Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 00:38, 28 mar 2017

Do góry
Robiłam dzis przymiarki z kulkami. Którą wersję popieracie ?

Żurawki będą przerzedzone i posadzone z lekkim przesunięciem do przodu względem kulek lub po prostu po ich bokach. Za żurawkami są hortensje

Blaski i cienie nowego życia 00:30, 28 mar 2017

Do góry
Milka napisał(a)

A co planujesz? czytam, że orka na całego

Tak Irenko, orka która mi życie ratuje.
Przekopalam jedno miejsce i zrobiłam dziś tymczasowke. Wsadzilam tardivy i hortensje ogrodową Kindzi która się w zeszłym roku uratowała. Nie mogę na razie zrobić tak jak planowałam ale to kwestia czasu.
Poza tym ogarniam swoją letnią rabate. Ciągle na niej coś nowego. A dziś ostatnim rzutem wykopalam ogromną Ich Dance bo mi zaatakowała bukszpana. Pod koniec tygodnia wrzucę zdjęcia. Nigdy więcej tej rośliny wewnątrz rabaty! Ona potrzebuje dużo miejsca. Chyba zacznę nią handlowac

Podwórkowa rehabilitacja 00:28, 28 mar 2017

Do góry
Potrafisz rozszyfrować ten skład?

Gunnera - parzeplin 00:26, 28 mar 2017

Do góry
ale wasze śmigają. a gdzie tam Maj.
moja też się obudziła.

Ogród w Tarnowie 00:26, 28 mar 2017

Do góry
Richie napisał(a)
Już się zaczyna budzenie w ogrodzie...

Piwonia drzewiasta

W końcu Tarnów to najcieplejsze miejsce w Polsce
pozdrawiam a
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 00:26, 28 mar 2017

Do góry
Doczekałam się kwitnących ciemierników. Przesadzałąm je chyba tydzień temu ale one chyba nawet tego nie poczuły
Reniu to te od Ciebie, dziękuje

Żeby je zobaczyć trzeba rozgarnąć trawy bo trochę nisko kwitną. Może za rok sie wzmocnią i będą okazalsze ?

Podwórkowa rehabilitacja 00:26, 28 mar 2017

Do góry
ryska napisał(a)
To teraz starowinki.
Bez nazwy.

Tego też mam i u mnie rośnie jako Kaukaski.
Podwórkowa rehabilitacja 00:12, 28 mar 2017

Do góry
ryska napisał(a)
To teraz starowinki.
Bez nazwy.

To nie jest Sedum album? jakie ma kwiatuszki?
Reszcie przyjrzę się jutro bo dziś już podpieram się nosem.
Sezon 2017 u Hanusi 00:10, 28 mar 2017

Do góry
Basiu, żonkile to są te malutkie tet a tet, sprzedawane w marketach, Ubiegłoroczne prezenty posadziłam po przekwitnięciu na rabatę, i mam w tym roku kwiatki znowu
Kolejne dwie doniczki zasychają i też pójdą w to same miejsce, z duże wyglądają u mnie tak.
Anna i Ogród 00:05, 28 mar 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
No i wianek już powieszony

Prześliczny wianuszek. Czym oplatałaś? Aniu, Normalnie Czad
Sezon 2017 u Hanusi 00:01, 28 mar 2017

Do góry
Dlatego Radziu, Ty jesteś moim kumplem ogrodowym a nie Twoja Babcia! Pozdrów ja przy okazji! I życz dużo zdrowia!
A pies mój właśnie leży w betach z kółkami do góry!
To ja też w bety włażę! Dobranoc!

Mój 4 arowy azyl... 23:48, 27 mar 2017

Do góry
A tak wyglądają ściany pozbawione winobluszczu. Mam nadzieję, że szybko odrośnie z tym, że trzeba go będzie pilnować!

Mój 4 arowy azyl... 23:44, 27 mar 2017

Do góry
Siewki Rannika. Trochę ich jest!

Ogrodowe szaleństwo ... 23:42, 27 mar 2017

Do góry
zoja napisał(a)
miło czytać o sukcesach wysiewowych
widzę, że nawet syn docenia pasję mamy i kwiatki kupuje
Macham!

Syn i maz twierdza ze oszalalam na maksa ale pozytywnie. Syn nawet wczoraj zrobil nowa furtke

I nawet pomalowal
Mój 4 arowy azyl... 23:41, 27 mar 2017

Do góry
Za to krokusy w pełni kwitnienia

nawet stara, najzwyklejsza odmiana, którą mam już prawie 30 lat!

Zielonym do góry... :) 23:34, 27 mar 2017

Do góry
Konieczki napisał(a)
Toszko moje cisy a raczej żywopłot z nich. Po obejrzeniu Twojego stwierdzam ze moje są w ogóle nie cięte, przyznam się bez bicia że dopiero na wiosnę trochę je skróciłam - i tak serce mi pękało przy każdej ciachniętej gałązce

Masz nozyce elektryczne? Nimi najłatwiej idzie i nie ma czasu na litość
Potem tylko szpalerowymi (ręcznymi dorównujesz.
Aby dodać ci odwago z cięciem powiem tylko, ze jesli zostawisz takie długie baty, to w efekcie będą nierówno rosnąć, będą mieć dziury i nie będą zwarte, gęste miśki.
Elektrycznymi tniesz od dołu w górę, a potem w poziomie. Następnie poharatane gałązki trzeba starannie gładko przyciąć sekatorem. Przy grubszych gałązkach nożyce elektryczne mogą poszarpać. Od góry równiutko skróć wszystkie przewodniki min o połowę.
Efekt monolitycznego muru uzyskasz tylko po starannym, mocnym cięciu, kiedy wszystkie gałązki będą w poziomie, a przyrosty dadzą efekt gęstości. Czym systematyczniej tniesz, tym lepiej rozkrzewione, gęste gałązki. Po prostu jest ich więcej. Gałązki rozkrzewiają się na końcówkach, czyli jesli mocno zetniesz to mocno rozkrzewi się każda gałązka. Efekt monolitu dają przyrosty.

Dodam tylko, ze długie gałązki to także problem z "rozwalaniem" sie na boki krzewu. Wystarczy mocny deszcz lub śnieg.

Konieczki napisał(a)
Tutaj mam odwieczny problem bo mi wylatują cisy, ten zielony to dosadzony w sobitę nowy okaz - z tych pomarańczowych to już nic nie będzie?

Tymi pojedyńczymi pomarańczowymi gałazkami to zbytnio się nie martwię (może źle podchodzę do sprawy - ale wydaje mi się ze przemarzły)

Za wszelkie rady ślicznie dziękuję

Wykop te uschnięte cisy i miejsca zdezynfekuj octanem wapnia. Podejrzana sprawa, że dwa obok siebie padły. Ten dosadzony idealnie nadaje się na lizaka...ach jaka cudna prosta nóżka (sorki, rozmarzyłam się). Dosadzonemu od razu skróć wszystkie gałązki. O połowę. Musi zgęstnieć.

Takie pojedyncze suche gałazki jak na ostatnim zdjęciu zdarzają się czasem. Mogła być mocno zagieta, nadłamana. Czasami śnieg wystarczy. Tniesz i zapominasz.
Mój 4 arowy azyl... 23:34, 27 mar 2017

Do góry
Haniu, ociepla się wreszcie!

Dzisiaj było już w miarę przyzwoicie. Słonecznie i prawie bezwietrznie. Gdyby nie ten kręgosłup i w dalszym ciągu niedoleczone kolano, miło by się pracowało.
Jeszcze wczoraj oprócz bluszczu Małż solidnie przyciął winobluszcz, który - podobnie jak bluszcz - wlazł na dach i mieszał się z różą. Dzisiaj więc sprzątania ciąg dalszy.
Przesadziłam Kokorycz pogiętą, bo do tej pory miała miejsce 'tymczasowe', a ze trzy lata już tam rosła. Oczyściłam i nawiozłam rabatę. Na razie jedną, innych nie mogę ruszać, bo nie wszystko z ziemi powychodziło.
Martwię się o tulipany. Chyba kwiatów nie będzie, nie widziałam pąków. A powinno je już widać!
Zaczynają przekwitać przebiśniegi i iryski. Te jeszcze się trzymają, zakwitły najpóźniej.

Ogródek z futrzakami i kamieniami 23:33, 27 mar 2017

Do góry
Ewik napisał(a)

Hej, smiałka mam i go lubię, z kilku miejsc go usunęła bo rozrosl się nadmiernie ale efekt jest super

współczuję straty panienki , nasza najstarsza w maju skończy 16 lat .

Na wystawy jeździmy cały czas, teraz w zeszłym tygodniu nasza najmłodsza skończyła Mlodziezowy Championat

Tak prezentowały się w Drzonkowie na wystawie miedzynarodowej na początku marca

Po minie widać ze rozumie powagę sytuacji
Ślicznie się prezentują
Ranczo Edy 23:24, 27 mar 2017

Do góry
buziaki paaahrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...

Ranczo Edy 23:23, 27 mar 2017

Do góry
spokojnej nocki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies