Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 17:30, 16 kwi 2017

Jana napisał(a)
Wesołych Świąt

Jana wzajemnie
Jutro u nas wszyscy
Milka 17:30, 16 kwi 2017

Mirka napisał(a)
Irenko zdrowych i radosnych Świąt Wielkiej Nocy.
Mireczko dziękuję i wzajemnie
mirkaka 09:08, 17 kwi 2017

Milka napisał(a)
Marzenko, wszystkie rodzaje piwonii w pakach, ale największy szok przezylam, jak zobaczyłam roźe Winchester Catedral w pakach kwiatowych.
Zimno teraz i deszczowo, ale Susan w tym roku bardziej zaawansowana, jak rok temu.
Elaty juz kwitna, pozdrawiam swiatecznie

Też ją mam, u mnie dopiero krótkie pędy ma, pokaż proszę tę Twoją w pąkach
U mnie rano był mróz, takie te święta zimowe
Madzenka 16:50, 17 kwi 2017

Po Twoim wpisie odnośnie pąków poszłam dzisiaj obejrzeć moje, u mnie nie ma pąków na różach. Mam nadzieje, ze przymrozki ominą Twoj ogród.
violka171 01:10, 18 kwi 2017

Co prawda po świętach,mam nadzieje że miło były spędzone czego Tobie życzyłam w myślach
Ps.Irenko Szafirki białe moje mają przybyszowe cebulki !!!!!!!celowo wykopałam dla sprawdzenia
Milka 10:25, 18 kwi 2017

Viola
Ale super masz z szafirkami, moje jakoś nie idą w masę, choć żyją, za to niebieskich mam zatrzęsienie
Melduję, że albizja żadnych oznak życia nie daje.
Święta były wesołe, uśmialiśmy się przy grze ,,Gierki małżeńskie", syn przyniósł, ale fajnie, wnusie też uczestniczyły, jedno punkty dawało, drugie kręciło butelką na tablicy, a w tym wszystkim Leoś szalał
Moja wnusia Gabi, zakochana w Leosiu, mówi do mnie...babciu, jaka ta Misia nudna, co znaczy jak pies wydoroślał

za to cedrówka już listeczki w pąku ma kolorowe

Madżenka
U mnie tylko ta jedna zapączkowana, pod murem południowym, jeśli jest ładna pogoda, tam na okrągło słońce, pewnie dlatego. Dobija mnie ten deszcz, nic nie można robić. I w perspektywie mróz, strach myśleć o tym, wszystko w pąkach. Ale ogrodu nie okryję, pojedyncze rzeczy można ratować. Zdjęcia bure, jak i aura.

i róża
Winchester Cathedral

Milka 10:35, 18 kwi 2017

mirkaka napisał(a)

Też ją mam, u mnie dopiero krótkie pędy ma, pokaż proszę tę Twoją w pąkach
U mnie rano był mróz, takie te święta zimowe

Pokazałam, post wyżej
U mnie leje na okrągło, wieje, zimnica, a mrozy też zapowiadają, nawet do -5, deszcz ze śniegiem też jest. Do kitu ta wiosna.

głogownik Red Robin

coś go podżera, nie ma jak oprysk zrobić
listki młode karminowe mają być, ale brak im słońca
nigdy mi nie kwitł, mam go 6 lat, ale jest ładny i zimozielony

Milka 10:46, 18 kwi 2017

Olga80
Tereniu, pocieszę Cię, u nas leje, deszcz ze śniegiem, drobny grad też był, zimno, kolor owszem jest, trawa po kolana, dziury w trawie, psy ryją, nie wygląda to ciekawie, ale jak coś działać w taka pogodę i mrozami straszą.
Magnolię Satsfaktion tez mam, ona ma duże kwiaty, czekam na rozkwit, o ile mróz nie załatwi, kilka w pakach, inne kończą, inne za młode.

Susan ma pełno pąków, ale w deszczu smętnie...

ElżbietaFranka
Elu, cała Polska ma kiepską aurę, nawet my.
I po świętach, w chwilach bez deszczu wnusie z Leosiem ganiały na ogrodzie

Kindzia

Wszędzie to samo, paskudna wiosna. Moje tez nie wiem, jak przeżyją to zimno, tylko Piruetka na razie najlepiej. Obejrzałam buki, moje śpią, tak samo Śniegowiec Wirginijski.

SłonecznyOgród
Daria, dużo tulipanów dopiero w pąku, za zimno i nie otwierają się, a najgorsze, że na majowy weekend nadal deszcz i zimnica
an_tre 10:47, 18 kwi 2017

Milka napisał(a)
Viola

...i to jest to co przyciąga wzrok, zachęca do spaceru po ogrodzie, a tam można wyszukać inne perełki i jak się okazuje równie wspaniałe .
pozdrawiam Irenko i życzę poranków bez przymrozków a dzionków tylko słonecznych
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Kindzia 10:49, 18 kwi 2017

Pąki kwiatowe na róży w kwietniu...nie przestaje mnie zadziwiać Twój klimat Irciu...jeszcze żeby chociaż ciepło było...

U nas jeszcze bez mrozu było...

Buksy do pryskania mam, róże w kopcach (te niedawno sadzone - do rozkopcowania by się nadawały, ale ta temperatura zapowiadana...), rabata rozgrzebana...też mnie wkurza. A na weekend znowu deszcze, chyba Cysię sobie zabiorę, dla osłody...