Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 14:03, 06 lip 2018

asiak napisał(a)
Dorotko, imponujące lilie
W tym roku mam trochę więcej niż w zeszłym, ale jeszcze chyba dosadzę
Dziękuję, bardzo lubię ich zapach, a i sam kwiat mają piękny. W ubiegym roku kupiłam w cenie promocyjnej o tej porze roku. Nie zażyły zakwitnąć, a w tym roku kwitną ku mojemu zdziwieniu.

Dorota123 14:07, 06 lip 2018

Urszulla napisał(a)
Czytam że kupujesz cebulki, jakie w tym roku?
Też lilie, jak zdążą zakwitnąć zobaczysz jesienią.

Dorota123 14:18, 06 lip 2018

anabuko1 napisał(a)
Dorotko, ale pięknie i kolorowo,
To lubię i to bardzo.
Powojniki piękne. Na powojnik Purpurea Plena Elegans mam jeszcze chęć.długo on kwitnie ??
Jeżówki cieszą i nas i wszelakie owady. Świetne to widoki.
Maczki też masz ładne.
No i lilie, cudniaste.
Powojnik Purpurea Plena Elegans pierwsze kwiaty pokazał około 10 VI i ciągle ładnie kwitnie, długo na niego polowałam i teraz bardzo się cieszę, że dobrze przetrwał zimę i ładnie kwitnie. Jego kwiaty są małe. Jeżówek kwitnących mam sporo, a jeszcze mam też tegoroczne siewki, które mam nadzieję, że w przyszłym roku też zakwitną. Bardzo mnie to cieszy jak komuś podoba się to co mam w ogródku.

Dorota123 14:24, 06 lip 2018

Ivvvona napisał(a)
U Ciebie zawsze jest na co popatrzeć, mnóstwo kolorów i piękne zestawienia roślin. Nie wiem co najpierw chwalić, ale chyba róże i lilie zasługują na wyróżnienie. Szkoda, że jeżówki nie powtórzyły kolorów, ale ich ilość jest imponująca.
Iwonko te jeżówki wysiewałam 3 lata temu miały być czerwone, z Twoich nasionek dopiero rosną, może w przyszłym roku zakwitną. Róże cieszyły mnie swoimi kwiatami, teraz odpoczywają. Za miłe słowa dziękuję.

Dorota123 14:31, 06 lip 2018

Anabell napisał(a)
Haniu co masz na uwadze z tym bobaskiem?
Lilie zamówiłam w tym samym miejscu, promocja nadal jest.
Właśnie się głowię gdzie wcisnąć, a sucho okropnie. W ubiegłym roku nie zdążyły zakwitnąć i bałam się, że cebule zmarnieją. Na szczęście przetrwały i nawet zakwitły.

Dorota123 14:41, 06 lip 2018

Dorota123 14:44, 06 lip 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dorotko u Ciebie zawsze się coś dzieje Te kolory dodają zawsze energiiBardzo lubimy z Emem Twoje tereny. Pozdrawiam.
Staram się, żeby co roku było coś nowego, żeby z rabat nie wiało nudą.
Mam nadzieję, że mi się to udaje i widzę, że jest to zauważalne.Mam taki kawałek rabaty, który obecnie jest tylko zielony. Dla mnie trochę za monotonny, ale za kilka dni zakwitną tam kolejne lilie i wtedy będzie tam najładniej.
Świętokrzyskie obfituje w dużą ilość zabytków, tak jak i Śląskie rejony.
Pozdrawiam

Basinkowo 16:05, 07 lip 2018

Doroto, przeczytałam właśnie, że zamówiłaś cebulki lilii i się bardzo tym zaciekawiłam. Właśnie niedawno doszłam do wniosku, że muszę ich trochę kupić i "poupychać" na mojej rabacie. Zastanawiałam się czy zamawiać wiosną czy jesienią, a Ty piszesz, że robisz to teraz. Weszłam więc na stronę internetową cebulekw...pl a tam piękna promocja na cebulki Wezmę więc z Ciebie przykład i zamówię teraz. Mam przy okazji pytanie do ciebie, czy masz jakieś sprawdzone odmiany, które byś specjalnie poleciła. Nie bardzo wiem czym się kierować przy wyborze, czy może zamówić mix odmian - bo takie coś też mają w ofercie. Nie znam się na liliach - na razie mam tylko jedną.
Ewa777 20:55, 07 lip 2018

Dorotko, kwiatowo w Twoim ogrodzie Wszystko pięknie rośnie. Podziwiamu Ciebie lilie, bo u mnie jeszcze w pąkach.

Uwielbiam zwiedzać zamki. Bardzo mnie zaciekawiłaś swoimi wyprawami i zdjęciami. Muszę zaplanować wyjazd w Twoje strony
sylwia_slomc... 21:26, 07 lip 2018

Dorota123 napisał(a)
Powojnik Purpurea Plena Elegans pierwsze kwiaty pokazał około 10 VI i ciągle ładnie kwitnie, długo na niego polowałam i teraz bardzo się cieszę, że dobrze przetrwał zimę i ładnie kwitnie. Jego kwiaty są małe. Jeżówek kwitnących mam sporo, a jeszcze mam też tegoroczne siewki, które mam nadzieję, że w przyszłym roku też zakwitną. Bardzo mnie to cieszy jak komuś podoba się to co mam w ogródku.

Dorotko u Ciebie maki cudne kwitną pełne, ja nasionka siałam, ale przez tą suszę guzik z makiem mi wzeszło
Moje maki dawno po kwitnieniu, zaraz się wysypywać będą
Masa cudnych kolorków u Ciebie, cieszę oczy , do mnie się jesień zakrada w lipcu, ale znowu sucho niemiłosiernie dziś kopaliśmy donice nad rowem w najniższym miejscu gdzie najwięcej wilgoci, na 35cm susza jak diabli i nie wiem jak głęboko bośmy się poddali z głębszym kopaniem A tu lato dopiero się zaczęło