Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:17, 18 sty 2024

Do góry
Remontowo
Udało nam się kupić wreszcie odpowiedni stolik do kuchni

odnawiam też jeden z taboretów, a Emuś czyści drugi

głównie o nogi chodzi bo wierzch wytapicerujemy, ale powinny pasować do stolika
Glina i zielsko 11:04, 18 sty 2024

Do góry
Zaległe tulipanki posadzone.

Wystawie je na dwór w kąt zaciszny.
W kamiennym kręgu od początku 10:43, 18 sty 2024

Do góry
Basieksp napisał(a)
A te wszystkie kwiatki to z czego są zrobione? Bo domyślam się, że sama je zrobiłaś wyglądają bardzo ładnie i ciekawie
Basiu, wszystkie kwiatki są zrobione z kordonka ☺️

Listki też
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 10:28, 18 sty 2024

Do góry
Na otarcie łez - jestem oficjalnie producentem żywności w tym pięknym kraju buahahaha

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 08:10, 18 sty 2024

Do góry
A co to za apka do tworzenia kalendarzy? Przydałaby mi się bo w tych ogólniedostępnych wiecznie miejsca mi brakuje

A co do tabel warzywnych to u Danusi w książce jest super rozpisane

Migawki z Rodos 01:29, 18 sty 2024

Do góry
Pamiętaj o tym:

Magary Dramaty z Rabaty 01:29, 18 sty 2024

Do góry
Ojej, trzymaj się kochana

Ogród w malinówkach 23:10, 17 sty 2024

Do góry
Wersja nr 2
Gatunki takie same jak wcześniej, ale bez rozplenicy i rozchodników. Dodałem molinię mniej więcej na środku rabaty, bo jest dość wysoka. Reszta w mixie.

Ponownie z magnolią.
Bez obwódki.

Kolejne wersje wąskich:
Wersja C - kulki i szałwia na środku, reszta po bokach.
Wersja D - kulki rozrzucone, dodane jako opcja trzmieliny na pniu, pod nimi szałwie. Reszta niższych roślin bliżej brzegu.

I już widzę, że wersja C wygląda do bani, ale wrzucam wszystko
Ogródek Gosi 23:09, 17 sty 2024

Do góry
Ogródek Gosi 23:08, 17 sty 2024

Do góry
Ogródek Gosi 23:07, 17 sty 2024

Do góry
Też myślałam o takiej lampie.
Jestem bardzo ciekawa jakie daje efekty, bo u mnie naprawdę ciemno.
Musze poczytać i poszukać.
Kupię sadzonkę żmijowca czerwonego i niebieskiego.
Czy żmijowiec zimował u Ciebie? Bo piszą o nim jak o bylinie.
Jestem bardzo ciekawa jak sobie u mnie poradzi

Boso przez ogródek 22:05, 17 sty 2024

Do góry
Ostatnio zastanawiałam się nad drzewkami owocowymi (wiśnia Utówka, brzoskwinia Inka lub Harnaś, czereśnia Burlet) i żywopłotem. Postanowiłam zakupić trochę sadzonek grabu pospolitego, aby go w przyszłości użyć na żywopłot a teraz na sloniecie szklarni o wiatru i zasłonięcie WC, które ma powstać niestety na widoku ze względu na rozplanowanie warzywnika. Chcę przed nim posadzić w ramach rozsadnika grab pospolity i przy obsadzić groszkiem pachnącym i maciejką.

Drzewkami owocowe na obecną chwilę chcę posadzić w części warzywnika, a gdy przygotuję ziemię wzdłuż ogrodzenia po lewej stronie to je posadzę w miejsce docelowe. Zrobiłam rysunek poglądowy, rabata jest szeroka na 3 metry jak polecałyście.

Zaplanowałam tylko część za domem, bo tam mogę coś już przygotować na przyszłość. Z przodu domu przed borówkami chciałabym mieć łąkę kwietnia, ale to pierwsze pomysły dopiero.

W tym roku trochę poszalałam z zakupem kwiatów i w pasie przeznaczonym na kwiaty będzie miszmasz. Cynie kojarzą mi się z bukietami u babci
Z jednej strony szklarni będę chciała posadzić surfinie i heliotrop, bo mam tam różnicę poziomów, a kwiaty powinny to pięknie zakryć.
Do okoła warzywnika będzie cieńsza lub grubsza alejka łąki kwietnia.

Malinowy zakątek 21:41, 17 sty 2024

Do góry
Proboj, proboj, mnie w zeszłym roku zaskoczyły ze choć parę się zaczerwieniło, chodź musialam pryskać wapnem no miały braki pokarmowe
W kamiennym kręgu od początku 21:29, 17 sty 2024

Do góry
Aniu to właśnie zamiłowanie do wszelakich robótek ręcznych popycha mnie do szukania nowych wyzwań
W pudełkach czekają gotowe elementy, wystarczy upiąć na ringu
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 20:45, 17 sty 2024

Do góry
W tunelu dzis

Kwitnie czerwony oczar

W kamiennym kręgu od początku 20:42, 17 sty 2024

Do góry
GorAna napisał(a)
Tymczasem powolutku powstają zarysy wianków wielkanocnych ☺️

Aniu Ty już witasz Święta wielkanocne?
Jesteś niemożliwa. Jesteś wulkanem inwencji twórczej i pracowitości
Ogród w malinówkach 20:36, 17 sty 2024

Do góry
Wracam z frontowymi rabatami.

Wersja nr 1
Rabaty z kulkami iglastymi, seslerią jesienną, szałwią Caradonna w swobodnym rozmieszczeniu. Jako uzupełnienie kocimiętka.

W środkowej rabacie fragment z rozplenicami Hameln w mixie z rozchodnikiem Herbstfreude.

W rozplenicach magnolia pośrednia Alba Superba prowadzona z wysoko osadzoną koroną, jak się uda jako drzewko wielopienne wg. Waszych rad

Koło magnolii białe tulipany.

Cała rabata uzupełniona czosnkami.

Kwestia obwódki (bardziej trzmielina zielona niż cisy):
- zostaje wzdłuż chodników jak na rys.
- w postaci ramki rabaty z 3 stron
- bez obwódki, kulki i inne rozciągnięte po całości

To jest temat, który sam muszę w swojej głowie rozwikłać

Na koniec wąskie rabaty - powtórka tego, co jest głównie na środku.

Wersja A z lewej - swobodnie mix
Wersja B z prawej - trochę inne ułożenie, trawy bardziej zgrupowane

Póki co bez trzmieliny na pniu. Jak wcześniej było.

Która wersja wąskich lepiej wygląda?
Czy na środku ten przód inny niż tył to problem? Bo nie wiem, czy rozplenice dodać i rozrzucić po całości?
Ogród Muszelki 20:20, 17 sty 2024

Do góry
mirkaka napisał(a)

Czy ten kotek ma wstęp do domu, czy tak sobie dzielnie radzi zimą w budce? Jak masz ocieploną tę budkę? To fajna alternatywa dla uczulonych na koty

Mirko, kotek dzielnie radzi sobie zimą w domku, w ogrodzie. Domek jest ocieplony w środku z wszystkich stron styropianem 10 cm, również stoi na wkopanym w ziemię styropianie 20 cm.

W środku ma gruby polarowy koc i kilka odziedziczonych po nas starych ubrań z polaru.
Jeśli chce (a wyraźnie to pokazuje wskakując na parapet) wchodzi do naszego domu na przytulasy i drzemkę przy kominku. Również sam pokazuje, kiedy chce wyjść na dwór i prosi o otworzenie drzwi (siada przed drzwiami i wpatruje się w klamkę).

Świetnie sobie radzi na zewnątrz, lubi niezależność i wolność. Jednocześnie niesamowicie okazuje nam wdzięczność i przywiązanie.

Bardzo kochany kotek. Ma na imię Amelek. Przez kilka dni był Amelią. Do momentu, gdy okazało się, że to chłopczyk. Przechrzciliśmy go na Amelka

Sam do nas przywędrował 2 lata temu w Wielkanoc. Jak prezent na "zajączka" Przysiadł na środku trawnika i patrzył na nas smutnymi ślepkami. Był malutki i bardzo zagłodzony. Odkąd go nakarmiliśmy i wylelaliśmy, sam postanowił u nas pozostać

Kraina spełnionych marzeń 19:17, 17 sty 2024

Do góry
Wyprodukowałam kolejną wersję kształtu rabat. Rabata środkowa na razie wyleciała, bo będzie miała zmieniany kształt i rozmiar, ale muszę to jeszcze dokładniej przeliczyć.

Blaski i cienie nowego życia 19:15, 17 sty 2024

Do góry
Kordina napisał(a)
Anda kusicielka popieram, sama w zeszłym roku dorobiłam się kilku nie wiadomo kiedy

Trzeba kupować po 3 lub 5 w jednej odmianie, wtedy efekty są lepsze.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies