U nas już dzisiaj było ciepło i słonecznie(ok.14 st. może więcej?), ale po południu popadało. Zdążyłam jednak posadzić truskawki, popikować część sałaty z tunelu do gruntu, posadzić zakupione ostatnio "cebulki" liatry.
Musicie uwierzyć na słowo, że tu rosną truskawki posadziłam 32 krzaczki frigo i 3 zielone, w czterech odmianach: Christine, Polka, Kent i Albion. Sadziłam w rozstawie 40cmx40cm
San Anders pójdą jutro do donic, bo dziś nie zdążyłam już, nie wymyśliłam jeszcze do jakich donic
Niczym nie podgrzewam wysiewów w szklarni. Po wysianiu przykrywałam włókniną, ale ostatni tydzień mam zdjętą, zakrywałam jeszcze tylko na noc groszki pachnące .
Wiosna się rozkręca i niesamowicie cieszy
Pierwsza rabata to musi cieszyć bardzo , plany bardzo dopracowane na całość , fajne sugestie tutaj jeszcze dostaniesz i będzie ,,fantastycznie ,, bo widzę że i fanka fantastyki wiedźmina i władcy pierścieni jeśli dobrze wyczytałam
Właśnie dlatego warto jest mieć oczka w ogrodzie.
Koleżanki odradzały mi to miejsce, bo jest pod sosną i czereśnią, która wiosną gubi płatki kwiatowe, a jesienią liście i oczko stale jest zaśmiecone, ale uparłam się. Chciałam właśnie takie leśne oczka. Musze teraz wyciągnąć wszystko z oczka, i wybrać te resztki roślinne z dna.
Sporo roboty, ale trudno. Na razie będe to robiła.
Aga, a gdzie chciałabyś je posadzić?
One sa maleńkie. Zanim sie rozrosną minie sporo czasu. Chyba, że kupisz od razu więcej, żeby nie zginęły. No i muszą mieć cień.
To chyba koło stawu byłoby najlepiej
Dzisiaj nadal nie wychodziłam do ogrodu. Czuje sie już dużo lepiej, ale wolę poczekać.
A pogoda dzisiaj nie sprzyjała siedzeniu w domu.
Ścieżka jeszcze pusta, ale za chwilę będzie tu gąszcz