Pewnie niektórym się narażę, ale odradzam Pinky Winky. Jak dla mnie jedyny plus tej hortki to sztywny, nienaganny pokrój. Żadnego wykładania się po deszczu. Jednak w moim, subiektywnym odczuciu jestem nią zawiedziona... wcale nie jest biało-czerwona jak w wielu reklamach. Większośc sezonu wygląda tak, czyli brudny róż
Zaschnięte kwiaty są ponure - ciemnobrązowe...prawie czarne.
Moim zdaniem Pinky jedynie dobrze może wyglądać na tle zółtych tuj. Wtedy nabierze wyrazu.
Jak czytam o twoim kopaniu, to powracają wspomnienia z mojego kopania... bywały dni zwątpienia i mysli, że to chyba nie ma końca. Teraz nie żałuję i juz zanikły negatywne wspomnienia z rycia ziemi... Jacenty, jest i dla ciebie nadzieja, że wkrótce skończysz
Cześć Mira niedawno oglądałam powtórkę z programu Mai u Rysia, bo często nocami oglądam i oczywiście Ciebie też widziałam zresztą dużo ogrodów naszych ludzi, dzisiaj np. była Danusia i ogród z lustremmiło się je powtórnie ogląda
puszkinia dla Ciebie
Lubie takie zakupy, no tylko te ograniczenia niepotrzebne.
I tak się dokupi i tak, wcześniej czy później, ja wole osobiście wcześniej niż później mój eM później, więc trzeba potem trochę oszukiwać biednego, niech żyje w nieświadomości dla własnego dobrego samopoczucia psychicznego
O moich zakupach jeszcze nie wie
Sadze jak go nie ma z dziećmi na głowie, uff kochana jak ja ci zazdroszcze tego czasu
Ale się cieszę to się spotkamy- super.
Ja jestem uzależniona od Pani Prezes ale sądzę że będzie wszystko ok.
To co ja mam Ci naszykować? Może czegoś szukasz ?
Dzisiaj miałam Dzień Bratka - ach jak było cudownie
taczka kompostu - pomieszany z piaskiem i gliną i sadziłam sobie, łaziłam po ogrodzie - takie bardzo kobiece ogrodniczkowania
jutro mam męskie ogrodniczkowanie - będzie bolało na wieczór
Jolu to Lindau i okolice. Ten park nosi nazwe Lindenhofpark i jest ogromny i cudownie piekny. I ma ciekawa historie Musze tam wrocic, widzialam piekne drzewa, np ogromna paulownie, chce zobaczyc ja jak bedzie kwitla. I stare magnolie, ich tez jestem bardzo cekawa.
Bodensee to jedno z najpiekniejszych jezior w Europie. Kiedys obeszlam je cale, ( tak tak, na nozkach )okolo 270 km, jest piekne... ( Na watku o Bawarii pokazalam pare fotek )
No nareszcie jestem Haniu ale z ogrodem gorzej, dzisiaj wpadłam po pracy żeby obejrzeć co w nim piszczy i jutro miałam wejść na cały dzień ale deszcz na jutro zapowiadają
Agata - pogoda mnie też dobija, ale i tak nie mam kiedy wyjść do ogrodu..
Reszcie macham też
Z powodu braku słonecznej pogody krokusy stoją na baczność... przekwitną i nei zobaczę jak się rozwinęły.. na porządki nie patrzymy, ale ja jeszcze nic nie robiłam.. ani jesienią ani teraz..