Witam po krótkiej przerwie. Troche popracowałam nad planami ogrodowymi i zrobiłam
plan działki z aktualnymi nasadzeniami są na nim rzeczywiste kształty elementów zagospodarowania terenu i lokalizacja nasadzeń jest tez taka jak w terenie z tym ze kółka nie oddają wielkości roślin.
Działka ma 15 arów wymiary 50mx35m jest dość nasłoneczniona zwłaszcza od frontu glebę mam gliniastą, ciężką, jak jest susza to robi się taka skorupa ze ciężko łopatę wbić. Nasadzenia na działce są niestety nieprzemyślane dlatego na pewno będzie dużo przesadzania. Drzewa owocowe które rosną wzdłuż siatki chciałabym
oszczędzić i nie przesadzać, nie chciałabym przesadzać również magnolii bo słyszałam ze tego nie lubią, a moja dość ładnie sobie radzi i co roku ma mnóstwo kwiatów wiec szkoda byłoby to zmarnować.
W pierwszej kolejności tak jak pisałam wcześniej robię porządek z łezką na froncie. Danusia zaproponowała fajny plan, który mi się podoba- na pewno chce tam drzewo z boku tak jak narysowała Danusia i rabaty w takich zakolach tylko jak to rysuję na rzeczywistym kształcie rabaty(zdjęcie które wkleiłam wcześniej nie pokazało wiernie kształtu rabaty) to nie jestem przekonana czy tak będzie bobrze, wiec proszę o rade. Wrzucam kilka moich koncepcji.
łezka1
łezka2
łezka3