Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 20:29, 13 kwi 2017

paulina_ns napisał(a)
Ty to jak już coś wstawisz to szczęka opada na podłogę! Ale Ty masz piękne i jaka ilość ciemierniakow! Faktycznie duuuużo lepiej się prezentują niż żurawki, mnie też one już wkurzają i chyba je w tym sezonie wymienię na coś innego! Zastanawiam się czemu u mnie ice dance jeszxze nie kwitnie no i rozplenice na razie oznak życia nie dają, a u Ciebie już takie zieleniutkie! Hmm...no i ta anabelle czyżby mojej coś było, bo też na razie cisza...

Haha, no bez przesady Paulinka Ciemierniki dosyć mnie lubią, muszę dokupić jeszcze inne, najchętniej "double" i w jasnych kolorach. Żurawki raczej do stopniowej eliminacji, nie będę sobie zawracać nimi głowy za bardzo. Ice dance u mnie jest pod ścianą i od południa, słońce tam dogrzewa, pewnie dlatego jest wcześniej. Na anabell i rozplenice czekaj cierpliwie. Na pewno lada moment się obudzą
jolka 20:31, 13 kwi 2017

BasiaLT napisał(a)
Piękny szpaler ciemierników, wspaniale się prezentują. Ogród coraz fajniej się rozwija.

Tak, ciemierniki w szczycie formy Ale jeszcze trzeba porządek z trawą zrobić, skosić, przyciąć kancik, bo trochę psuje efekt trawnikowy nieporządek. Ogród rzeczywiście się zmienia, widzę to porównując zdjęcia z różnych okresów. Ech, jednak trzeba fotki robić, bo przynajmniej potem można porównać
jolka 20:38, 13 kwi 2017

makadamia napisał(a)
Ja też po raz pierwszy widzę TAAAKIE poletko ciemierników! Coś niesamowitego

No to wsadzaj i będziesz mieć One są super bezproblemowe i dobrze wyglądają do zimy
jolka 20:41, 13 kwi 2017

iwka napisał(a)
ile ciemierników !!! Piękne, moje chyba w złym miejscu posadziłam, ładnie ruszyły ale nie kwitną, może za rok
W ID wyciągam ręką te pałeczki
jeżówki mogą być kolorowe
Pozdrawiam przedświątecznie

Iwcia, również pozdrawiam przedświątecznie Z tego co zauważyłam ciemierniki nie lubią być za głęboko wsadzane. Białe tak sobie załatwiłam, ale to były moje pierwsze - potem już się nauczyłam Twoje na pewno zakwitną za rok ID rzeczywiście łatwo wychodzą te pałeczki, byłam - sprawdziłam - po świętach je usunę. Bo rozumiem, że trzeba, tak??

Jeżówki OK, wszystko wiem - będą jakie będą
frezja 20:44, 13 kwi 2017

jolka napisał(a)
Ciemierniki królują A ja się zastanawiam, dlaczego nie pomyślałam, żeby podsadzić nimi cały szpaler hortensji, tylko jakieś "wypierdkowe" żurawki wsadzam, które po zimie wyglądają jakby nie wyglądały!!

W życiu nie widziałam tak pięknej rabaty ciemiernikowej. Tyle kupiłaś czy tyle uzyskać się udało z sadzonek ?
jolka 20:44, 13 kwi 2017

Ananasek napisał(a)
Joluś, czy pod ciemiernikami widzę miliony siewek? Powinnaś założyć szkółkę! Podarowane od Ciebie pięknie rosną wypuszczają kolejne listki mam nadzieję że w przyszłym roku zakwitną Czy liście należy im ściąć w jesieni? Ps. co z Twoją lawendą? ja swoją po świętach muszę niestety wymienić

Tak Beatka, dobrze widzisz Sieją się na potęgę. Twoje zapewne w przyszłym roku pokażą kwiatuszki. Ja liście ścinam dopiero na wiosnę, po dużych przymrozkach, kiedy już nowe pąki wybijają z ziemi. Jesienią ich nie ruszam.

Lawenda jakieś 6 szt prawdopodobnie do wymiany, pozostałe żyją!
jolka 20:47, 13 kwi 2017

Kawa napisał(a)
a ja widziałam na żywo te łany ciemierników
pięnie to wygląda Joluś J.masaża zapodaj

No, ciemierniki idą w masę Lubię je
A J. zapodałam tabletkę przeciwbólową i położyłam do łóżka. "Połamany" strasznie!

Właśnie Kami - a co z tą ostróżką?? Żyje??
jolka 20:50, 13 kwi 2017

ivo napisał(a)
No grzech nie zacytować Ale piekności - mus zakupić Zakochałam się i jakie wypasione gęste.

Dziękuję za przemiłe słówka Po tylu komplementach będę o nie dbać jeszcze bardziej
jolka 20:51, 13 kwi 2017

leon60 napisał(a)
ogród pięknieje z dnia na dzień !
a ciemierniki masz przepiękne

Olusia, dziękuję!! Jesteś moim niedoścignionym wzorem
jolka 20:56, 13 kwi 2017

lojalna_ napisał(a)
Pole ciemierników las normalnie. Pieknie się zagescily. Każdy detal miły dla oka super wiosnę masz a nie chciałaś pokazać. Mognosie chyba mam te sama wczoraj kupiłam jeść ze nie kwitnie. Twoja sprawuje się pięknie ")())

Tak, ciemierniki szaleją Tak sobie myślałam, że ten rok to już będzie dopieszczanie detali w ogrodzie, ale się pomyliłam. Ciągle jeszcze jakieś grubsze roboty w trakcie. A magnolia wsadzana w ubiegłym roku, na początku słabo się aklimatyzowała, miała jakieś pożółkłe liście, ale widzę że dosyć sypnęła kwieciem Mam nadzieję, że trochę nabierze masy w tym sezonie. Idę zobaczyć Twoją