Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Anulajda w raju 20:24, 05 lut 2017

Do góry
A Shropshire Lad
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:21, 05 lut 2017

Do góry
Agania napisał(a)

Mireczko naleweczki są dla zdrowia, ja się nawet trzymam...mam tylko lekki katarek. Klony...też nie wiem kiedy zacząć u nich cięcie, ale to już chyba ich czas na przycinanie....u nas był wczoraj deszcz...wiosna w powietrzu...oj, śniegu też dosypało, kupiłam sobie donicę dużą, nie wiem co w niej posadzić... Mireczko pokaż swoje wspomnienia donicowe?

Czy zdrówko wróciło..super fotki

Agania klony to już czas na cięcie tyle że znów mrozy zapowiadają więc trzeba poczekać no i sucho musi być, pewnie gdzieś koło 20 trzeba będzie się uwinąć - oby zdążyć wyzdrowieć -

Ha donicę sobie kupiłam - to pokaż. A skąd ja wiem co Ci w głowie siedzi.
W każdym wątku z wypadów w ogrodach świata pokazuję też donice - zakukaj tam proszę,
Muszę przyznać że anglicy mają bajeczne te donice i nie przejmują się nasadzeniami czasem aż za bardzo ja tego do końca nie rozumię no ale jak naładują piękności to kto zauważy donicę ?

Ja w tym roku mam plan minimalistyczny - bratki potem pelargonie i na pewno pęknę przy zakupach .

to tak kilka ale sama wiesz że to wszystko musi grać jeszcze z otoczeniem - musiałabym wątek doniczkowy stworzyć chyba to nie ma sensu bo musi być widać otoczenie.

pozdrawiam
Anulajda w raju 20:13, 05 lut 2017

Do góry
Home & Garden
Działeczka Asi :) 20:10, 05 lut 2017

Do góry
Jeszcze raz wrzucę rysunek

Jak pisałam wcześniej, żeby nie wyjeżdżać z tym żywopłotem na środek działki, mogłabym zasłonić tylko długość kompostownika. Od strony głównej alejki, wędzarnia jest wyższa od kompostownika, więc go zasłania I jest ok.
Najbardziej nie wiem co zrobić na tych zakreskowanych odcinkach, co by się zasłonić

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:02, 05 lut 2017

Do góry
Agatko, obecność śniegowych łat uzależniona jest od położenia rabaty. Na tych wyniesionych i nasłonecznionych poznikał po czwartkowych opadach deszczu.
Profilaktycznie objadam się kiszona kapustą. Mimo grasującej w okolicy grypy, jakoś się trzymam.
Zdrówka życzę!
kalina nana dla Ciebie
Kwiaty we włosach 20:00, 05 lut 2017

Do góry
Jestem, jestem.
Mirello planuję jeszcze rabaty z 2 magnoliami, dziś zamówiłam altanę, mam już plac pod nią, kiedyś stał tam pawilon ogrodowy, bo były wtedy modne , potem basen dla dzieci a teraz pustkami świeci i tam właśnie na tej stronie skupię się, bo trawnik paskudny, muszę pomyśleć co koło tej altany, podobają mi się ścieżki z kamieni, takie przypominające stare.

Eliso dzięki, pokażę jeszcze inne róże bo ostatnio udały mi się.

Sylwia dzięki za odwiedziny, będę z rewizytą.

Ania już jestem, byłam przed chwilą u Ciebie.

Tutaj będzie altana i tam będę wszystko porządkować, tj.stare zdjęcie, teraz jest trochę inaczej.

I moje róże

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:55, 05 lut 2017

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Ewuś, czy warta kupienia i czy rzeczywiście tak ładnie wygląda jak na niektórych zdjęciach w necie. I czy długo kwitnie?

Mireczko, bylin poniżej 60 cm już nie kupuję Też obrałam ten kierunek w tamtym roku. I myślę, że dobry, jak patrzę na te cudne obrazki angielskie.

Jak z wszystkim potrzebny umiar, i małe i duże. Ja duże omijałam bo jak stale słyszę że wali się wszystko po deszczu....

Ale teraz wiem że jak się wcześnie nie podpiera albo wiąże chochoła sznurkiem to nie w tym rzecz i brzydko wygląda.
A szkoda bo nawet w małym ogrodzie można mieć jakiś piękny okaz.
Teraz jak będą większe to zaraz podpora - większe dłużej rosną i są to raczej byliny lata - długa droga przede mną

Kupiłam kiełkownicę i niem mam sił wysiać kiełki - jutro muszę

a taki kupiłam ostatnio pojemnik na cebulę - bardzo je lubię

Ogród, mydło i powidło. 19:46, 05 lut 2017

Do góry
lutroja napisał(a)
ja lubię kolor czerwony w ogrodzie i ten bez ślicznie wygląda z białym kolorem

Witaj! U mnie miało nie być czerwonego ale się pozmieniało a teraz to już nie wyobrażam sobie bez niego ogrodu .

ryska napisał(a)
Witaj Kasiu, obejrzałam przed chwilą Twoją wizytówkę. Masz piękne i różnorodne powojniki. Zaznaczam i będę podglądać

Witaj Rysko! Pięknie i kolorowo masz u siebie a ja bardzo lubię kolorowe ogrody . Masz u siebie powojniki? Dziś chcę jeszcze wstawić trochę zdjęć do wizytówki ale jutro biegnę porozglądać się u siebie .

Wstawiam jeszcze kilka dzisiejszych zdjęć, zima na całego a na ulicach szklanka .

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 19:41, 05 lut 2017

Do góry
Agnieszko, własna pomidorówka, to jest to co lubię! I nawet grytki mi nie przeszkadzają, jak niektóre ziarenka przez sitko przelecą.

Radziu, Izabelko, cieszą informacje o ptaszkach, moje drobne ostatnio się przyczaiły. Natomiast od dwóch dni z rana mewy całymi chmarami okupują osiedlowe tereny. Widocznie rybacy nie łowią, urlopowiczów na plaży mniej, to szukają jedzenia na gwałt.

Zdjęć ptaków w locie nie podejmuję się robić, nie z moim refleksem!
Moja przylaszczka dla Was!

Ogród z widokiem na jezioro 19:39, 05 lut 2017

Do góry
yolka napisał(a)
c.d.

u lala
na chłodne dni jak znalazł
tez czekam na końcowy efekt
W cieniu - zacieniona 19:37, 05 lut 2017

Do góry
bogumila napisał(a)
Kolejny piękny,słoneczny dzień na Z.
ty to chociaż masz kołderkę ze śniegu, a u mnie goły ogród i pola, ciekawe jak to dotknie rośliny...
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:36, 05 lut 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Miruś, Oscar ogrodowy dla Ciebie koniecznie!

Jest luty, podkuwam buty, przebieram nogami w oczekiwaniu na relację.

Chciałabym, żeby ogród umiał się starzeć ze mną a ja z nim/ w nim. Tak mi się pomyślało w związku z 50-letnim Jonatanem.

Te oprawione obrazki mnie wzruszyły - takie małe skarby.

Kuruj się, Kochana.

Ewa, czuję się zażenowana - chyba mi się śni - nie bardzo wiem za co.

Postaram się o małą relację, najpierw odpowiem. Tak się tym Oskarem przejęłam że wreszcie wizytówkę wymodziłam tylko nie umię jej dopiąć .

Oj Ewuś ogród się starzeje niezależnie od nas czasem wolniej.
A ja jak czytam o ogrodach tych wiekowych to mnie przeraża jak taki ogród nagle musi być zakopany albo jest opuszczony albo....

Tak obrazki mają duszę.
A te kupione niedawno w I. nie mają i zapomniałam koncepcji

Sokółkowy domek 19:34, 05 lut 2017

Do góry
beata1974 napisał(a)
Jakieś oczko wodne? Stawek? Woda w ogrodzie to marzenie (i projekt mojego męża) - w letnie wieczory kiedy jest podświetlone sprawia niesamowite wrażenie

Będzie oczko z folii napowietrzane pompą z fontanną z kamienia. Zastanawiam się tylko nad jakością wody, pewnie będą się glony mnożyć itd.
Z Pszenicznej ... 19:26, 05 lut 2017

Do góry
Margarete napisał(a)
Agata jakie masz bodziszek bo ja bym chciała do siebie
, Przeglądam oferty, mam swoje typy ale nie mam dotychczas doświadczeń.

Małgoś nie znam odmian, ale jest różowy, rozmnażam biały i sambora, no i ten wielki niebieski. Przyjedziesz to sobie wybierzesz

Dla zachęty

i takie tam na osłodę kolejnych mroźnych dni

Wizytówka- uDany ogród 19:21, 05 lut 2017

Do góry

Zima 2016

Wizytówka- uDany ogród 19:19, 05 lut 2017

Do góry

Jesień 2016

Wizytówka- uDany ogród 19:15, 05 lut 2017

Do góry
Lato 2016

Działeczka Asi :) 19:13, 05 lut 2017

Do góry
Ja też myślałam o tym żywopłocie, bo nic innego nie potrafię wymyślić.
Tylko zastanawiam się, jak to będzie wyglądać od głównej alejki?

No i z czego ten żywopłot?

Wizytówka- uDany ogród 19:11, 05 lut 2017

Do góry
Witam serdecznie, chciałam Wam pokazać mój ogród. Miejsce to dopiero powstaje i ciągle się zmienia.
Ciekawe, czy zasłuży na miano uDanego ogrodu?

Zapraszam!

Wiosna 2016

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:11, 05 lut 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
I wzajemnie Aniu!

Haniu to dla ciebie pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies