Świetny ten orlik, mogę się na 1 siewke zapisać. Dziś posadzilam kłacze kupnego ciemny fiolet-ciekawe jakie będą liście? Wiosną u Ciebie nie można się napatrzeć.
Tulipany sadzę dość późno do donic bo w okolicy Bożego Narodzenia. Zimę spędzają w budynku gospodarczym, nieogrzewanym. Na wiosnę gdy temp. na zewnątrz są przyjazne wyciągam i hartuję, w kwietniu zazwyczaj już kwitną. Po przekwitnięciu wykopuję w całości bez przycinania łodygi i suszę, cebulki po obraniu sadzę na jesień na rabatach.
Z ubiegłego sezonu ... Exotic Emperor.
Aniu pół dnia nam zeszło z tymi rododendronami, mam nadzieję, że chociaż parę kwiatków ujrzę
Toszko dziękuję
Żurawki na razie niech zostaną w doniczkach, bo nie mam jeszcze posadzonej jednej ramy ogrodu, a tam chce je wsadzić.
Czy żywopłot z choiny kanadyjskiej tak z 5 szt i 5 złotych szmaragdów nie będzie się "gryzł"?
bo zgodnie z projektem powinnam mieć tuje aerospicata i yellow ribbon, ale wydaje mi się, że urosną one duże, a choina i szmaragd rośnie wolniej i lepiej mi będzie ciąć
One takie niebiesko fioletowe byly Goniu ale nazwy nie znam, znowu trzeba po Hanie wolac
Bialych fioleczkow jestem bardzo ciekawa, poczekam na nie
Kiedys czytalam o ich zdrowotnych wlasciwosciach, hmmm...musze powertowac swoje zapiski, chyba warto o tym pamietac
To jezioro to tez w Bawarii, nazywa sie Weißensee. Zatrzymalismy sie tam by psy troche pospacerowaly po wodzie Pogoda dzisiaj tez byla ladna, ale juz nie tak jak wczoraj, rzeczywiscie bylo tak jakby za mgla. Na jutro zapowiadaja deszcz.
Tak dzisiaj wygladaly gory w okolicy, takie wlasnie za mgla.
Może ja coś ci zmontuję
Choć już długo nie rymuję
Ale aby wesprzeć wenę Twoją
I wykrzesać rymy
Co się ciągle roją
Wierszyk jakiś ci ułożę
Pobudzę twą fantazję może
I znów nam się rozszalejesz
Setki wierszy wnet wylejesz
Co piękno roślin opiewać będą
Od nich nam zaraz uśmiechy przybędą
Siedze na telefonie. Jak dorwe sie komputera yo zrobie liste roz ktore najlepiej przezimowaly. Mam takie co zielone byly od dolu do gory.
Groszek od ciebie zadolowalam w szklarni..... i juz kwitnie.
Z dzisiejszego dnia Cudna pogoda i pierwsze latanie w podkoszulku, a chłopaki na bosaka. Goście , za którymi już mocno się stęskniłam, a z Agą tak się zagadałyśmy, że dopiero na odchodne jedna, jedyna focia jest
Prezentów mi nawiozła, a największy był większy niż ja
posadzona tutaj hakuro nishiki
tujka w lesie
reszta w lesie na nowej rabatcejak wyjdzie spod ziemi to pokażę