U mnie dzisiejsza noc mroźna, w sobotę i środa po świętach. Jutro ściągnę włókninę, stelaż zostanie to zawsze mogę włokniną okryć.
Dla Ciebie Kasiu Sentry. Martwię się że go przymrozi.
Witajcie
- Mirello,
- Doniu,
- Sylwio,
- Aniu,
- Moniko.
Bardzo mi miło, że ktoś tu zagląda Ja na wiosnę trochę szalona jestem, przeglądam, kupuję, czyszczę i pielę.... Czasem mam wrażenie do przesady, na szczęście jest Ogrodowisko. Tutaj widzę, że jest sporo osób ogrodowo zakręconych.
właśnie zauwazyłam ze nie jest na wprost furtka tej krawedzi schodów ale wydaje mi się to nawet na plus. mi chodzi o to aby trzymać się linii schodów
ewentualnie tak
Powinniśmy... Z moich obserwacji wynika, że z powinnościami jest jakiś problem. Sapiens jest w odwrocie.
A tymczasem w sadzie zakwitły owocowe
Kalina angielska w tym sezonie uraczy mnie tylko jednym kwiatostanem. Za to tawuły szare będą ich miały pełno.
Zaroiło się od szafirków. Mnożą się jak przysłowiowe króliki. Z roku na rok jest ich więcej. Nie wymagam od nich eleganckiego wyglądu, więc nie przeszkadza mi mocne rozwichrzenie ich liści.
Na froncie z lekka przemroziło trzmieliny. Szybko się jednak regenerują.
Jakoś ostatnio wszyscy narzekamy na brak czasu. W ogrodzie dzisiaj zimno i wieje, a w nocy zapowiadają solidne przymrozki. Nad ranem u mnie ma byc -4, ale jak zwykle będzie więcej.
Dzisiaj pól dnia spędziłam na przykrywaniu roślin. Zimą nic nie okrywałam ale teraz jak tak wszystko pięknie ruszyło to mi żal roślin.
Okrycie dostał klon palmowy, drugi na noc wstawiony do garażu.
Magnolie też w ubranku
I troszkę kolorków
Nie znam się na dokarmianiu nowych roślin. Zazwyczaj wszyscy piszą, żeby w pierwszym roku nie nawozić, ale nie wiem, czy to też tyczy się drzewek. Może teraz nie podsypuj, a dopiero w lipcu sypnij
najpierw o kostce ...czy to kostka z bruk-betu ? ..bo jesli tak to odradzam. mam traume po zeszłym roku 3m-c mi taras frontowy układali 30m2 ...bo bruk-bet ma piekny katalog a kostki brak ... te wielkoformatowe sa słabej jakości (rysy czarne smugi jaby ze smaru..i te wybarwienia ciapki po ułozeniu wygladja jak poplute) ja wybrałam Romalit i połowa palety wielkoformatowych płytek pekła przy układaniu ....oddałam cała partie( po przejsciach na noże) ...chiciałam cos w zamian z brukbetu ...ale oferowali w sensownej jakości tylko behaton szary. Szkoda zdrowia na brukbet
wybrałam semerlock na siłe ...zaden szał bo nie chciałam szarych ...ale ci przynajmniej maja wszystko na stanie i mozna zobaczyć ...bo brukbet zamawiasz z kartki ...bądz ich stojaka ...a przychodzi kompletnie inny odcień ...wiem bo zabrałam ze stojaka jedna płytke i te co przyszły miały inny odcień i tonacje
tyle o kostce ...bo jeszcze mogłabym pisac i pisac
Izuniu taką mam nadzieję
Nie, anioł to prezent do nowego ogrodu, ma tyle par skrzydeł ile anioł w moim nazwisku
To betonowy odlew. Ja bawiłam się w ceramikę
To fotka wieczorkiem w domu z nowego aparatu