Tytuł świetny ale u mnie narazie to bardziej by pasowało Palikowo albo w krainie palików - roślinki maleńkie a te paliki takie wielkie powbijałam .
Muszę sobie gdzieś zapisać - może za parę lat .
Na skrzydełka trzeba troche poczekać, mi się wogóle ta trzmielina nie podobała przez pierwsze ok 3-4 nie podobała - no ale teraz jest coraz lepiej - tylko muszę ją przesadzić a podobno nie lubi tego.
Kasiu siewek nie widziałam ale ja grubo ściółkuję ale na jesieni to on mi wypuścił masę małych odrostów z korzonkami - ten czarny i on rośnie i kwitnie jak szalkony, ten drugi spokojniejszy jest ale jak tylko znajdę siewkę lub odrost to masz załatwioną . Na zielonego chętnie się piszę ale mi jeden spokojnie wystarczy .
No już nie przesadzaj Ty za to hostowo - paprociowo jesteś obczajona .
Ja też za pierwszym razem musiałam googlować
Tak to ta niesamowita mutantka, marzy mi się grupka takich lilii obok siebie .
Obiecane fotki kasztanka:
W tym roku muszę koniecznie zrobić zdjęcia kasztanowcom kwitnącym na czerwono (podejrzewam że to kasztanowce Krwiste) przy drodze którą często jeżdżę, są trzy obok siebie zawsze niezawodnie kwitną i są przepiękne - jak bym miała jeszcze miejsce . . .
Tylko jak jadę to mi się zawsze spieszy a w czasie jazdy fotki kiepskie ale w tym roku to już muszę .
Nowa rabatka, czosnki rosną jak szalone
Większość tej trawy jest jeszcze do usunięcia tylko ja jak zwykle nie wyrabiam się .
Ruszył miskant Memory
Jeszcze trzcinnik którego dostałam w zeszłym roku od Gosi a po prawej Nepeta Kubanica:
Rutewka Black Stockings
Ostróżki od Beatki
Zeszłoroczna rabata tawułowa
Aniu ja mam go dopiero od zeszłego roku - kilka razy mi podsychał w doniczce zanim go posadziłam ale kwiaty i tak były - bardzo długo - dopiero teraz jak jest w gruncie to zobaczę na co naprawdę go stać
Bogdziu Ty to zawsze mnie pocieszysz , no to tylko niech się cieplej zrobi to przesadzam, bo ostatnio pogoda nie sprzyja pracom ogrodowym
Patrycjo bardzo dziękuję za życzenia! Dla Ciebie i Rodziny również Wszystkiego Co Najlepsze .
Serdeczne Życzenia Świąteczne składam też Wszystkim zaglądającym i oby już nam się cieplej zrobiło