Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony II 00:11, 25 sty 2017

Do góry
Asiu, Kasiu i Kasiu - dziękuję
Dla Was mój ulubiony widok

Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 23:30, 24 sty 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Merto, czy w tej innej sieciowej rzeczywistości można Cię czytać? Bo ja mogę zamknąć oczy i Cię czytać (niemożliwe, prawda? Ale tak jest.) Gdybyż Twój wątek na O. był audiobookiem. Twoja precyzja wyrażania subiektywnych odczuć godna podziwu. Kiedyś z takim upodobaniem czytałam Cezara, tyle tylko, że on mało pisał o myślach.

Ewo - zdaję sobie sprawę z tego, że czasami obdarowujemy kogoś komplementami, które są "na wyrost", ale ich wypowiedzenie sprawia, że komplementowany otrzymuje coś więcej, niż dobre słowo. Takie słowo staje się 'wiatrem w żaglach'. I potrafi zmobilizować do działania. Chcę, byś wiedziała, że choć nie zasługuję na tak piękną opinię, to z przyjemnością "kradnę" ją do mojego pamiętnika. Nie mam ostatnio łatwego czasu, ale wierzę, że może się on stać początkiem czegoś nowego. Dziękuję za podmuch od Ciebie!!!

PS IG to przede wszystkim obrazki. Znając jednak siebie - wiem, że opisy do nich na moim profilu mogą się stać dłuższe niż standard Nie przewiduję jednak takiego "rozgadania" jak na Ogrodowisku.
Wiesz... ponad tysiąc stron poprzedniego wątku zapisałam częstymi wywodami, które po fakcie uznawałam za niepotrzebne. Cieszę się, że mimo wszystko tyle jest tu osób, którym przyjemność sprawiało ich czytanie.

Specjalnie dla Ciebie - do forumowych słów, kilka instagramowych obrazków.

Księżycowy... 23:19, 24 sty 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

A jak wyglądają nasiona bodziszków? Bo ja mam bodziszki, zamierzałam dzielić ale siew dałby więcej.

Lepszego zdjęcia nie udało mi się zrobić
Ptasi gaj 23:10, 24 sty 2017

Do góry
Anka bardzo miło jak chwalisz więc odpowiadam oczko jak na zdjęciach ok. 25 m2. Folia a właściwie membrana EPDM jest droga ale ma gwarancje od 30-50 lat. Jak będziesz chciała to dam namiary. zamawiasz wymiar i przywożą na miejsce.
Wykopany dół, nasypany piasek, przykryty agrowłókniną dosyć grubą lub podwójną jak cienka i na to membrana. Głębokie 1,5 m

Pszczelarnia 23:08, 24 sty 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Nasiona nasionami, a ja tu widzę przecudnej urody piec kaflowy. Wow!
W zielonej aptece 23:04, 24 sty 2017

Do góry
Filomena napisał(a)

tak Kasiu
róża o dużym wigorze, pięknym owocowym zapachu no i świetnie się ma na północno- wschodniej rabacie. W planach mam zakup jeszcze kilku krzaczków. Ciągle nie podobają mi się fragmenty rabaty w części gospodarczej:

tu widać wyraźnie, że powinno być więcej tej róży
edit:
gdzieś wcześniej wspominałam o tym miejscu uznając je za mój poligon doświadczalny, nieprawdaż, że tak jest?!

Tak to już jest u ogrodników że nie łatwo ich zadowolić i czasem długo dąży się do doskonałości, a potem... znowu się przesadza .
Ptasi gaj 23:00, 24 sty 2017

Do góry
Znalazłam jeszcze zdjęcia jak wygląda suche oczko.

Do tego oczka spływa woda z wewnętrznej melioracji są to rury przysypane żwirem jak na zdjęciu.

a to zdjęcia po zrobieniu oczka i po ulewie

Drugie takie oczko mam w innym punkcie ogrodu już wcześniej pokazałam w wątku teraz zdjęcie zaraz po zrobieniu

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:46, 24 sty 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
w makiecie Młodego też zima

Masz gdzieś widok całej makiety?
Umieram z ciekawości a jakoś przeoczyłam ten temat. Makieta yglada mega ciekawie
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:46, 24 sty 2017

Do góry
Kolor przekłamany ale to te astry. One takie są jakby były wyprane. Wstawiam tutaj, żeby była ciągłość.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:27, 24 sty 2017
Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Justynka takie znalazłam, już w mocnym rozkwicie
rok 2015

miałam wtedy jeszcze takie astry, ale te już innej odmiany, nie igiełkowe, ale takie rureczki zamiast płatków miały

żaden szał jak dla mnie ....mocno podrabiana piwonia ..po chińsku
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:19, 24 sty 2017

Do góry
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:19, 24 sty 2017

Do góry
Na ocieplenie wspominki

Malutki pod lasem 22:18, 24 sty 2017

Do góry
Malutki pod lasem 22:18, 24 sty 2017

Do góry
Malutki pod lasem 22:17, 24 sty 2017

Do góry
A ponieważ to forum ogrodnicze, to będą też roślinki, żeby mnie szefowa nie pogoniła
Palmy kokosowe rosną posadzone przez człowieka, ale jest na tyle ciepło, że nawet maja owoce, jest mnóstwo żywopłotów z hibiscusa, a kaktusy rosną jak chwasty u nas Zdarzają się pomarańcze i cytryny w przydomowych ogródkach, rośnie dużo krzaczków czegoś co u nas jest kwiatem doniczkowym i nazywane jest koroną cierniową, a koło hotelu sporo gwiazd betlejemskich z kaktusami
Malutki pod lasem 22:10, 24 sty 2017

Do góry
Wypożyczyliśmy też na jeden dzień samochód i objechaliśmy wyspę, warto Tylko ludzie o lęku wysokości nie powinni jechać na zachód wyspy, bo drogi tam takie, że można stracić oddech, my nad przepaścią na zakręcie z trudem minęliśmy się z innym samochodem.
Na zdjęciach w kolejności: Ajuy z czarną plażą, Pajara, Bentacuria (pierwsza stolica wyspy) i wydmy w Corralejo.
Pszczelarnia 22:08, 24 sty 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)
Nzima pełna gębą a tu planowanie na śniegu widzę !

Jakoś nie widzę skrzyń u Ciebie w tym pieknym naturalistycznym ogrodize. Czekam co wymyslisz z Magnolią

Kupiłam dziś nasiona (podrożały, w przyszłym roku zbieram swoje nawet z warzyw) - planowanie warzywno-kwiatowe rozpoczęte. Z ciekawostek - jeszcze nie wysiewałam nigdy suchokwiatów: xeranthemum annuum i rezedy wonnej, reseda odorata.

Upolowane ciemierniki.

Malutki pod lasem 22:05, 24 sty 2017

Do góry
Jedzenie na wyspach przepyszne, przez całe życie nie zjadłam chyba tylu owoców morza i ryb, co przez ten tydzień Nigdy nie jadłam zupy rybnej, ale tamtejsza z małżami i ośmiorniczkami była boska Do tego na Fuercie jest pełno kóz i serów kozich pełno
Właśnie sobie uświadomiłam, że przez ten tydzień nie zjadłam mięsa, prócz ryb i małego hamburgera przy basenie, bo spóźniliśmy się z plaży na obiad
Malutki pod lasem 22:00, 24 sty 2017

Do góry
Kamila, Małgosiu, Agnieszko, Eliska, Ewa, Jana, jestem już w domku, ferie bardzo udane, chyba najlepsze w moim życiu

Będzie teraz trochę prywaty, ale napiszę i pokażę gdzie byliśmy całą rodzinką
Otóż spędziliśmy cały tydzień na przepięknej słonecznej wyspie Fuerteventurze w archipelagu Wysp Kanaryjskich Byliśmy na samym południu wyspy w miejscowości Morro Jable, gdzie są przepiękne piaszczyste plaże, z piaskiem nawiewanym z Sahary Pogoda nas bardzo zaskoczyła, temp. oscylowała od 22 do 26 stopni, co przy słońcu wystarcza na kąpiele w oceanie, który jak dla mnie zimą jest dużo cieplejszy niż Bałtyk latem (do Bałtyku nie mogę wejść, a tam weszłam i bez problemu w nim siedziałam kilkukrotnie ). No i do tego ta lazurowa, przezroczysta woda Wieczorkiem trzeba założyć bluzę

Hotel też super Drinki pyszne, basen miał podgrzewaną wodę, więc popołudniami moczyliśmy się tym razem w basenie
Pszczelarnia 21:59, 24 sty 2017

Do góry
magnolia napisał(a)
a masz gdzież zdjęcie tej rabaty w sezonie, najlepiej od strony przeciwnej niż brama?

Nie za wiele mam. Ale narysowałam plan sytuacyjny.

I na wprost

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies