Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:04, 24 mar 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Prześlicznie

Tak ! Tak ! dzisiaj stwierdziłam że rozpoczęła się wiosna a skończyło się przedwiośnie

ptaki śpiewają, jest coraz więcej koloru, tyle już kwitnie i wystawia listki
a ja chodzę i sprawdzam obecność po zimie no i ten zapach wiosny

cudnie jest !

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:04, 24 mar 2017

Do góry
bogumila napisał(a)
Aniu...nareszcie!!!Pozdrawiam.

Cześć Bogusiu no nareszcie pozdrawiam Kalina Dawn dla Ciebie zaraz się pączki otworzą
Bawarka 22:03, 24 mar 2017

Do góry
violka171 napisał(a)
Miejsca cudowne,az zapiera dech

Violu Bawaria jest piekna, ma wiele zamkow, jezior i ogrodow
Dom prywatny.

Co by tu posadzic.....? 22:02, 24 mar 2017

Do góry
jacekg80 napisał(a)
Witajcie.

Toszko usunałem trawę z przejscia przy skarpie i odchwaściłem tuje. Będę całość przekopywał i przygotowywał się do posadzenia szpaleru hotensji Limelight, rozważałem też pinky winky, ale Limelight bardziej mi sie podoba.

Ciagle przekopuje rabatę z tułu domu. Mam nadzieję jutro skończyć. Robię to dokładnie i przekopuje z maczka, kora i przekompostowanym obornikiem. Glinę mieszam z piaskiem. Ciężka robota. Mam problem z dodawaniem zdjęć z telefonu. Jutro postaram sie dodać kilka zdjeć przekopanej rabaty

Pozdrawiam

Pewnie niektórym się narażę, ale odradzam Pinky Winky. Jak dla mnie jedyny plus tej hortki to sztywny, nienaganny pokrój. Żadnego wykładania się po deszczu. Jednak w moim, subiektywnym odczuciu jestem nią zawiedziona... wcale nie jest biało-czerwona jak w wielu reklamach. Większośc sezonu wygląda tak, czyli brudny róż

Zaschnięte kwiaty są ponure - ciemnobrązowe...prawie czarne.
Moim zdaniem Pinky jedynie dobrze może wyglądać na tle zółtych tuj. Wtedy nabierze wyrazu.

Jak czytam o twoim kopaniu, to powracają wspomnienia z mojego kopania... bywały dni zwątpienia i mysli, że to chyba nie ma końca. Teraz nie żałuję i juz zanikły negatywne wspomnienia z rycia ziemi... Jacenty, jest i dla ciebie nadzieja, że wkrótce skończysz
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:02, 24 mar 2017

Do góry
mira napisał(a)
Jak dobrze że jesteś, jest wiosna są chęci do roboty w ogrodzie znaczy dobrze jest,
a i wycieczka zaplanowana

pozdrawiam

Cześć Mira niedawno oglądałam powtórkę z programu Mai u Rysia, bo często nocami oglądam i oczywiście Ciebie też widziałam zresztą dużo ogrodów naszych ludzi, dzisiaj np. była Danusia i ogród z lustremmiło się je powtórnie ogląda
puszkinia dla Ciebie
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:59, 24 mar 2017

Do góry
Justyna napisał(a)
To daj znać
A jak będziesz się wybierała do botanika, to polecam zajść na osłodę do pobliskiego hotelu Jana Pawła. Mają tam najlepsze - moim zdaniem - tiramisu we Wrocławiu. A z okien werandy przy restauracji jest widok na botanik.
Zapraszam też oczywiście do mnie Tylko, że teraz jeszcze łyso, jak to w bylinowo-liściakowym ogrodzie. Ale można zobaczyć strukturę, albo jej brak

Dziękuję Justynko za sugestie i zaproszenia.
Ja oczywiście znam i botanik i ten hotel z restauracją . Ta weranda jest urocza.

Strukturę na pewno

pozdrawiam

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:59, 24 mar 2017

Do góry
kaisog1 napisał(a)
A gdzieś Ty na tyle zniknęła? Wiosna u Ciebie cudna! Buziaki zostawiam

cześć Gosiaku też buziam nie miałam za bardzo czasu, ale postaram się to nadrobić czy byłaś już w Kubusiowie tej wiosny ?
pąki piwonii drzewiastej
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:59, 24 mar 2017

Do góry
A tak na marginesie u mnie na minusie, zimno dzisiaj cały dzień było..
Tu narazie jest ściernisko... 21:58, 24 mar 2017
Do góry
BasiaLT napisał(a)
Dzisiejsze zakupy w szkółkach. Sadzenie dopiero jutro bo już zabrakło czasu.

Lubie takie zakupy, no tylko te ograniczenia niepotrzebne.

I tak się dokupi i tak, wcześniej czy później, ja wole osobiście wcześniej niż później mój eM później, więc trzeba potem trochę oszukiwać biednego, niech żyje w nieświadomości dla własnego dobrego samopoczucia psychicznego

O moich zakupach jeszcze nie wie
Sadze jak go nie ma z dziećmi na głowie, uff kochana jak ja ci zazdroszcze tego czasu
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:55, 24 mar 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
ale fajnie, ze znow jestes
jesienia musze poszukac takich pelnych przebisiegow

Cześć Iza może u mnie będzie za dużo

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:55, 24 mar 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Muszę się udać w swoje zakamarki. Może i u mnie są już miodunkowe kwiatki. Cieszę się, że wybierasz się na lilaki. Będę miała okazję dostarczenia rozchodnika.
U mnie na ryneczku bratki pewnie będą po 1,50. Na giełdę mam kawał drogi. Wyjazd byłby nieopłacalny. Cud krokusikowy u Ciebie.
Pięć krzaczków pięciornika posadziłam na przedpłociu. Mają współpracować z kocimiętką. Już wystartowały. Cięłam je pod koniec lutego w kulkę.

Ale się cieszę to się spotkamy- super.
Ja jestem uzależniona od Pani Prezes ale sądzę że będzie wszystko ok.
To co ja mam Ci naszykować? Może czegoś szukasz ?

Dzisiaj miałam Dzień Bratka - ach jak było cudownie

taczka kompostu - pomieszany z piaskiem i gliną i sadziłam sobie, łaziłam po ogrodzie - takie bardzo kobiece ogrodniczkowania
jutro mam męskie ogrodniczkowanie - będzie bolało na wieczór

pozdrawiam

Bawarka 21:53, 24 mar 2017

Do góry
Joku napisał(a)
Kasiek, gdzie to miejsce?

Jolu to Lindau i okolice. Ten park nosi nazwe Lindenhofpark i jest ogromny i cudownie piekny. I ma ciekawa historie Musze tam wrocic, widzialam piekne drzewa, np ogromna paulownie, chce zobaczyc ja jak bedzie kwitla. I stare magnolie, ich tez jestem bardzo cekawa.

Bodensee to jedno z najpiekniejszych jezior w Europie. Kiedys obeszlam je cale, ( tak tak, na nozkach )okolo 270 km, jest piekne... ( Na watku o Bawarii pokazalam pare fotek )

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 21:53, 24 mar 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)

i wrzosiec kwitnie a juz myslam, ze przemarzl

Też mam wrzoścce. Nawet kolor podobny. Kupiłam dzisiaj 8. Jutro chyba dokupię kolejne.
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:53, 24 mar 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
O! Jesteś! o się cieszę,że wszystko się zbiera ku wiośnie! I my też!

Udanych kwitnień w nowym sezonie i dużo zdrowia!

No nareszcie jestem Haniu ale z ogrodem gorzej, dzisiaj wpadłam po pracy żeby obejrzeć co w nim piszczy i jutro miałam wejść na cały dzień ale deszcz na jutro zapowiadają
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:50, 24 mar 2017

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Witaj Aniu u progu nowego sezonu Pozdrawiam ciepło

Witaj Kasiu, aby nam się dzialo w tym roku w ogrodach
dzisiejsze ciemierniki

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:49, 24 mar 2017

Do góry
Alicja169 napisał(a)

To rzeczywiście dziwne zdarzenie Moje dwie sztuki rosną 3 rok, w ubiegłym roku pierwszy raz zakwitły, po bardzo radykalnym cięciu Owoców nie było.
Ten czekoladowy zapach bardzo oryginalny.

A zapach to mnie interesuje - ale oryginalny bo co - czekoladowy faktycznie?

pytam bo mam sadźca czekoladowego i nie wiem gdzie on czekoladowy

pozdrawiam
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:49, 24 mar 2017

Do góry
Jakoś tak bym to może widziała z klonem. Albo z brzozą.
Choć drzewo w oknie kuchennym mnie raczej nie zachęca...

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:46, 24 mar 2017

Do góry
Jana napisał(a)
piękne te krokusy

a wiesz że ja cały czas czekam aż będzie słonecznie i krokusy sie rozwiną a bzykające się będą upajać w pyłku - na razie tylko raz to widziałam

to te piękne już przekwitają - nie nacieszyłam się

pozdrawiam
Ogród Małej Mi 2017 21:46, 24 mar 2017

Do góry
Ula- mam tu pomarańczowe róże ..

Agata - pogoda mnie też dobija, ale i tak nie mam kiedy wyjść do ogrodu..

Reszcie macham też

Z powodu braku słonecznej pogody krokusy stoją na baczność... przekwitną i nei zobaczę jak się rozwinęły.. na porządki nie patrzymy, ale ja jeszcze nic nie robiłam.. ani jesienią ani teraz..

Tu wyszarpałam stare liście liliowców..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies