Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Anabell 21:26, 25 sty 2013

Gosiu !!! dziękuję za podpowiedzi. Wcześniej przeglądałm Twój wątek tak bardzo podoba mi się układ domu po skosie działki. Jednak jest inne podejście do ogólnego wyglądu całości.
Efekt największy jak , po budowie zaplanowany z głową ogród.
Harmonnia iglaczków wspaniała. .....a kto ? o to dba , to wielka praca nie tylko sadzenie , ale pielegnacja .
iza_1611 21:43, 25 sty 2013

Gosiu ależ Ty gonisz z tymi spronami, co wejdę na forum to i tak jestem do tyłu o kilka stron

a jeśli chodzi o ocieplenie to ja jestem raczej przerazona, bo u mnie są tony śniegu i jak zacznie to topnieć to dopiero będę miała powódź....Nawet myśleć nie chcę
ka1sia 21:47, 25 sty 2013

Gosia goni i goni, ja też ciągle w tyle
Może ocieplenie nie będzie gwałtowne, to i powodzi nie będzie Buziaki zostawiam
wiunia 22:39, 25 sty 2013

Wpadam się przywitać
Madzenka 01:51, 26 sty 2013

I ja się przyszłam przywitać
Toszka 08:34, 26 sty 2013

Ja tym ociepleniem tak się nie raduję (choć będzie okazja podlać zimozielone), bo od 4 lutego widzę znowu -8....będziem przykrywać rośliny...
... ale to zawsze jakaś praca w ogrodzie... siem pocieszam
Gosiniak 09:49, 26 sty 2013

Anabell napisał(a)
Gosiu !!! dziękuję za podpowiedzi. Wcześniej przeglądałm Twój wątek tak bardzo podoba mi się układ domu po skosie działki. Jednak jest inne podejście do ogólnego wyglądu całości.
Efekt największy jak , po budowie zaplanowany z głową ogród.
Harmonnia iglaczków wspaniała. .....a kto ? o to dba , to wielka praca nie tylko sadzenie , ale pielegnacja .

Haniu- dziękuję, miło mi że taki układ ci się spodobał, choć to był bardziej układ wymuszony, bo M koniecznie chciał mieć taras od południa, nie narzekam, bo pewnie w normalnym układzie nie zmieściło by się tyle rabatek, a więcej byłoby trawnika. W ogrodzie pracuję praktycznie sama, M jedynie kosi trawnik, czasami jakiś kamień przerzuci, jak sama nie daję rady, ja to kocham i robię to z wielką przyjemnością. Ogród już dawno mógłby być skończony, niektórym trawa wystarcza i mówią, że mają ogród, a mnie cieszy każda nowa roślinka i ciągle muszę coś zmieniać, żeby było jeszcze ładniej
Gosiniak 09:53, 26 sty 2013

iza_1611 napisał(a)
Gosiu ależ Ty gonisz z tymi spronami, co wejdę na forum to i tak jestem do tyłu o kilka stron

a jeśli chodzi o ocieplenie to ja jestem raczej przerazona, bo u mnie są tony śniegu i jak zacznie to topnieć to dopiero będę miała powódź....Nawet myśleć nie chcę

Iza- ja bym się tak nie martwiła, przecież śnieg tak szybko nie stopnieje, to ma być lekkie ocieplenie, przy 2 stopniach na plusie to bardzo długo trwa zanim coś tam stopnieje, a w nocy mróz. A potem znowu zima, niestety przyjdzie nam poczekać jeszcze na prawdziwą wiosnę.
Gosiniak 09:55, 26 sty 2013

ka1sia napisał(a)
Gosia goni i goni, ja też ciągle w tyle
Może ocieplenie nie będzie gwałtowne, to i powodzi nie będzie Buziaki zostawiam

I tego się trzymajmy, myślę, że nie zdąży stopnieć stary, a przyjdzie nowa warstwa, w końcu środek zimy mamy.
Gosiniak 10:01, 26 sty 2013

Wiuniu- miło mi, też do Ciebie wpadnę

Marzenko- o 2 w nocy budzą........

Toszka- wątpię, żeby cały śnieg stopniał, jak w dzień nawet na plusie będzie to potem w nocy znowu na minusie, przez parę dni śnieg nie stopnieje w takich warunkach, a skoro od 4 znowu mróz, więc nasze roślinki mogą się czuć bezpiecznie. Ja zawsze mam agrowłókninę w pogotowiu, ale myślę, że nie będzie potrzebna.