Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:23, 16 lut 2017

Do góry
Sałatki

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:22, 16 lut 2017

Do góry

28 marca 2016 wzeszła rzodkiewka

Ogród Cioci cz. 3 14:22, 16 lut 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Ślicznie i wiosna juz za oknem, jakby
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:21, 16 lut 2017

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:20, 16 lut 2017

Do góry
Zwykłe skrzynki z Juli, bo Witek się nabrał, że takie tanie są, a okazało się, że plus okucia i wyszło już nie tak tanio. Cztery sztuki, jedna dla Grzesia

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 14:19, 16 lut 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
a tak wyglada dzisiaj stipa, siana razem z rozplenica
8 lub 9.02

Sezon rozpoczęłaś słońce świeci, wiosna idzie. To teraz poluj Kasiu na magnolie
Ogród Oliwkowy :-) 14:13, 16 lut 2017

Do góry
Też popieram
Wiele rzeczy i tak wyjdzie w praktyce, lepiej na starcie unikac inwazyjnych roslin.
Hortensje mogą byc z trawami, no. tak
,,zdjęcie cytowane"

Ogród w mieście-ogrodzie 13:42, 16 lut 2017

Do góry
Pazdzierzowy napisał(a)

Zadanie zimowe oczywiście. Dopóki nie ma mrozu wolałem wykorzystać czas na "fizolskie" prace, jeszcze i tak nie wszystko ogarnięte, zresztą nigdy nie jest

W grudniu jeszcze nie kosiłem

Tu jeszcze ta rabata z innej perspektywy. W tym zagajniku sosnowym też muszę coś zaplanować. Nie wyklarowało mi się jeszcze w jakim charakterze to będzie, bo wrzosowate to byłaby już nuda.

Witaj Andrzej, fajnie, że pojawiłeś się na ogrodowisku ze swoim ogrodem, miło spędza się czas u Ciebie, lubię ogrody z naturalistycznym klimatem i sosnami.

Ciekawi mnie bardzo co wymyśliłeś do obsadzenia w sosnowym zagajniku, ja mam takowy u siebie też z sosny pospolitej..tylko u mnie glina, niby więcej urośnie niż na piasku, ale kopanie ciężkie....

Dereń pagodowy u Ciebie to kawał drzewa, mam takiego posadzonego od nasionka, nie doczekałam się jeszcze na jego kwitnienie, mój rośnie już 10 lat...masz może zdjęcia c.c w fazie kwitnienia

Efektownie Ci włażą te rodki na taras

Jesteś jak dla mnie leśniczym avatarek to potwierdza, że z pasją i z zaangażowaniem dbasz o drzewa i ich formowanie

pozdrawiam:
Ogrodowe kreacje 13:41, 16 lut 2017

Do góry
Witam w ten piękny słoneczny dzień
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:34, 16 lut 2017

Do góry
Zobaczcie co odkryłam pod topniejącym sniegiem

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 13:24, 16 lut 2017

Do góry
i tulipanki posadzone niby od południa ale póki co w całkowitym cieniu domu sąsiadów ... też wychylają już noski
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:21, 16 lut 2017

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, przyszłam wiosnę u Ciebie zobaczyć, chyba pierwszą na Ogrodowisku. Aż nie do wiary. U mnie dzisiaj trochę śniegu dowaliło, jest głęboka zima, - 10C i na razie nie chce być inaczej... Patrzę na Twój zeszłoroczny żagwin i boję się, czy w tym roku u mnie zakwitnie, bo jakiś marny, oklapnięty, przemarznięty się zrobił

Sama nie wierzę, ale jest teraz jeszcze więcej jej widać
Po zimie żagwin zawsze taki, dostanie wody i odżyje, u mnie wyczesałam z igieł póki co, ciut przycięłam i czekam najgorzej, że Misia tam się wyleguje, ale co robić
Buziaki wiosna i u ciebie już puka

w niedzielę usuwanie igieł z dachu i cięcie konarów klona, są na dachu

Miłkowo - sezon 2016-2022 13:14, 16 lut 2017

Do góry
SYLWIA
ciężko, ale kto dziś ma lekko

BASIU
jakoś trzeba sobie radzić, nie ma wyjścia, skupiam się na pozytywach

tu juz bez traw, tydzień temu wycięte, zostały na razie pampasowe
nie wiem czy będą żyć
z rana szron, ale w lesie tydzień temu było grabienie
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:55, 16 lut 2017

Do góry
an_tre napisał(a)
Nawet zimą robi super wrażenie
Irenko
masz rację ze u ciebie szybciej wszystko rusza do życia bo masz mury, stworzyłaś swoisty mikroklimat

Aniu, coś jest na rzeczy
Jak nocne mrozy odpuszczą, popada, w 3 dni zmiany będą, że hej.
A to hortensja pnąca
zobacz, jaka spryciula, po tym słupie idzie, w dziurki się wciska i oplata, pień cały czas się łuszczy, brązowe kwiatostany zdobią, pąki świeże zwiastują wiosnę.

Ogródek Ewy 12:49, 16 lut 2017

Do góry
gobasia napisał(a)
U mnie też jeszcze sporo śniegu ...ale dziś slońce i czuć wiosne

Piwonie piekny kolor -taki energetyczny

O tak, dziś mimo leżącego śniegu czuć w powietrzu nadchodzącą wiosnę.
Już niedługo nasze ogródki zaczną tętnic życiem.
Uwielbiam Piwonie i ciągle mi ich mało.

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:46, 16 lut 2017

Do góry
kasiek napisał(a)
Twój winobluszcz jak moja glicynia U mnie duuużo ludu w tym roku, niemal cały ogrród pokrywa cienka warstwa lodu. Jutro jednak musze lać wodę zimozielonym bo sucho jak pieprz a śniegu niewiele...

U mnie glicynia i one chyba w podobnym czasie sadzone.
W moim regionie wiosennie, pachnie, ciepło, śniegu nie ma, tylko w cieniu ciut placki lodu jeszcze.
Raz lałam, ale ma być deszcz, w niedzielę kończę cięcie traw, lecą już wszystkie pod nóż, suche fajnie się spalają.

to pokażę Kasiu moją glicynię
wspina się po słupie, obudowanym metalowymi osłonami

z daleka, widać jak idzie na sosny, będzie cięcie

pączki już widać

i takie strąki z nasionami, w bu.r. spadły i posiały się, z trudem je z rodkowej rabaty wyciągnęłam
Ogródek Ewy 12:40, 16 lut 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Ewcia glowa do góry, od dziś już na plusie . Ciekawe co wyrośnie z karpy piwonii, którą dostalam latem. Nawet zapomniałam jaki kolor ma mieć.

Kasiu, jeśli to były karpy Piwonii to z pewnością nie wyrośnie nic innego
Jeśli to odmiana z tych pierwszych, starych, babcinych to całkiem możliwe że na kwiaty nie będziesz musiała długo czekać. Piwonie są piękne w każdym kolorze więc i tak będą cieszyć oko.
Moje egzorcyzmy jakie odprawiałam aby przegonić zimę chyba podziałały, dziś +6, pięknie świeci słoneczko i oby już tak zostało.
Spacer po ogródku zaliczony, zobacz co udało mi się znaleźć.

Madżenie ogrodnika sezon 2017 12:30, 16 lut 2017

Do góry
Jestem i ja, jakby inaczej życzę kolejnych cudownych lat, ogrodowych i życiowych
W ostatnią niedzielę cięłam już trawy, w tę wytnę wszystko. W dzień na plusie, w nocy jesli nawet, to minus minimalny. Pachnie wiosną, kurtki rozpięte, dobrze to nam wróży.
I czekam na nią, obejrzałam, pączki puszcza, mam nadzieję, ze nie da plamy i zakwitnie
ta twoja NN
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:24, 16 lut 2017

Do góry

Zacznę od avatarka, jest czaderski i radosny
I witam Kreskę, urocza i bardzo subtelna. Na razie oczęta nie są aż tak radosne, widać w nich 6 lat przeżyć, ale trafiła do wspaniałych ludzi i niebawem w tych oczach figlarne spojrzenie zobaczymy, no cudna jest, taka mini księżniczka. Jeszcze jednak dobrałabym jej towarzystwo...i dojrzałam na jej łapkach przednich, karmelowe plamki
Ciut mi Pucka przypomną, tez zabrałam go ze schroniska
Nowej mieszkance pozdrowienia przesyłają moje 2 psiaki schroniskowe Sonia i Misia
Podarunki mężowskie już wiosnę do domu wprowadziły
Ogród Mirelli 12:19, 16 lut 2017
Do góry
MirellaB napisał(a)
Żółty hiacynt kupiony na próbę zaczyna zakwitać. Ma delikatny kolor i ładny zapach

A jak Wam się podoba taki kolor?

Podoba się a jakże
Mam i ja Sadziłam je w donicach do ziemi,bo co posadzone były to..znikały...zobaczę w tym roku jak z nimi będzie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies