Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój zielony świat

Mój zielony świat

Justyna 18:00, 12 kwi 2017

Exotic Emperor na białej rabacie, ładnie powtórzyły kwitnienie

Mahonia

Rh Elite, bardzo wczesna odmiana, zawsze kwitnie pierwsza

Entliczek pentliczek, zielony trawniczek

Serdecznie
anka_ 18:23, 12 kwi 2017

Wspaniała. Szkoda, że magnolie są takie wrażliwe. Fotki cudowne, jak zawsze.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
vita 08:42, 13 kwi 2017

Justyna napisał(a)

Lennei Alba Jestem nią zauroczona. Przecudna magnolia U mnie maluszek, posadzony ubiegłej wiosny. Kwiaty tworzą duże kielichy, płatki zaskakują sztywnością.

Podzielam zachwyt nad tą magnolią. Muszę zobaczyć w realu, te sztywne płatki Kiedyż u mnie taka wiosna?
Justyna 22:07, 13 kwi 2017

Anka dzięki

Vita u nas teraz zimnica to wiosna przystopuje. Martwię się, bo zapowiadają w nocy przymrozki w przyszłym tygodniu. A ja wyrywna już oleandry wyciągnęłam, klony palmowe mają liście i wiele innych. Będę latała z otulinami i okrywała.

Dla Ciebie pagodowy, obok rh Dominik
Justyna 22:09, 13 kwi 2017

Martagony w tym roku bardzo ładnie się rozrosły, jest na co czekać

Katalpa jak co roku ostro przycięta
Justyna 22:12, 13 kwi 2017

Altanka wyczyszczona, ale meble jeszcze nie wyciągnięte

Susan przy warzywniku dopiero rusza

I pojedyncze tulipki

Serdecznie
Mala_Mi 09:53, 14 kwi 2017

Justyna napisał(a)
Alinko, dzięki Ja taka sentymentalna jestem, uwielbiam rośliny niosące wspomnienia. Rodzinne rośliny darze szczególną estymą. Zwłaszcza te zasadzone lata temu przez bliskich, których już przy mnie nie ma. Lubię też rośliny z imieniem w nazwie. I tak swojej chrześnicy kupiłam jabłoń ozdobną Ola, mojej mamie chce w tym sezonie kupić różę Princess Anne. A dla siebie poluję na hostę Justine. Mam też cis w odmianie Tymon, to nasze rodzinne nazwisko.

Jestem po uczcie dla oka.... nie pasuje dziś karmić żołądka to pokarmiłam oczy

Dużo tych samych roślin mam, a jednak ...pokazanie ich Twoim okiem powoduje, że u ciebie bardziej mi się podobają. Pomijam opóźnienie u mnie w stosunku do Ciebie o co najmniej 10 dni.

Turzyca cienista.. podoba się i mi..jest ładna...

Magnolia Alba jest piękna.. pomimo faktu, ze wszystkie magnolie są piękne.

Moje krokusiki Cream zarosły magnolią, pora odnowić obwódkę.. twoja jest cudowna.

Też lubię rośliny które mają imiona.. tym sposobem gromadziłam wszytko co miało w nazwie Everest..

Różę Princess Anna mam tylko i wyłącznie z tego powodu, że to moja imienniczka.

Na raniuszki tylko do Ciebie będę przychodzić..

Zazdroszczę bliskości Grochowskich i arboretum i Wrocławia.. a teraz koniec przerwy i do roboty... trzęsę się z zimna.. włączyliśmy ogrzewanie, bo ziąb jak cholera.. tradycja, że jak święta to musi być paskudnie zimno. Gdzie te czasy, że w Wielkanoc latało się z wiadrami i lało wodą bez obawy o zapalenie płuc???

Cały swat wariuje, dobrze, ze mamy nasze małe zielone oazy spokoju.. Wesołych Świąt.
Milka 12:59, 14 kwi 2017

Wiosna cudowna sezon ruszył, skoro mebel wracają na miejsce
Zachwycona jestem magnolią, zwłaszcza że ma sztywne płatki, kusi, ale miejsca nie ma. A Grandiflora na 6 się spisała, jeszcze jak zakwitnie, na te jednak miejsce znajdę
Na Opolskiej facet ma ogromną, tyle zim mocnych było, a jej nic nie jest.
Nowy piesek, super wiadomość, imienia jestem ciekawa, rasą się zachwycam. Czyli mamy dzieciaczki psiaki
Bogdzia 21:41, 14 kwi 2017

Co kwitnie na biało przy ,,rozbitym "dzbanie? Pięknie, pozazdroscic klimatu w którym mozna sobie pozwolic na rózne rarytasy.
Justyna 18:16, 15 kwi 2017

Aniu, myślę o róży Princess Anne, bo moja mama to też Anna
Poluję na hostę Justine, do tej pory nieuchwytna. Tylko u Szmitów w ogrodzie ją widzialam.
Wojsławice uwielbiam i bardzo doceniam ich bliskość. A wiesz, że tylko tam widziałam tak piękną Kikusie jak Twoja
Ech, ciepła Wielkanoc była już tak dawno...

Irenko, mnie się podoba imię Alba (po łacinie biały, więc idealnie by pasowało do rasy, ale ponoć się kojarzy ze śmieciami, kiedyś tak się nazywała firma wywożąca śmieci) i Lea (ale ponoć trudno się wymawia). Pozostałe propozycjedo Lima, Kala, Tina. I wszystko wskazuje, że zostanie przy tym ostatnim

Bogdziu, to gęsiówka, wdzięczna bylinka Bardzo lubię eksperymenty z rzadkimi roślinami

Na dworze zimno, buro i mokro, zostawiam kolorki złapane podczas słonecznych chwil

Brunera

Tulipan botaniczny Eastern Star