Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród na piasku i z wielkim murem 18:00, 25 sty 2017

Do góry

Ogród na piasku i z wielkim murem 17:58, 25 sty 2017

Do góry

Ogród na piasku i z wielkim murem 17:54, 25 sty 2017

Do góry

Ogród na piasku i z wielkim murem 17:51, 25 sty 2017

Do góry

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:51, 25 sty 2017

Do góry
Zaliczyłam dziś 2 Biedronki bo obniżyli ceny ciemierników na 7 zł Więc nabyłam 6 szt Będą przy lustrach bo tam jest zawsze mało śniegu

Ogród na piasku i z wielkim murem 17:49, 25 sty 2017

Do góry

Ogród na piasku i z wielkim murem 17:47, 25 sty 2017

Do góry

Ogród na piasku i z wielkim murem 17:44, 25 sty 2017

Do góry

Ogród na piasku i z wielkim murem 17:41, 25 sty 2017

Do góry
Są takie miejsca na Ziemi, gdzie roślinność ma warunki doskonałe, gdzie słońce i woda dostarczane są w ilości pozwalającej na kilkukrotny w ciągu roku okres wegetacyjny ...
Są takie miejsca, gdzie z piasku wyrastają dorodne rośliny, a różnorodność zieleni jest tak obfita, że pojawia się na kamieniach, innych drzewach, wzajemnie się przeplata i uzupełnia...lub wypiera..
Jest kraj, który się zwie Krainą Szczęśliwych Ludzi. To piękny kraj..To Tajlandia

Szmaragdowy Zakątek 17:09, 25 sty 2017

Do góry
Nikita napisał(a)
ostatnie doniesienia....

Do wiosny...

Jutro bedzie jeszcze mniejMiło że o mnie myślisz ,buziaki.
Znowu na wsi 16:27, 25 sty 2017

Do góry

Jolu, to kuklik ? Piękny ma kolor i w masie bardzo ładnie wygląda
Jak można go rozmnożyć?
Do raju daleko - u Ewy 16:16, 25 sty 2017

Do góry

Ewcia nie widziałam tego bonzai u Ciebie, to buka tak prowadzisz? Ale będzie piękny jak go uformujecie
...uDany ogród 15:36, 25 sty 2017

Do góry
Agcia napisał(a)
Śliczne kolory na zdjęciu tego zwierzaczka
Z mojego wiejskiego doświadczenia wynika, że najlepszym odstraszaczem jest pies. Do innych rzeczy szybko się przyzwyczajają ale psów nadal się boją. W mojej wsi psy wiele sztuk zagryzły i teraz każdy biegający wolno pies jest odstrzeliwany z tego powodu jak i żeby nie płoszyć zwierzyny. Jeden pies biegający luzem zdałby egzamin moim zdaniem. Ale musiałby być ułożony, żeby sam też nie niszczył ogrodu.

Niestety Psa raczej tam nie zostawię, bo Tedzia mam w domu a drugiego nie przewiduję, bo biedak byłby całe dnie sam i musiałby być w budzie na chłodzie.
Po ogrodzie biega pies mojego teścia i powiem szczerze, że wcale nie patrzy gdzie chodzi...kolejny szkodnik

Gile

...uDany ogród 15:34, 25 sty 2017

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Przyszłam dziś podziwiać Twój ogród i padła z wrażenia. Masz po prostu bajecznie. Aż nie do uwierzenia, że w tak krótkim czasie stworzyliście takie cudo Zdjęcia robisz urocze. Możesz nam je pokazywać jak najczęściej - na pewno nie zanudzisz Moim ulubionym jest zdjęcie rodziny kaczek Masz bogate kolekcje roślin - niektóre widzę pierwszy raz Zaznaczam wątek i pozdrawiam

Dzień dobry Ewciu!
Bardzo mnie cieszą Twoje słowa. Staram się jak mogę żeby zmienić ten kawałek świata we własny raj
Jasne, że będę pokazywała fotki.
Niestety moja kolekcjonerska dusza daje znać o sobie również w ogrodzie.

Zapraszam!

Ostatnio były Makolągwy

...uDany ogród 15:30, 25 sty 2017

Do góry
Kasiu , Gosiu nic mnie to nie kosztuje zatem powieszę kilka płyt na drzewach.

Sylwuś one przeskakują 2 metry bez najmniejszego roblemu

Kasiu dzięki za link, wieczorem poczytam w spokoju. Teraz jak chłopcy mają ferie co chwila ktoś mnie odrywa.

Dzisiaj przyleciały grubodzioby

Fotka nędzna, bo nie dość że mgła, to moje okna już nadają się o mycia
Ogród w remoncie 15:26, 25 sty 2017

Do góry
Siedzę nad planem tej mojej działki i myślę,myślę,myślę
Dziś przyszedł mi do głowy pomysł gdzie być może można by zainstalować trampolinę i basen.

Gdyby przestawił szklarnię bardziej w róg działki to zrobiłoby się miejsce między garażem a nią. Sąsiadowało by z kącikiem pod jabłonką, gdzie ma być ławka. Te zielone linie to właśnie miejsce o którym mowa.
Ogródek Iwony II 14:58, 25 sty 2017

Do góry
Rzadko mam okazję obserwować gości na śniadanku. Niestety ostrość zdjęć nie taka, a mój słąby wzrok nie sygnalizuje, ze nieostro ... jak spłacę aparat, pomyślę o obiektywie macro

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 14:55, 25 sty 2017

Do góry
Tak dziewczyny, cebula musi wyschnąć porządnie. Czytam Ewo, że przymiarkę z workiem i haczykiem już zrobiłaś przy piecu. Ale cebula nie może się ugotować, jak piec będzie za gorący. Ma być przewiew.

Wiosnę na parapet postawiłam, Piotrze, ale do kwiatków jeszcze trochę. Nie mam słońca tylko mgłę.

Mały ogród pod Wrocławiem 14:50, 25 sty 2017

Do góry
Wiem, że na zdjęciach nie widać za wiele, ale obiecuje że na wiosnę zrobię lepszę ujęcia.

powyższe zdjęcie pokazuje lewą stronę domu, gdzie widać buka zielonego pendule szczepionego na pniu.Myślę, że pozostałe nasadzenia opiszę przy okazji lepszych zdjęć.

Zdjęcia poniżej pokazują tył ogrodu. Chcieliśmy mieć na początek sporo trawnika ze względu na małe dzieci, także jest około 300 m2 trawnika, który jako jedyny element "zieleni" nie był wykonywany moimi rękami-jednak przy obowiązkach związanych z pracą i małymi "potworkami" nie czułem się na siłach przewieść 50 ton ziemi, rozgarnąć, instalować system nawadniania etc. Na zdjęciach widać 2 miesięczny trawnik-mam nadzieję że na wiosnę wygram walkę z chwastami i ładnie się rozwinie. Obok tarasu posadzona jest morwa biała pendula (podobały nam się liście i ma bardzo smaczne owoce) podsadzona lawendą i 4 szt. Gracka. Po prawej stronie zasadziłem żywopłot z buka czerwonego-takie samo rozwiązanie zastosował sąsiad-mamy nadzieję na ładny żywopłot choć w sumie będę miał około 100 mb żywopłotu z graba/buka także czeka mnie trochę pracy, ale chyba warto Na tyłach ogrodu mam zasadzone 4 brzozy doorenbosa, śliwę wiśniową (nie widać na zdjęciu) oraz 3 szt. Planany Alphens Globe (moje marzenie ) widać na ostatnim zdjęciu. Po lewej okaz zasadzony w trakcie budowy i obok nowe nasadzenia, ogłowione tak żeby się lepiej przyjęły. Od czasu zdjęć posadziłem jeszcze w trawniku buka zielonego kolumnowego i przy ścieżce z lewej strony buka czerwonego kolumnowego. Z prawej strony tam gdzie widać korę dosadziłem brzozę long trunk i planuje wykonanie na wiosnę 3 szt. skrzyń na warzywa/zioła. Mam problem z zagospodarowaniem obszaru koło platanów no i oczywiście widzę koniecnzość wprowadzenia poprawek pozostałych rabatach, ale mam nadzieję, że mogę liczyć na Waszą pomoc Ja jestem zielony, ale sporo czytam zarówno forum jak i inne źródła, męczę Panie z Botanika we Wrocławiu i zauważam że ogród sprawia mi dużą przyjemność, także z niecierpliwością czekam na wiosnę. Towarzyszy mi też mały niepokój i ciągle pytanie-czy się przyjmie/czy przeżyję pierwszą zimę
Rozpoznawanie odmian róż 14:41, 25 sty 2017

Do góry
Mam pytanie co to za róża ..mam ją bardzo długo i nie było żadnej kartki.kwitnie niemal przez cały sezon z niewielkimi przerwami nie choruje,ma minimalny zapach owocowy ledwo wyczuwalny.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies