Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 13:47, 20 sty 2017

Do góry
Ogród w remoncie 13:45, 20 sty 2017

Do góry

zrobiłam próbę żeby zobaczyć czy uda mi się wstawić ten plan.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 13:34, 20 sty 2017

Do góry
Moje warzywka uprawiane w skrzyniach. Dwie niewielkie skrzynie, ale jak na Nasze potrzeby zieleninki wystarcza
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:21, 20 sty 2017

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Zdumiewa mnie szczupłość tego buka. Jaka to odmiana czerwonego?
Chojary piękne, pierwsza klasa.

Zbyszek, czy Annabelki ciąć jak ogrodowe czy jak paniculaty? Chcę je trochę wyższe mieć.
Rozpoznawanie roślin domowych 13:06, 20 sty 2017

Do góry
Witam serdecznie!
Mam problem z moją roślinką doniczkową - żółkną jej liście. niestety nie wiem nawet, co to za roślina, więc nie mam pojęcia jak jej pomóc. Proszę o pomoc

Kwiatek jest dość spory, ma około 150 cm wysokości. Drugi taki sam, około 80 cm. Najpierw zaczęły żółknąć liście mniejszego kwiatka, ale teraz widzę, że większemu też coś dolega Nie mam pojęcia czy mają za mało wody, za dużo, czy ogrzewanie daje im się we znaki albo może wietrzenie?
Mój ogródek 13:02, 20 sty 2017

Do góry
coraz mniej lukru na drzewkach
Wymiana okolice Koła, Konina 12:59, 20 sty 2017

Do góry
Mam sporo nadwyżek roślin.
Wielkie ilości bulw georginii, najwięcej koloru amarantowego ilość jaką posiadam co najmniej 10 wiader tych bulw, burza kwiatów od lipca do mrozów.

Jeżeli chodzi o rośliny skalniakowe to mam sadzonki, rozchodniki tj. kaukaski Album,kamczacki obrzeżony, ościsty w 3 kolorach, rozchodnik ostry, rojniki, macierzanki zwykła i cytrynowa, kocanka -srenrne liście i żółte kwiaty, goździk pierzasty, goździk siny.

Krzewy sadzonki bez dubeltowy fioletowy, forsycja, kalina 2 rodzaje. Krzewy również można rozmnożyć na wiosne z gałązek zdrewniałych wielkości ołówka.

Nasiona mam goździków mix kolorów, gailardię,dziwaczki, czosnek olbrzymi biały, groszek pnący pachnący.

Ogród to moja bajka 12:41, 20 sty 2017

Do góry
kinia111 napisał(a)
Jak tam u was z plamowaniem wiosennych nasadzeń. Ja w tym roku chcę posadzić w doniczkach surfinie cytrynowe i czarne. Udało mi się przezimować rozplenicę Vertigo w doniczce w garażu, podzielę dwie duże kępy i będę miała chyba 20 sadzonek. Będę je rozdawać znajomym. W tamtym roku miałam surfinie czarną i białą.

I może coś sama wyhoduję na rabaty i do doniczek.
W czarnych surfiniach się zakochałam są wspaniałe i ten kolor. Polecam.
hej hej w zeszłym roku miałam czarne surfinie i żółtą obwódką ŚLICZNOŚCI są piękne przepiękne och jak żałuję że nie robiłam żadnych zdjęć
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:17, 20 sty 2017

Do góry
mała kupka chrustu - dzieło okolicznych Indian niestety nie chcieli odsprzedać muszę dalej zbierać sam

średnica ponad 60cm

wódz opowiadał że największa sosna z tego miejsca miał 32 metry - już po obcięciu sporego czubka
Ogród z koniczynką 12:12, 20 sty 2017

Do góry
Nie mam się czym pochwalić, to przypomnę moje ciemierniki kwitnące ubiegłej wiosny...w pełni rozwinął się 4 kwietnia

a 4 maja był już przebarwiony na limonkowy
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 11:47, 20 sty 2017

Do góry
Hejka, niedawno dołączyłam, choruje na ogrodomaniactwo - witam wszystkich.
Będę też wstawiała zdjęcia ze swojego ogrodu. Bo zauważyłam,że jak się pokazuje zdjęcia, to się jeszcze bardziej dba o całość ogrodu, o szczegóły, o architekturę, a przede wszystkim chce się jeszcze więcej i więcej rabat kwiatowych.
Mam nadzieję, że znajdę kogoś na wymiankę nasion czy sadzonek.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 11:36, 20 sty 2017

Do góry
kasiek napisał(a)
Tych w Krakowie tez sporo (nad ławką)

Ha ha ha wyglada jakby z tej klateczki nawiał
Rododendronowy ogród II. 11:35, 20 sty 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Bożenko, widzę, że wpadasz, więc zdrówka życzę.
U mnie tylko sikorki widuję. Ale, jak wracam z pracy, nasionka zjedzone. Więc do końca nie wiem, jakich mam gości. Do lasu daleko, pewnie tam wolą siedzieć

Myśle ze teraz wiecej ptaków w miescie niz w lesie bo łatwiej o pokarm, ale jak pracujesz to pewnie ze niewiele zobaczysz bo najwiecej jest ich rano. To dla Ciebie sójka na zdjeciach.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 11:35, 20 sty 2017

Do góry
kasiek napisał(a)
Popijając kawę na parapecie okna Ale ptaków się zlatuje do oczka, widać w okolicy wszystko zamarzło... W sumie nie wiem co to za ptaki?

Spytaj Katkę , albo Bogdzię
Rododendronowy ogród II. 11:32, 20 sty 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
U mnie tez była szadz wczoraj , nie tak pięknie jak u Joli ale tez ładnie.

Chcialam zrobic więcej zdjec ale ledwie dwa metry weszłam w ogród i juz miałam buty pełne sniegu i musiałam wrócic, nie da sie pochodzic po ogrodzie.

Boziu jaka bida mała na czubku robi za szpic na choince
Rododendronowy ogród II. 11:29, 20 sty 2017

Do góry
U mnie tez była szadz wczoraj , nie tak pięknie jak u Joli ale tez ładnie.

Chcialam zrobic więcej zdjec ale ledwie dwa metry weszłam w ogród i juz miałam buty pełne sniegu i musiałam wrócic, nie da sie pochodzic po ogrodzie.
Rododendronowy ogród II. 11:11, 20 sty 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Trzymam kciuki za wyleczenie wzroku. Z oczyma żartów nie ma. Zimę masz piękną, a i ptaszki jak zwykle u Ciebie na wikcie. Za zdjęcie modraszki szczególnie dziękuję

Haniu miło Cię widziec. Dla Ciebie znów modraszka.

Wszystkiego po trochu 10:54, 20 sty 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)

Już wstawiam to cymbidium dwupędowe, jeden pęd już przekwita ale nie mogłam się oprzeć takim pięknym kwiatom, kosztował niecałe 30 zł

piękne ujęcie
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 10:51, 20 sty 2017

Do góry
Wystąpiły.

Ja to rozumiem tak: jeśli człowiek bierze profilaktycznie przeciwko przeziębianiu czosnek to czy ma gwarancję, że nie zachoruje w sezonie grypowym?
Z roślinami/kwiatami jest tak samo. Środki naturalne stosujemy profilaktycznie. Czy dana roślina zachoruje zależy od wielu czynników: pogody i środowiska w którym rośnie. Jeśli zachoruje to będzie mniej chora jeśli będziemy o nią dbać . Lepiej zniesie zimę i okresy suszy.

To moja trzmielina na pniu, przebarwiła się na rudo pod wpływem dużego mrozu.

zostawiam trochę koloru dla urozmaicenia bieli która na otacza.

Dzień zaczyna się o 07:36:24 a kończy się o 16:10:15, trwa 08h33'51" i jest dłuższy już o 47 min .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies