Ja ich tak nie oceniam, sadzę w ogrodach jako tańsze rozwiązanie do małych ogrodów, bo zajmują mało miejsca i nie szyszkują, Są po prostu w każdym ogrodzie i mogą się znudzić. to popularne rośliny iglaste na zywopłoty.
Wolę inne gatunki na żywopłoty, ale czasem nie ma lepszego wyjścia.
Tuje zanim trafią do supermarlketu leżą gdzieś na sucho długi czas, potem jadą tez nie podlane, potem stoją i ledwo zyją aż się ktoś zlituje i podleje, a jak nie to się nie przyjmą
Nie nawoże, podlałam ogród żeby ziemia wilgotna była i leję nicienie Nemasys L na opuchlaki. Sprzątam ogród, podcinam turzyce, hortensje bukietowe, miłorzęby podcinam też żeby takie szerokie nie były. Podlałam trawę na ulicy, bo sucha.
Do bukszpanów kupiłam w Anglii butlę specjalnego nawozu, będę stosować ale za wcześnie u mnie na nawożenie.
Danusiu czy możesz zdradzić jakie roślinki rosną na tej rabacie po lewej stronie zdjęcia? Chodzi mi o to coś między paprocią a sosną, to co rośnie między sosną a żurawkami, i to cośjasnego co rośnie za żurawkami jakby za zakrętem? Przepraszam, że pytam ale mam fatalny i mały wyświetlacz i za nic na świecie nie mogę dojrzeć roślin. Dzięuję z góry!
Pozbyć się go, albo przesadzić w bardziej wietrzne miejsce żeby obsychał. Jeśli w pobliżu są dęby lub klony, to raczej na maczniaka będzie zapadał co roku.