Na tej pergoli jest Wiciokrzew Pomorski, a na drugiej mam różę.
Jestem z Budek Starych od Koła kierunek Zakłady Mięsne, Borki, Młynek. 5 km mam do Z.Mięsnych.
Renia, zioła to ja już mam u siebie od kilku lat, tylko rosną sobie w miejscu, którego nigdy nie pokazuję.
Mam oregano, miętę, melisę, szczypiorek, kilka odmian szałwii, a tuż za płotem dużo pokrzyw
W tym roku będę musiała coś tam poprzesadzać i planuję wszystkie te zioła do jednej skrzyni przerzucić.
Takie zielniczki mogą być fajną dekoracją, musisz sobie te piękne szałwie zakupić!
Dzięki Ewo bluszcz trzyma w ryzach donice, po 5 latach rozpadają się i będzie nowy problem do rozwiązania.
I słusznie zrobiłaś u mnie jak miałam stracha, sprawę załatwiały psy, nic się nie bały i gryzły ile wlezie, wyszło to roślinom na dobre
Tak właśnie jest, jeśli to łubin wieloletni, zakwitnie w 2 roku. Jeśli łubin jednoroczny, zakwitnie w tym samym roku. Który siejesz??
Zima tylko na urlopie, ale tyle zaplanowałam na ten rok, że nie mogę sie ruszyć
winobluszcz 5-klapowy bez tajemnic
stare, około 19 lat
osobiście wole ten 3-klapowy, ale walczyć z tymi łodygami, nigdy
Dzięki Danuś
Z tulipanowca liście fajnie się zbiera, praktycznie jednym rzutem opadają, z berberysów juz niekoniecznie
Twoje mycie, to dla mnie symboliczne odpalenie wiosny
Też się chętnie dowiem jaka to roślina. Pierwsze skojarzenie to nachyłek okółkowy, w odmianie, ale raczej to nie on, budowa kwiatów inna. Nie mam pomysłu.
Zacznę od rabaty frontowej, jak widac jest teraz hola i wesoła, trzeba tam jeszcze uzupelnic ziemi. Mysle zeby tam dac trzy stożki bukszpanowe z poczekalni, kilka kulek bukszpanowych tylko nie wiem jak je rozłożyć, a w tle miskanty Ml, cztery sztuki.
A jeszcze Ci powiem, że z przetaczników wybrałam cztery najsilniejsze, a pozostałe wyrzuciłam, brak miejsca mi wtedy dokuczał.
Napisz jakie wysiewałaś bodziszki? Ja ostatnio zachwyciłam się tym niepozornym fiolecikiem.
No nie wiem czy rekord, może ktos ma więcej, ale nie policzył
Mam ładne odmiany, liczę na spektakularny pokaz za lat 3, w tym będą kwitnąć, dużo pąków, ale aby były widoczne, muszą być większe, kupowałam różnej wielkości, jedne dorodne inne badylki.
Z tą praca mamy identycznie, sezon za krótki, w tym problem
A ja już Aganiu sensownie wybieram, w końcu wiem, co chcę
Maki za krótko kwitną, nadal jest ich sporo, myślę ze na suchej glebie wśród traw byłoby fajnie, ale nie mam takiego miejsca, poza tym wykopać maki wschodnie, to nie lada cud, ich korzeń taki palowy, głęboko siedzi i stale odrasta. W warzywniku będą wyglądac uroczo
Życzę i tobie ciepełka i słoneczka, u nas pochmurno, buro, mgły.