Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tu ma być ogród :) 13:20, 07 lut 2017

Do góry
W temacie wiosny - tylko tyle, niestety...

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:19, 07 lut 2017

Do góry
Margarete napisał(a)
Aniu, Ciociu Gosiu ja też dziś po pracy napaliłam w kominku i patrzę na migające płomienie. I ciepło, i miło, i klimatycznie....

Cudownie do tego ciepły kocyk, lampka wina i dobra lektura może i dobrze, że zima jest, ciut odpoczywamy jednak, choc wiosny nam juz brak
Słoneczny Ogród 13:19, 07 lut 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
A ten kwiat na tej pergoli to róża?Masz dużą działkę moja ma 20 arów i jest co robić.

Na tej pergoli jest Wiciokrzew Pomorski, a na drugiej mam różę.
Jestem z Budek Starych od Koła kierunek Zakłady Mięsne, Borki, Młynek. 5 km mam do Z.Mięsnych.

W cieniu - zacieniona 13:17, 07 lut 2017

Do góry
bogumila napisał(a)
Jeśli widzisz kiełki to podlewaj...moje nie zawiązały bulw i nie będzie w tym roku sadzonek.Kupię nowe.

Bogusia przyniosłam ją z piwnicy i zajrzałam do ziemi niestety ale moja też nie zawiązała cebuli;(
Stipa już mi ładnie wyszła
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 13:16, 07 lut 2017

Do góry

Na rozgrzanie-Calimero. Pozdrawiam.
Tu ma być ogród :) 13:16, 07 lut 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Nie wiem jak to się stało, że przegapiłam tyle wpisów ... spore zakupy zrobiłaś ... ja nie mam u siebie żadnych warzyw ale myślę, że przydałoby sie coś wysiać jednak ... w planach mam też zioła ... też je wysiewasz u siebie?

PS Kołderka śnieżna u Ciebie to taki delikatny puszek ... u mnie zalega śnieg/lód jak skała to to jest za Chiny nie da się usunąć wiem co mówię bo próbowałam w jednym miejscu gdzie spadł śnieg z dachu na kostkę bukszpanową ... wszystko przygniecione czeka na roztopy ... pewnie do marca

Renia, zioła to ja już mam u siebie od kilku lat, tylko rosną sobie w miejscu, którego nigdy nie pokazuję.
Mam oregano, miętę, melisę, szczypiorek, kilka odmian szałwii, a tuż za płotem dużo pokrzyw

W tym roku będę musiała coś tam poprzesadzać i planuję wszystkie te zioła do jednej skrzyni przerzucić.

Takie zielniczki mogą być fajną dekoracją, musisz sobie te piękne szałwie zakupić!

Miłkowo - sezon 2016-2022 13:12, 07 lut 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

No właśnie ... u mnie lód na ogrodzie ... ani nawet pół oznaki wiosny

U mnie z powodu murów jest szybciej. Bzy koralowe prawie juz liście otwierają, choc mają zimniej.

Miłkowo - sezon 2016-2022 13:10, 07 lut 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Nawet, nawet! Świetne.

Ja już cięłam. Liściaste nieowocowe. Podkrzesywałam, pierwszy raz w życiu porządnie.

Dzięki Ewo bluszcz trzyma w ryzach donice, po 5 latach rozpadają się i będzie nowy problem do rozwiązania.
I słusznie zrobiłaś u mnie jak miałam stracha, sprawę załatwiały psy, nic się nie bały i gryzły ile wlezie, wyszło to roślinom na dobre

carex Elata i carex palmowy pokazały zielone
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:05, 07 lut 2017

Do góry
oliwka napisał(a)

hej Irenko, czy to znaczy, ze jak wysieję łubin na ogrodzie w marcu to w tym roku nie zakwitnie ??
prawdopodobnie wysieje łubin na całej działce jako poplon.

Słyszę, ze za zimą nie przepadasz. A nie masz urlopu, żeby tę zimę jakoś przetrwać ???

Tak właśnie jest, jeśli to łubin wieloletni, zakwitnie w 2 roku. Jeśli łubin jednoroczny, zakwitnie w tym samym roku. Który siejesz??
Zima tylko na urlopie, ale tyle zaplanowałam na ten rok, że nie mogę sie ruszyć

winobluszcz 5-klapowy bez tajemnic
stare, około 19 lat
osobiście wole ten 3-klapowy, ale walczyć z tymi łodygami, nigdy

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:55, 07 lut 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Sukulenty w misach - wpisałaś się w artykuł U mnie z kolei sypie tulipanowiec. Dziś pada, więc czysto się zrobiło, ale nie mogę doczekać się wiosennych porządków i zmywania chodnika.

Dzięki Danuś
Z tulipanowca liście fajnie się zbiera, praktycznie jednym rzutem opadają, z berberysów juz niekoniecznie
Twoje mycie, to dla mnie symboliczne odpalenie wiosny

odmierzamy czas do tulipanów

Ogród w cieniu brzozy 12:55, 07 lut 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Bardzo lubię takie widoki rabatowe, patrzę i patrzę

Anda, ja również mogłabym tak bez końca ale trzeba wrócić do rzeczywistości.
Jeszcze tylko dwie fotki wstawię.

Ogród Mirelli 12:54, 07 lut 2017

Do góry
Ania to fajnie, że psinę przygarnęłaś. Widać, że też masz dobre serce dla skrzywdzonych psiaków. Mój Kubuś też od urodzenia wychowuje się z psami

To jest przyjaźń

Moja działka. 12:53, 07 lut 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Bogusiu, dziękuję za przesyłkę, dotarła w piątek. w podziękowaniu wysyłam Tobie zdjęcie oczekiwanej wiosenki/ u mnie jeszcze też zimowo, ale bez śniegu/

Cieszę się że dotarła teraztylko czekać na efekty
Tu ma być ogród :) 12:51, 07 lut 2017

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Trudno mi uwierzyć, ze w przeciągu dwóch tygodni jest szansą na nasze pierwsze krokusy... a ja tak czekam na nie w tym roku ☺. Ciekawe kiedy ta premiera u mnie nastąpi i czy cebule mi nie przemarzly w donicy.

Nie ma szans raczej, ale luty szybko zleci.

Przypomniałam sobie, że miałam mojego wątpliwego serba pokazać jesienią, teraz to już wiadomo, że mam jednego trupa i trzeba kupić na podmianę.

Ogród w cieniu brzozy 12:50, 07 lut 2017

Do góry
Dzięki za radę w sprawie róży.

Też się chętnie dowiem jaka to roślina. Pierwsze skojarzenie to nachyłek okółkowy, w odmianie, ale raczej to nie on, budowa kwiatów inna. Nie mam pomysłu.

laurowisnia napisał(a)
Może wiesz co to za roślinka?
Ogród wśród dębów. 12:46, 07 lut 2017

Do góry
Zacznę od rabaty frontowej, jak widac jest teraz hola i wesoła, trzeba tam jeszcze uzupelnic ziemi. Mysle zeby tam dac trzy stożki bukszpanowe z poczekalni, kilka kulek bukszpanowych tylko nie wiem jak je rozłożyć, a w tle miskanty Ml, cztery sztuki.
Ogród w cieniu brzozy 12:46, 07 lut 2017

Do góry
Gabriela napisał(a)
Próbowałam wysiewać nasiona bodziszków i nic z tego. Może to zależy od odmiany. Przetaczniki natomiast udały się z siewu. Trzeba próbować.

A jeszcze Ci powiem, że z przetaczników wybrałam cztery najsilniejsze, a pozostałe wyrzuciłam, brak miejsca mi wtedy dokuczał.
Napisz jakie wysiewałaś bodziszki? Ja ostatnio zachwyciłam się tym niepozornym fiolecikiem.

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:39, 07 lut 2017

Do góry
Agania napisał(a)
U mnie starczyło miejsca na 10 magnolii, zrobiłaś rekord magnoliowy na ogrodowisku....mamy podobną powierzchnię ogrodową, też lubię sadzić dużo i nie wiem jak się ograniczyć, nie jestem praktyczna, zawsze za dużo pracy mam ze wszystkim za długa ta zima, a tu plany ogrodowe chciałoby się realizować...czytam, że maki Cię denerwują, a ja dopiero je mam od zeszłego sezonu..jestem w nich zakochana, myślę, że na moim nieładzie warzywnym będzie im dobrze

Pozdrawiam i słoneczka Ci życzę

No nie wiem czy rekord, może ktos ma więcej, ale nie policzył
Mam ładne odmiany, liczę na spektakularny pokaz za lat 3, w tym będą kwitnąć, dużo pąków, ale aby były widoczne, muszą być większe, kupowałam różnej wielkości, jedne dorodne inne badylki.
Z tą praca mamy identycznie, sezon za krótki, w tym problem
A ja już Aganiu sensownie wybieram, w końcu wiem, co chcę
Maki za krótko kwitną, nadal jest ich sporo, myślę ze na suchej glebie wśród traw byłoby fajnie, ale nie mam takiego miejsca, poza tym wykopać maki wschodnie, to nie lada cud, ich korzeń taki palowy, głęboko siedzi i stale odrasta. W warzywniku będą wyglądac uroczo
Życzę i tobie ciepełka i słoneczka, u nas pochmurno, buro, mgły.

niedziela, mgły nagle zaczęły nachodzić i zimno

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:37, 07 lut 2017

Do góry
Lubię na nie patrzeć, choć kwitną tak krótko...wymagają większego kwietnego towarzystwa...w tym sezonie
muszę się bardziej postarać

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies