Wsadziłam te cebulki, które nie kwitły w zeszłym roku lekko na uboczu i jeśli w tym roku kwiatów nie będzie to rozstajemy się definitywnie. Ale tak i tak widzę, że dużo się namnożyło. Ku mojemu zdziwieniu. Wszystkie moje tulipany to rocznik 2014 (sadzone jesienią), także i tak jestem w szoku, ze dają rade. Nic nowego tulipanowego od tamtego czasu nie kupowałam.
Ten "zwykły" ambrowiec rośnie u mnie pięknie (tfu, tfu). Ale Gumballe coś po pierwszej zimie nie teges. No i do tego to złamanie tej zimy. Czarno to widzę.
Jaka rolę mają pełnić drzewa w tym miejscu? Dekoracyjną głównie. To jest centralny punkt widokowy z salonu. I tak myślę czy białe pnie brzóz. Czy np. dać tam magnolie żeby zdobiła wiosną. Potem tak i tak liście zleją się z liśćmi drzew sąsiada. Sama już nie wiem. Te głowy Gumballi tak i tak były prawie niewidoczne, a przebarwionych liści przez dwa sezony się nie doczekałam.
Magnolie mnie urzekają, ale niestety tylko chwilę. Potem to zwykłe liściaste. Białe pnie brzóz na pewno by zdobiły. Takie brzozowe zakątki są na O. i to w towarzystwie cisowych kul i traw. Piękny masz ten widok i tak .