Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Miejski ogród w wersji mini

Miejski ogród w wersji mini

kaz742011 20:12, 26 kwi 2017

Ewa skoro nie widzisz różnicy to utwierdzam się w przekonaniu że dobrze zrobiłam kupując pisardii . Ogród na tym wizualnie nie ucierpi .
kaz742011 20:16, 26 kwi 2017

Msazalka18 napisał(a)
Piękna Pissardi

Moje kupione z gołym korzeniem - jedna super, druga coś tam puszcza a trzecia wogóle Pani w szkółce chętnie wymieni tylko te w szkółce też nie puszczają. Więc dobrze zrobiłaś że zaczekałaś na liście

Pozdrawiam

Dziękuję za pochwały . Dobrze że możesz wymienić. Jak mi padła umbra w zeszłym roku to nie miałam na co. Oddali mi kasę ale kupić potem coś podobnego nie jest łatwo. Może jeszcze ruszy . Trzymam kciuki. W końcu długo zimno było to rośliny też opóźnione.
paulina_ns 20:16, 26 kwi 2017

Pissardii mam i bardzo mi się podoba, lubię jej kwiaty wiosna, a później soczyste bordo ładnie się wybija na rabacie także powinnaś być zadowolona

Buk Ci się już obudził? Mój dalej nic,a nic...
kaz742011 20:31, 26 kwi 2017

paulina_ns napisał(a)
Pissardii mam i bardzo mi się podoba, lubię jej kwiaty wiosna, a później soczyste bordo ładnie się wybija na rabacie także powinnaś być zadowolona

Buk Ci się już obudził? Mój dalej nic,a nic...

Dzięki. Kolejny plus że kupiłam tą odmianę. Trzymam kciuki za twojego buka. Podglądałam dzisiaj buki w szkółkach i żaden nie był tak zaawansowany w rozwoju jak mój.
Basilikum 20:37, 26 kwi 2017

no jakis dobry mikroklimat
Ewo zapisalam od Nigrze i Pissardi jutro lece listki ogladac
a co z ta kora?
natka098 20:59, 26 kwi 2017

kaz742011 napisał(a)
Kupiłam sobie pisardii. Pieniek ma ładny, koronę też niczego sobie i wysokość szczepienia taką jak chciałam. A skoro wiele osób nie odróżnia nigry od pisardii to różnice są chyba minimalne .
Oto i ona

No i jak wam się podoba ?

I fajna, podobno jedyna różnica to to że pisardii tydzień wcześniej kwitnie

Moje jeszcze takich liści nie mają, ale w sumie powoli odżywają, i też trochę dziwna sytuacja że poje pieńki są takie brązowe/bordowe.

violka171 21:01, 26 kwi 2017

kaz742011 napisał(a)

Już po nerwach. Pocieszyłam się dzisiaj w szkółce .

o to mi się podoba,zakupki najlepsze na nerwy
frezja 21:02, 26 kwi 2017

Basilikum napisał(a)
a co z ta kora?

Wyczytałam ostatnio u Anety, że podobno Nigra pod korą na gałązkach jest czerwona a Pissardi zielona.
paulina_ns 21:06, 26 kwi 2017

kaz742011 napisał(a)

Dzięki. Kolejny plus że kupiłam tą odmianę. Trzymam kciuki za twojego buka. Podglądałam dzisiaj buki w szkółkach i żaden nie był tak zaawansowany w rozwoju jak mój.

Tak się przyglądam tej Twojej pissardi i trochę nie podobna do mojej, na pewno to ta odmiana? moja na chwilę obecną wygląda tak, mam jeszxze jedna w innym miejscu i wygląda tak samo

kaz742011 21:36, 26 kwi 2017

Basilikum napisał(a)
a co z ta kora?

Najlepszy. W końcu u mnie nawet smardze rosną. A one lubią czyste powietrze i dobrą ziemię .