Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:54, 16 lut 2017

Do góry
Kreska wyraźnie się zadomowiła.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:53, 16 lut 2017

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:51, 16 lut 2017

Do góry
Najpierw wspomnienia walentynkowe

Księżycowy... 08:45, 16 lut 2017

Do góry
Kilka dobro-wiosennych wiadomości.

Wróciły do nas żurawie ,a zamówienie na piwonie zostało złożone (+ dwie odmiany irysów bródkowych:blue i sen lac, również na rabatę peoniową)

Stan wysiewów na dzisiejszy poranek: wschodzi ostnica i goździki szabo też zaczynają nieśmiało.

Czy ktoś z Was kupował trawy w kłączach?
Mój eM wrócił wczoraj z A. z takimi oto zakupami:

Stan kłączy jak widać, co teraz z nimi zrobić?
Ogród w remoncie 08:34, 16 lut 2017

Do góry
Na bazie Twojego ostatniego rysunku wymyśliłam jeszcze dwie wersje:

więcej trawnika

i mniej trawnika

Oczywiście, możesz je zrobić na raty: najpierw pierwszą, a potem - jak uznasz, że masz za dużo trawnika - drugą.

Derenia wyprowadzić na wielopniowe i niech sobie rośnie w trawniku.

Żółte kółko to grujecznik, a zielone przy altanie - jabłoń Ola.

Jak wybierzesz wersję, to będziemy się mogli zastanawiać, co gdzie przesadzić
Tonący w bieli 08:34, 16 lut 2017

Do góry
aniasmyk napisał(a)

I taki MAŁY szczegół... nie ma Lipy

Aniu - to kiedy ognisko??? Bo gałęzie już ułożone widzę

P.S. Uwielbiam takie oszronione zdjęcia...trawy robią super robotę
Ogród bacowej 07:29, 16 lut 2017

Do góry
bacowa napisał(a)

Znalazłam też wczesniejszą wersję tej rabaty. Ta sama data. Nasadzenia młodziutkie. I trochę inne niz teraz. Niestety telefon wtedy trochę przekłamał kolory:

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 07:05, 16 lut 2017

Do góry
Iglaki kule bez potrzeby formowania (zielone, żółte inne)

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3106-iglaste-male-krzewy-kuliste-bez-potrzeby-formowania

A do donicy taka sama forma na pniu, jak będzie w gruncie. Pod nią kwiaty sezonowe.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 06:55, 16 lut 2017

Do góry
Tak będzie lepiej, ale nasunęło mi się że raczej inne kule pasują niż bukszpan np. świerk Echiniformis bo do Twojej kostki, tych palisad i donicy drewnianej to za bardzo taka kompozycja nie pasuje. Masz styl rustykalny i dobieraj rośliny o naturalnym pokroju, a nie strzyżoną elegancję która tu wyraźnie nie pasuje.

A więc na pniu też są świetne formy z iglaków naturalnych, tylko szczepionych. Tutaj podpowiedzi jakie https://www.ogrodowisko.pl/watek/583-iglaki-na-pniu i w to bym szła. Inaczej będzie zgrzyt niestety.

Ukojenie 06:53, 16 lut 2017

Do góry
Pokaze Wam co mnie ostatnio przeraza.
Dzis znowu minus prawie 7 i bez wiatru. Fajnie, ale do momentu jak noe spojrzalam na Kanarka, bo tam tak:

Punkt, ktory sprawdzalam jest najblizej mojej pracy.
szok i zlosc

Blizej mojego domu wcale duzo lepiej nie jest i jak tu zyc zdrowo?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 06:40, 16 lut 2017
Do góry
Danusiu, jak będziesz miała chwilkę, to zobacz czy mogłoby tak być przed domem z frontu, strona północna, słońce latem tylko wcześnie rano i po południu po 16-tej. Jeśli coś zmienić to proszę podpowiedz. Kule to bukszpany, wypełnienie to żurawki, carexy, begonie i jakiś miskant
Kiedyś będzie tu ogród 06:29, 16 lut 2017

Do góry
Dzisiaj / sorry- wczoraj/ robiłam obchód i mimo, że miejscami zaspy do kolan to w powietrzu czuć wiosnę. Dzisiaj jadę po ziemię do siewu, bo dziewczyny tu kuszą i kuszą... ponoć czas siać....
Wiosna idzie!!!!

Ten jegomość opędzlował wszystkie jabłuszka na Oli i Royalty.

Teraz przeniósł się do karmnika i przegania kosy od jabłek... Nawet z sójką wdał się w bitwę.
Mała Eleczka 03:24, 16 lut 2017

Do góry
bleebla napisał(a)

Świetny klimat ogrodu dodaje do obserwowanych
A teraz biorę sie za nadrabianie i idę czytać...
Zszywkowy ogród marzeń :) 00:44, 16 lut 2017

Do góry
Hmmm trzeba rozruszać wątek

Wiosna tuż tuż, nawet ptaki już pięknie śpiewają więc czas myśleć i planować prace

W zeszłym sezonie stwierdziłam z mamą że trzeba ściąć starą grusze, miałam dużo szerszeni a mój psiak się nimi bardzo interesował. Poza tym w połowie uschła, nie owocowała i tylko śmieciła...

Dzisiaj było ciepło ( jak na luty), wiatr nie wiał za bardzo, a słoneczko cudnie świeciło. Stwierdziłam ze czas na spacer po podwórku i zgadnijcie co mi się przypomniało Wiec powędrowałam do garażu po piłe i zaczęłam działać ze wspomnianą gruszą, po długim ręcznym piłowaniu w końcu udało mi się jej pozbyć... Huk był dość pokaźny, ale finalnie gruszy brak

W między czasie zauważyłam ze powoli cebulki zaczynaja wschodzic, ale jak reszta cebul jeszcze nie wiem czy ruszają bo snieg króluje w ogrodzie. Mam nadzieje ze w tym roku dopieszczę co mam i dokupie kilka rodków i azali żeby skończyć poletko Chciałabym zasadzić żywopłot na betonowym płocie od sąsiada bo szpeci, drugi żywopłot żeby osłonić się od wiatru i prześwitu na kilka podwórek i może jak mi się uda i moje fundusze przeznaczone na ogród zostaną to chciałabym posadzić 3 drzewa w szpalerku żeby odgrodzić cześć gospodarczą. I tyle, większych rewolucji nie planuje Na razie

Ogród bacowej 00:35, 16 lut 2017

Do góry
Ewa lubi niebieski w ogrodzie. Jestem przekonana, że tym razem będzie podobnie
W cieniu - zacieniona 22:59, 15 lut 2017

Do góry
W tym roku wysieję takie niziutkie astry...
Mirkowy ogród (początki) 22:35, 15 lut 2017

Do góry
kitek81 napisał(a)
U mnie była bezśnieżna, mroźna zima-zobaczymy co nie dało radę przeżyć.
A u mnie wszystko pod śniegiem .Mam nadzieję ze roślinki dadzą radę ☺Takie trawy mi wypadły też zeszłej zimy.
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 22:34, 15 lut 2017

Do góry
anna_t - w poprzednim wątku totalny chaos nie ma co oglądać Zdjęć z oddali w zasadzie mam mało,bo mam jeszcze małe tujki i z każdej strony widać domy sąsiadów
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2302-a-mialo-byc-tak-pieknie?page=282
Tu coś znalazłam z lata

W cieniu - zacieniona 22:33, 15 lut 2017

Do góry
Anabell napisał(a)
Ja swoje wysiałam w niedzielę.
Bogusiu - zmówiłam nasiona cleome Cheery Queen, jak myślisz czy to nie będzie ten róż ciemniejszy, czy może jeszcze ciemniejszy.
Jak co przekonamy się latem, jeszcze do mnie nie dotarły nasiona.
U ciebie zawsze najwcześniej wysiewy.
Wydaje mi się,że będzie to taki róż...
U mnie jest mieszanka...od różu do fioletu...nigdy nie miałam białej bo nie udało mi się zdobyć nasionek...a szkoda.
Ranczo Edy 22:22, 15 lut 2017

Do góry
eda napisał(a)

piekne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies