U mnie po wielu tygodniach mgieł nareszcie dziś słońce! Ale coś za coś! Od razu się wychłodziło i na trawie szron legł. Ale to z rana, potem może sie nagrzeje?
A taki widok dopiero za miesiąc! Miłego dnia
Siedzę od rana i przeglądam wiosenne fotki. Natknęłam się na przylazzczki. Mam tylko te najzwyklejsze, ale jak już wykończę ogródek dokupię trochę gatunkowych, są cudowne
Aniu, dziękuję za wskazówki, przejrzałam Twoje osiągnięcia z rozmnażaniem berberysów i jestem pod wrażeniem
Jeśli Tobie tak pięknie się rozkrzewiły, to może i mnie się uda
Czy te Admiration to krzaczek tegoroczny? Jeśli tak to naprawdę warto uzyskiwać roślinki z nasionek
Pozdrawiam, zdrowiej
Ręcznie robione zawsze są niepowtarzalne Widziałaś u Alinki jak ptaki próbują z karmnika odstraszyć takiego ptaszka żeliwnego??? Super złapała na zdjęciu
Elu, zanim zacznę ogólnie o ogródku, odniosę się do tego zdjęcia:
Z tymi drewnianymi płotkami mam kiepskie doświadczenia: drewno w ziemi szybko zaczyna próchnieć i już po paru latach te płotki zaczynają się wykrzywiać i wyglądają paskudnie. Niepotrzebny wydatek.
Jak rozumiem, między płytami ma być trawa, więc przy tym płotku trudno będzie Ci ją kosić i będą zostawały wąsy (też z doświadczenia mówię).
Wygodniej i ładniej byłoby ułożyć płyty obok siebie - służyłyby wtedy jednocześnie jako ścieżka i jako obrzeże rabaty. Tak jak np.: tutaj.