Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:37, 26 sty 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Oj musiałam ponadrabiać, o gabionach przeczytałam, a tu widzę na nową doniczkę już czekasz, strój przygotowany i stożki w planach, o matko! ile się tu dzieje

Wolę nie mysleć ile u Ciebie będę miala do nadrobienia

U mnie cisza zapadła, po klapsach pupa boli i nie chce siadać do kompa
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:36, 26 sty 2013

Do góry
Wiedziałam, że jeszcze coś tam ukrywasz
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:34, 26 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Oj musiałam ponadrabiać, o gabionach przeczytałam, a tu widzę na nową doniczkę już czekasz, strój przygotowany i stożki w planach, o matko! ile się tu dzieje

Wolę nie mysleć ile u Ciebie będę miala do nadrobienia
Igiełkowy ogródeczek 19:33, 26 sty 2013

Do góry
Dobra dobra skromny jesteś, a Inversie nic nie wycinałam, tylko podwiązałam ten boczny pęd do kijka, żeby w górę rósł, teraz już sama nie wiem czy dobrze zrobiłam, a zobaczę na wiosnę jak to będzie wyglądać
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:27, 26 sty 2013

Do góry
Igiełkowy ogródeczek 19:15, 26 sty 2013

Do góry
Ewo- dziękuję za pozdrowienia
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:14, 26 sty 2013

Do góry
Jodełki śliczne czy masz jeszcze inne kalifornijki? a gąśieniczka dobrze wykarmiona i kolorków można jej pozazdrościć
Co z tym ogródeczkiem począć 19:06, 26 sty 2013

Do góry
Ewo, nadrabiam zaległości u Ciebie, wyjazdu zazdroszczę, dobrze że ta noga dopiero pod koniec, mam nadzieję, że jest ok, i szybko wrócisz do siebie, tego Ci z całego serca życzę.
Zamek piękny i jaskinia, coś wspaniałego.
Igiełkowy ogródeczek 16:31, 26 sty 2013

Do góry
Tak w wizytówce jest Inversa, mam dwa te świerki, mniejszy jest właśnie w wizytówce.
W sierpniu ten mniejszy, chcę stąd przesadzić do "japońskiego", bo jak widziałam u innych zdjęcia, to on duży jednak rośnie, tak wyglądał w sierpniu:

A ten drugi większy, choć na zdjęciu tego nie widać, ze dwa razy, nadarzyła się okazja więc skusiłam się po raz drugi:

A skoro u mnie jesteś to zapytam, czy wiesz może dlaczego moja schwerina wypuściła takie zawiązki szyszek, które jednak nie urosły i dalej są takie małe, a tak liczyłam na nie? Czy one jeszcze mają szansę urosnąć czy odpadną? Tak było wiosną:
Igiełkowy ogródeczek 11:36, 26 sty 2013

Do góry
Gosia- ale Ci dobrze, a ja po sklepach muszę, córcia ma imieniny i prezent będzie wybierać, już się boję co tam wynajdzie
I donoszę, że słonko mi zabrałaś, u mnie chmury i tylko chmury
Ale sprawiedliwość musi być na świecie
Igiełkowy ogródeczek 11:34, 26 sty 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Hej przybiegłam się przywitać

Witam, witam, a ja u Cibie troszku ponadrabiać muszę i kto tu pędzi?
Igiełkowy ogródeczek 11:07, 26 sty 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Gosia sama się obudziłam na kanapie

Marzenka- na pewno nie sama, nie było tam kompa koło Ciebie przypadkiem?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:06, 26 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Niezła historia z tym płotem, ale wyszło świetnie z tymi gabionami, a w jakiej one odległości od płotu są? Bo mi się wydawało że przy samym płocie, ale widzę na jednym zdjęciu, że nie. Pozdrawiam nocnego marka

Gosiu gabiony celowo są odsuniete od płotu dla piesia... Miały być dla naszej bokserki, która zmarła. Tytus buldożek francuski przejął po niej schedę i pilnuje ogrodzenia gabiony stoją w odległości chyba w odległości 80 cm , można nawet taczką przejechać.
Pierwotnie miały być same gabiony i żywopłot z roślin bez ogrodzenia ale u nas w Polsce się nie da.... Bo znikają rzeczy z posesji i bezdomne psy robią sobie wychodek.... Przerabialiśmy to przez rok w trakcie budowy i nistety się nie da a mi się tak nowocześnie marzyło bez bramy i płotu...
Igiełkowy ogródeczek 11:02, 26 sty 2013

Do góry
U Marzenki to całkiem możliwe jest
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:00, 26 sty 2013

Do góry
Niezła historia z tym płotem, ale wyszło świetnie z tymi gabionami, a w jakiej one odległości od płotu są? Bo mi się wydawało że przy samym płocie, ale widzę na jednym zdjęciu, że nie. Pozdrawiam nocnego marka
Igiełkowy ogródeczek 10:01, 26 sty 2013

Do góry
Wiuniu- miło mi, też do Ciebie wpadnę

Marzenko- o 2 w nocy budzą........

Toszka- wątpię, żeby cały śnieg stopniał, jak w dzień nawet na plusie będzie to potem w nocy znowu na minusie, przez parę dni śnieg nie stopnieje w takich warunkach, a skoro od 4 znowu mróz, więc nasze roślinki mogą się czuć bezpiecznie. Ja zawsze mam agrowłókninę w pogotowiu, ale myślę, że nie będzie potrzebna.
Igiełkowy ogródeczek 09:55, 26 sty 2013

Do góry
ka1sia napisał(a)
Gosia goni i goni, ja też ciągle w tyle
Może ocieplenie nie będzie gwałtowne, to i powodzi nie będzie Buziaki zostawiam

I tego się trzymajmy, myślę, że nie zdąży stopnieć stary, a przyjdzie nowa warstwa, w końcu środek zimy mamy.
Igiełkowy ogródeczek 09:53, 26 sty 2013

Do góry
iza_1611 napisał(a)
Gosiu ależ Ty gonisz z tymi spronami, co wejdę na forum to i tak jestem do tyłu o kilka stron

a jeśli chodzi o ocieplenie to ja jestem raczej przerazona, bo u mnie są tony śniegu i jak zacznie to topnieć to dopiero będę miała powódź....Nawet myśleć nie chcę

Iza- ja bym się tak nie martwiła, przecież śnieg tak szybko nie stopnieje, to ma być lekkie ocieplenie, przy 2 stopniach na plusie to bardzo długo trwa zanim coś tam stopnieje, a w nocy mróz. A potem znowu zima, niestety przyjdzie nam poczekać jeszcze na prawdziwą wiosnę.
Igiełkowy ogródeczek 09:49, 26 sty 2013

Do góry
Anabell napisał(a)
Gosiu !!! dziękuję za podpowiedzi. Wcześniej przeglądałm Twój wątek tak bardzo podoba mi się układ domu po skosie działki. Jednak jest inne podejście do ogólnego wyglądu całości.
Efekt największy jak , po budowie zaplanowany z głową ogród.
Harmonnia iglaczków wspaniała. .....a kto ? o to dba , to wielka praca nie tylko sadzenie , ale pielegnacja .

Haniu- dziękuję, miło mi że taki układ ci się spodobał, choć to był bardziej układ wymuszony, bo M koniecznie chciał mieć taras od południa, nie narzekam, bo pewnie w normalnym układzie nie zmieściło by się tyle rabatek, a więcej byłoby trawnika. W ogrodzie pracuję praktycznie sama, M jedynie kosi trawnik, czasami jakiś kamień przerzuci, jak sama nie daję rady, ja to kocham i robię to z wielką przyjemnością. Ogród już dawno mógłby być skończony, niektórym trawa wystarcza i mówią, że mają ogród, a mnie cieszy każda nowa roślinka i ciągle muszę coś zmieniać, żeby było jeszcze ładniej
Żywopłotki cisowe. 09:41, 26 sty 2013

Do góry
Pięknie masz, żywopłot z cisa jaki duży, w ogóle wszystkie rośliny takie dorodne a piwonia przecudna. Ogród masz bardzo dojrzały, napisz ile już go masz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies