Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Podmiejski ogród Cataliny 06:53, 28 cze 2018

Do góry
Jestem jestem, siedzę tylko cichutko lilie polecam, cebule szybko się mnożą, niektóre pachną, widać je z daleka i robią efekt.
la_estrellita napisał(a)
Jesteś, a już się martwiłam, że zniknęłaś . Na róże nie patrzę ale lilie świetne. Bardzo je lubię.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:04, 28 cze 2018

Do góry
la_estrellita napisał(a)
Wiem . Mam już jakieś żółte i brązowe lub pomarańczowe. Nie wiem dokładnie bo jeszcze nie kwitły i chyba w tym roku nie będą. Dostałam je podpisane jako lilie . Marzą mi się białe i czerwone takie jak te na drugim zdjęciu na tej stronie.

Jak poczekasz ze dwa lata to może już będę miała z czego odsadzić, bo moje chyba drugi raz dopiero kwitną. Czystych białych liliowców jeszcze nie ma, ale prace nad stworzeniem trwają podobno
Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:01, 28 cze 2018

Do góry
Wiem . Mam już jakieś żółte i brązowe lub pomarańczowe. Nie wiem dokładnie bo jeszcze nie kwitły i chyba w tym roku nie będą. Dostałam je podpisane jako lilie . Marzą mi się białe i czerwone takie jak te na drugim zdjęciu na tej stronie.
Podmiejski ogród Cataliny 23:58, 27 cze 2018

Do góry
Jesteś, a już się martwiłam, że zniknęłaś . Na róże nie patrzę ale lilie świetne. Bardzo je lubię.
Ogród Małej Mi 2017 23:39, 27 cze 2018

Do góry
Piękna hosta, trawy i lilie..gdzie wzrok nie sięga.. mus przesadzić tylko gdzie??
Podmiejski ogród Cataliny 23:11, 27 cze 2018

Do góry
Lilie

i lilowce
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:51, 27 cze 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
ale dzis lekcje tu mialam, ciekawa jestem ile w glowie zostanie

Iza podsumowanie dla Ciebie

pelargonie przechowywać i się nie przejmować podlewaniem do końca lutego
lilie dokładnie oglądać
warzywka - podsumowanie będzie na żywo - masz warzywnik? wiem że sporo robisz przetworów z owoców a nie wiem jak tam warzywne klimaty - warzywne klimaty obejrzymy i tak się cieszę na bylinowe też - ach

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:45, 27 cze 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Zżarło i się przepoczwarza. Pewnie poskrzypka albo co, ja u siebie takie zbieram i daleko wywalam

Ja takie pierwszy raz zobaczyłam. Inne lilie są ok. No to najlepiej by było spalić. Bleee

Sylwia byłam. W ub roku mówiła mi o tym Gabrysia a w tym Ty mi przypomnialaś
tak więc w ostatni upalny czwartek udało się być

wrażenia opiszę przy okazji a teraz tylko trochę zapachu i ciepła

Ogrodowe przygody 22:19, 27 cze 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Czarny liliowiec piękny, ten cieniowany zresztą też. Róże masz koncertowe, Alden Biesen ciekawa. Wyhodować heliotrop to nie lada sztuka

Deszcz troszkę uszkodził te czarne liliowce ale coś za coś wszystko ładnie podlane
Róże powoli tracą kwiaty, ale kwitną liliowce, lilie, a za chwilę hortki
Heliotropy wsadziłam do gruntu w maju, zaraz będą kwitnąć
Ogród, mydło i powidło. 22:05, 27 cze 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Hortensje piękne Kasiu.
A co to za owocki ??
Róże bo powojniki wciąż pięknie kwitną i raduja.
Ja też chciałabym namiary na tą lilie Marlene.
Ja jej nie mam.
Ale podziwiam ja u was
Pozdrowki zostawiam

Owocki kasztanka jarzębolistnego - nie wiedziałam że będą takie wielki , ciekawa jestem co z nich wyrośnie.

Monia81 napisał(a)
Lubczyk mam taki sam, on tak wyrastaja zawsze myślałam, że magii i lubczyk to dwie różne rośliny, dopóki se nie kupiłam najpierw lubczyk a później magii, okazało się że jest to to samo. Lubczyk jest głównym składnikiem przyprawy magii i zamiennie na niego mówią magii, no chyba że naprawdę coś pokręciłam, jakby co poprawcie mnie

No właśnie ja też myślałam że to to samo i z lubczyku robi się przyprawę magii ale ostatnio znajoma się upierała że to różne rośliny - więc sama nie wiem

gobasia napisał(a)

Kasiu zaraz go posadzisz ,czy odczekasz?..to ja też tak zrobię tego Twojego - mojego

Annak napisał(a)
Czy wszystkie czosnki, które przekwitły wykopuje się teraz? Pierwszy raz sadziłam i nie wiem co z nimi zrobić...

Basiu, Aniu zostawiłam w garażu na jakiś czas żeby poobsychał - ale nie wiem czy tak należy robić bo to mój pierwszy raz . Te czosnki u mnie kwitły już drugi rok i większość się rozmnożyła i miały po dwa ale mniejsze kwiaty a mi się podobają jak mają takie wielkie jak ten ze zdjęcia więc musiałam je już rozsadzić.
Moja działka na Dębowym Lesie 20:48, 27 cze 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)

Dziękuję .
Zwróciłem na niego uwagę - piękny jest.
Zdjęcie z wiśniami - ummm.

Tak, dość ciekawie ten mikołajek wygląda w ogrodzie.I ładnie kontrastuje z roślinami.
dla nie wszystkie owoce własne są najpyszniejsze.a jeszcze takie prosto z krzaczka, czy drzewa, ..pychota

Lilie liliowce , to też rośliny, które bardzo lubię.I mam już ich sporo

Tu ma być ogród :) 18:34, 27 cze 2018

Do góry
Lilie

Ogród, mydło i powidło. 13:43, 27 cze 2018

Do góry
Hortensje piękne Kasiu.
A co to za owocki ??
Róże bo powojniki wciąż pięknie kwitną i raduja.
Ja też chciałabym namiary na tą lilie Marlene.
Ja jej nie mam.
Ale podziwiam ja u was
Pozdrowki zostawiam
Pszczelarnia 13:31, 27 cze 2018

Do góry
Piękne te pnace twoje lilie.
Duże obfite w kwitnienia. Piękne widoki.
Czosnki i latrie fajne zestawienie.
A te 3 lilie. Waw!! To dopiero ukwiecenie.
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:58, 27 cze 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
U Ciebie Basiu wszystko jakieś wielkie ,okazałe.
Lilie wiadomo.
Liliowce też. I taki okaz powojnika. Wygląda rewelacyjnie.

Aniu sama jestem zaskoczona,rośnie wszystko jak oszalałe...mówię prawdę- traktuję wszystko po macoszemu ,tak tyle ,że o ile

ta rabatka nawet kropli wody bo wąż mi nie starcza

ta z trawami też nie podlewana

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 11:42, 27 cze 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Basiu, to trzcinnik krótkowłosy? Ślicznie z różą wygląda

Magiczne ujęcie, perowskia jakby ledami świeciła

Pochwały dla eMa za altanę i powstające budowle w środku

Kasiu to trzcinnik ostrokwiatowy 'Karl Foerster', na początku ma takie pierzaste kwiaty a potem robią się wąskie kłosy...

Dziękuję, faktycznie ta perovskia niezwykła jest... wyszły też tam wreszcie lilie które dostałam od taty, dwie wielkie skrzynie były, trochę porozdawałam ale dużo wsadziłam, ogólnie nie lubię lilii ale te są fajne, nie zjadają ich robale i ten kolor intensywny pomarańczowy...
Wymarzony sielankowy ogród..... 10:28, 27 cze 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Lilie i hortki pięknie ci kwitną
Ale widzę jakie fajne spotkanie miałaś i śliczne miejsca.O suuper!!

Wszystko nabrało tempa, roślinki szaleją a ja teraz ogórkami się zajmuję, ot trzeba spiżarkę znowu uzupełnić
Ogrodowy spektakl trwa ... 10:19, 27 cze 2018

Do góry
mira napisał(a)

Ula dzięki za pochyleniem się nad moim dylematem - na razie nie pasuje mi do otoczenia nic z cegły - choć takie bardzo mi się podobają.
Sądzę że będzie ze ścinków i tak by pasowało do całości. Ja ścinkami ścieżki
w jagodniku mam wysypane. To też nie jest najlepsze rozwiązanie bo po sezonie trzeba znów dokładać ścinków -

-------------------------------

coś mi zjadło lilie i co nażarło się i padło czy jak? pierwszy raz coś takiego widzę

Zżarło i się przepoczwarza. Pewnie poskrzypka albo co, ja u siebie takie zbieram i daleko wywalam
Pszczelarnia 09:05, 27 cze 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Trzy lilie dla Ciebie.

Dziękuję serdecznie, śliczna
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:26, 27 cze 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Lilie piękne.
Ale ogrodówki jakie masz piękne.
Ja mam tylko dwie.Jedna w pączkach .a druga chyba nie zakwitnie., kolejny rok
Ale bukietówek mam duzo.Jeszcze trochę i będą hortensjowe widoki i u mnie i u innych wiesze, ładniejsze.

Jak nie zakwitnie to znaczy przemarzła ale na przyszły rok będzie kwitła chyba że siedzi w przewiewnym miejscu to ją przesadz i zobaczysz jak ruszy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies