Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

...uDany ogród 15:35, 03 lut 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
Irenko hihi

Dana super widoki
Kopciuszki u mnie maja gniazdko tuz nad drzwiami wejsciowymi do domu. Brudza troche ale im wybaczam. Niedlugo przyleca i zaczna sie krzatac
Mam nadzieje, ze u taty dobre wiesci zastaniesz.

Izuniu dziękuję
U mnie kopciuszki latają w brzozach, ale gniazda nie mają.
Niech już przylecą
Dzisiaj +5 na termometrze, śnieg się topi i mgła jest taka, że świata nie widać.
Niestety nie jest najlepiej, czekamy na diagnozę

Wizytówka - ogrodowy spektakl trwa ... 15:34, 03 lut 2017

Do góry
bliżej wiosny

tak naprawdę nigdy nie wiem kiedy się wiosna w ogrodzie zaczyna

czy to jest pierwsze wyjście po zimie do ogrodu z sekatorem i grabiami przy słonecznej pogodzie kiedy dzień jest już dłuższy a ptaki podśpiewują radośnie i tak inaczej

czy też przepychające się na wyścigi łebki cebulowych które tak pięknie po kilku dniach ubarwiają bardzo szary czas w ogrodzie

...uDany ogród 15:31, 03 lut 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Znam kilka osób pokaźnych rozmiarowo i je bardzo lubię. Są wesołe, inteligentne, pełne dystansu do siebie. Jadna taka to mistrz tańca Wygląda, że w drzwi by się nie zmieściła, a na parkiecie zasuwa jak elf.
Ja też z wiekiem przytyłam. Przed 30tką ważyłam 47 kg. Jak patrzę na zdjęcia, nie mogę uwierzyć Po urodzeniu Kaśki doszło mi od razu 5 kg i tego już nie zwalczyłam, a teraz.... OJ
też takie znam i lubię
47+5, rany, to i tak tylko 52
sto lat temu
ja ćwiczę dla zdrowia, uroda juz mi nie potrzebna

Orzechy, pestki dyni i słonecznik uwielbiam
Niestety są bardzo kaloryczne...
Ja chcę wrócić do sportu, bo byłam dotleniona i radosna
Do tego miałam mniej balastu i nic mnie nie bolało.

...uDany ogród 15:27, 03 lut 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Znam kilka osób pokaźnych rozmiarowo i je bardzo lubię. Są wesołe, inteligentne, pełne dystansu do siebie. Jadna taka to mistrz tańca Wygląda, że w drzwi by się nie zmieściła, a na parkiecie zasuwa jak elf.
Ja też z wiekiem przytyłam. Przed 30tką ważyłam 47 kg. Jak patrzę na zdjęcia, nie mogę uwierzyć Po urodzeniu Kaśki doszło mi od razu 5 kg i tego już nie zwalczyłam, a teraz.... OJ

Rewelacyjne te wschody słońca. Też lubię tak wstać, mimo, że ja dużo pracuję w nocy. Ale czasem mi się zdaża. J pochrapuje, a przez kuchenne okna widać jak słońce wypływa zza lasu i roświetla ogród. Latem okna otwarte cała noc. Ptaki koncertują.

Z kopciuszkami chyba się przyjaźnimy. One miewają wpadki, gdy uczą się latać. Spada taki nagle w trawę. Rodzice zawisają w powietru jak kolibry i krzyczą, a malucha trzeba wsadzić na dach Kiedyś zamiast truskawkę złapałam za łepek młodego. Nie wiem kto bardziej się przestraszył.

Kasiu w drzwi jeszcze wchodzę
Ja dobrze wyglądam w 38-40 rozmiarze i dobrze się wtedy czuję. Teraz trochę "spuchłam". Muszę się z tym rozprawić przed wakacjami
Tańczyć uwielbiam
Aż mi się zachciało...

Tęsknię to spania przy otwartym oknie i słuchana koncertów cykad albo żab...marzenie
Wschody i zachody są cudowne ...moich sąsiadów już nie dziwi jak zimą biegam na łąkę w szlafroku, a latem w koszuli nocnej żeby uwiecznić chwile

Tu jeden z takich magicznych poranków

Wizytówka - ogrodowy spektakl trwa ... 15:22, 03 lut 2017

Do góry
jesień / zima

O tym jak długo trwa okres gorączkowych prac w jesiennym ogrodzie decyduje aura i my sami.
Za to bez względu na uroki zimowej aury cieszymy się zdobieniem ogrodu w świąteczne akcenciki

padający śnieg w ogrodzie - lubimy to !

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 15:19, 03 lut 2017

Do góry
vita napisał(a...Zauważyłaś 'to koperkowe' To koper morski Crithum martimum. Uprawiam go w donicy z zamiarem zrobienia kiszonki.

[img size=640x426
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/132/1322470/original.JPG[/img]

Nawet mi w tym roku zakwitł, ale szału nie ma, to nie jest roślina naszego klimatu, aczkolwiek przepyszna.

przepyszny fakt
ten, który dostałam od Ciebie w prezencie moja rodzinka zjadła cały całkiem sprawnie, nie miało co zakwitnąć
Coś jeszcze, coś więcej... 15:16, 03 lut 2017

Do góry
Podsumowując dzisiejszy dzień...

Zreszta.... bez spiny - są drugie terminy... Zatem prośbę o trzymanie kciuków przedłużam co najmniej o tydzień
Wizytówka - ogrodowy spektakl trwa ... 15:14, 03 lut 2017

Do góry
Oczywiście radość z posiadania ogrodu to nie wszystko, bo przecież miłośników roślin cieszy grzebanie w ziemi i ciągła pielęgnacja ogrodu.

Początki były bardzo podobne jak u wielu. W naszym przypadku wszystko działo się wolno zgodnie z założeniem więc proces budowy trwał a ja mogłam eksperymentować na boku, sadzić co tylko skąd zdobyłam.

Było to już prawie 18 lat temu. Na moje szczęście - zapalonej ogrodniczki i dumnej posiadaczki ziemi wówczas w moim zasięgu szkółek takich jak dziś nie było a te co były oferowały iglaki.

Wszystko zaczęło się jesienią u nas i tak myślę że ta pora roku jest wyjątkowa nie tylko poprzez urok ciepłych barw i chrupiących jabłek a także fakt że jest jakby początkiem wiosny tyle, że natura dała nam jeszcze zimę na odpoczynek. Odpoczynek ogrodników bo życie pod ziemią tętni

Jesień

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:59, 03 lut 2017

Do góry
Gintura napisał(a)

WItaj, piekny ten miłorząb w lewym rogu. Napiszesz jaka to odmiana i jak długo rośnie?
pozdrawiam Joanna
Wizytówka - ogrodowy spektakl trwa ... 14:57, 03 lut 2017

Do góry
Nazwa mojego wątku nie jest przypadkowa
ogrodowy spektakl trwa ...

jest to najbliższy mi sposób myślenia o ogrodzie,
to określenie i podkreślenie potrzeby radowania się ogrodem przez wszystkie cztery pory roku

Ptasi gaj 14:34, 03 lut 2017

Do góry
Nic nie uszczykiwalam taka jej uroda. Ma 4 m szerokosci i tyle samo wzrostu. Jeszcze mam dwie takie podobne ale mniejsze. Najladniej wygladaja wiosna przyrosty jak swieczki na choinke.
To sosna czarna mam ich wiele, ale tylko ta ma taka urode, i te mniejsze.
Przy sadzeniu jak wyciagnelam z donicy, to korzen byl pokryty jakby wata. Prawdopodobnie była szczepiona mikoryza.

Jedna z mniejszych a za nia niewidoczna druga.

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 14:33, 03 lut 2017

Do góry
Tu robimy porzadek (to tylko kawalek)
Podmiejski ogródek 13:50, 03 lut 2017

Do góry
makadamia napisał(a)

Ależ ławeczka jak najbardziej będzie pod lipą, tylko tą pierwszą, a nie środkową

A wyciąć raczej ją trzeba będzie:
po pierwsze - te lipy jeszcze dużo urosną i we trzy będzie im jednak za ciasno
po drugie - one rosną bliżej frontu rabaty niż tyłu; i o ile te dwie boczne tak nie przeszkadzają, to ta środkowa idiotycznie wygląda. Na tym zdjęciu lepiej to widać;

Żałuję jedynie, że nie mogę jej wyciąć od razu, ale wtedy kompletnie byśmy się odsłonili od ulicy, a przypominam, że część wypoczynkową mamy właśnie z boku domu a nie z tyłu, i taras, na którym jemy posiłki latem jest z ulicy widoczny.:/

Ty o tych lipach pisałaś...a ja myślałam że o drzewie co jast na środku trawnika
Ale Cie zrozumiałam
Bije się w pierś...wczoraj mocno katarowa byłam
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:45, 03 lut 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Bo ty masz Irenko wyjątkowe hakonki.
A tak wogóle wszystko rośnie ci na drożdżach.

Dzięki Iwonko

miałam różne maki, między innymi takie
nasion nie zbierałam, ciekawe czy coś będzie w tym roku

Ptasi gaj 13:33, 03 lut 2017

Do góry

To zdjecie moze tego nie uwidacznia ale to sosna czarna bardzo duza.

Uszczykiwałąś chyba jej przyrosty, bo ładnie zagęszczona
Szmaragdowy Zakątek 13:21, 03 lut 2017

Do góry
Nikita napisał(a)
Doniesienia meteo
temperatura -3 stopnie, średnio-duże opady śniegu i zanosi się, że trochę jeszcze posypie, bo niebo całe zachmurzone; wiatru raczej brak, słoneczka (niestety) także brak

Przysłowie na dziś…
Jeśli luty śnieżny, mroźny, spodziewaj się wczesnej wiosny.

Do wiosny….

No nic lepszego nie mogłam dziś przeczytać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies