Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

frezja 20:54, 11 kwi 2017

AnnaCh napisał(a)
merlau Rose to to raczej nie jest, bo tamta powinna być różowa
Ewciu super zmiany

A to ?? sama już nie wiem..

AnnaCh 20:54, 11 kwi 2017

merlau blue niebieska, merlau rose różowa
Cieszą bardzo

Edit: widziałam zdjęcie, to jest merlau rose, ale tamta koło donic to nie ta sama, nie? Chyba, że ja coś ze wzrokiem mam, a na 100% mam, ale że aż tak!
frezja 21:22, 11 kwi 2017

AnnaCh napisał(a)
merlau blue niebieska, merlau rose różowa
Cieszą bardzo

Edit: widziałam zdjęcie, to jest merlau rose, ale tamta koło donic to nie ta sama, nie? Chyba, że ja coś ze wzrokiem mam, a na 100% mam, ale że aż tak!

Nie masz nic ze wzrokiem, próbuję dojść do tego, która jest która. Nie pisałam o Merlau Blue ) różowa ta ostatnia to Merlau Rose..już wiem wcześniejsza fioletowa to prawdopodobnie Night Field.
frezja 21:32, 11 kwi 2017

Prośba do zaglądających do mnie. Szukam miejsca dla magnolii, czy tu przed szpalerem cyprysików da radę ?? chodzi o warunki glebowe..itd.

MirellaB 21:56, 11 kwi 2017

Przemiany fajnie się ogląda Umieść w wątku Metamorfozy

Bardzo podoba mi się donica z trawą na środku, a po bokach kwiaty. W yum sezonie też tak posadzę
frezja 22:03, 11 kwi 2017

MirellaB napisał(a)
Przemiany fajnie się ogląda Umieść w wątku Metamorfozy

Bardzo podoba mi się donica z trawą na środku, a po bokach kwiaty. W yum sezonie też tak posadzę

Dzięki Mirela, tak zrobię. Donica bardzo mi się udała, to fakt
Efffa 22:22, 11 kwi 2017

Piękna rabatka z trawkami, piękne zmiany.
Też jestem na etapie kupowania Magnolii, jaką kupujesz?Ja sie troche boje tego przemarzania , ale moze faktycznie to przemarzanie przereklamowane?
kaz742011 22:30, 11 kwi 2017

Nie straszcie. U mnie nie dość że magnolia posadzona na przeciągu bo żywopłoty jeszcze nie szczelne to jeszcze zapowiadają przymrozki. Szkoda byłoby ją stracić .
frezja 22:31, 11 kwi 2017

Efffa napisał(a)
Piękna rabatka z trawkami, piękne zmiany.
Też jestem na etapie kupowania Magnolii, jaką kupujesz?Ja sie troche boje tego przemarzania , ale moze faktycznie to przemarzanie przereklamowane?

Ewelinko, dzięki. Mam jedną magnolię od kilkunastu lat, prawdopodobnie Susan ale pewności brak. Jesienią 2015 zachciało mi się jej przesadzenia...dosłownie o niecały metr. Wiosną, po okryciu jej ( tylko wtedy to uczyniłam) odbiła dobrze, miała kwiaty. W tym sezonie za to ( już nie okrywana) nie pokazała kwiatów i już prawie traciłam nadzieję, aż któregoś dnia ujrzałam pączki liściowe. Bardzo się cieszę że żyje jednak. Teraz będzie okrywana.
W marcu kupiłam małą Susan i szukam dla niej miejsca.
Nie bój się przemarzania, jak posadzisz w zacisznym miejscu , nic jej nie grozi
frezja 22:33, 11 kwi 2017

kaz742011 napisał(a)
Nie straszcie. U mnie nie dość że magnolia posadzona na przeciągu bo żywopłoty jeszcze nie szczelne to jeszcze zapowiadają przymrozki. Szkoda byłoby ją stracić .

Nie jest tak źle okryjesz włókniną i da radę.