zamówiłem 3 sztuki
Ty masz cedry libańskie a ja zamówiłem cedry himalajskie niby podobne tępo wzrostu. Mają mieć około 120 cm wysokości ale się okaże jak będę je miał już w domu, oby były ładne. Dokupiłem też cypryśnika błotnego taki eksperyment. Warunki by miał u mnie idealne z racji że posadzę go na mocno podmokłym terenie Co do metasekwoi to też ją mam ma już około 5 lat ale tylko 180cm wysokości