Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Na zielonej... trawce :) 10:45, 31 sie 2017

Do góry
Pamiętać nie pamiętam, ale poszłam sprawdzić Tr -50.2

Jeden minus - dość sporo miejsca zajmuje w szafce pod zlewem 30x20cm

Na zielonej... trawce :) 10:43, 31 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Asia no weź.... wywiązała się dyskusji nikt nie zabrania tu zabierać głosu poza tym ja nie obrażalska żeby focha strzelać, że młynek to duperela wg Ciebie ... bo i powodu nie ma, każdy z nas ma swoje potrzeby i jego sprawą jest na co wydaje pieniądze, dla mnie młynek jest bardzo przydatny, dla Ciebie nie musi - tak jak zmiękczacz, którego Ty nie widzisz powodu posiadać

no właśnie ... a ja np nie mam suszarki
Na zielonej... trawce :) 10:40, 31 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Reniu Teka

A pamiętasz model?
Na zielonej... trawce :) 10:35, 31 sie 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Angelika a jakiej firmy masz ten młynek na odpady?

Reniu Teka
Na zielonej... trawce :) 10:34, 31 sie 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
o motko a własnie chciałam napisać że zmiękczacz to dla mnie bajer jak młynek a tu proszę bym się wkopała ok zmykam z tematu

Asia no weź.... wywiązała się dyskusji nikt nie zabrania tu zabierać głosu poza tym ja nie obrażalska żeby focha strzelać, że młynek to duperela wg Ciebie ... bo i powodu nie ma, każdy z nas ma swoje potrzeby i jego sprawą jest na co wydaje pieniądze, dla mnie młynek jest bardzo przydatny, dla Ciebie nie musi - tak jak zmiękczacz, którego Ty nie widzisz powodu posiadać

Na zielonej... trawce :) 09:46, 31 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Właśnie tak mnie zastanowił ten basen... myślałam, że ogrodowy licznik tez podlega pod zmiękczacz

16.000 litrów no jest co lać Zakwaszając? Możesz rozwinąć temat, na przyszły sezon się przyda
Kwasem
Napiszę Ci później więcej, jak będę miała trochę czasu więcej
http://www.radom.sport.pl/sport-radom/1,130876,14904686,_Od_kuchni___Kwas_siarkowy_na_basenie_niezbedny.html
Na zielonej... trawce :) 09:18, 31 sie 2017

Do góry
Właśnie tak mnie zastanowił ten basen... myślałam, że ogrodowy licznik tez podlega pod zmiękczacz

16.000 litrów no jest co lać Zakwaszając? Możesz rozwinąć temat, na przyszły sezon się przyda
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:14, 31 sie 2017

Do góry
Co tu dużo pisać Reniu... pięknie, soczyście, elegancko!

ps. Hortki wymiatają Piesio tez cudny
Na zielonej... trawce :) 09:11, 31 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Aniu masz rację wady spowodowane uszkodzeniami kamienia nie obejmuje gwarancja. Ostatnim zakupem u mnie był prasowacz parowy - jasno jest napisane, że uszkodzenie wynikłe z osadzania się kamienia (czy końcówki prasowacza czy grzałki) nie podlega gwarancji...

Mam pytanie odnośnie wody w basenie - masz jeden licznik - w sensie brak drugiego ogrodowego? U nas instalatorzy tak montowali zmiękczacz aby woda ogrodowa nie przepływała pod niego...
Nie, mam dwa liczniki, niestety do basenu woda leje się omijając zmiękczacz, tak jak u Ciebie. Inaczej poszłabym chyba z torbami napełniając basen i płacąc za kanalizację. Mam 16.000 litrów do wlania Pisałam o basenie, żeby zobrazować jak twardą wodę mam. A w basenie radzimy sobie już teraz zakwaszając ją dobrze, wtedy jest krystaliczna.
Na zielonej... trawce :) 09:05, 31 sie 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Tylko czy gwarancja obejmuje uszkodzenia spowodowane kamieniem? Wątpię. U mnie w piecu serwisant od razu mi powiedział, że nie.
Asiu może nie masz twardej wody i nie widzisz problemu, ja miałam wodę, że jak badaliśmy twardość, to myśleliśmy, że się wskaźnik zepsuł, wyszło 26 stopni, ekstremalnie twarda. Do tego stopnia, że mi się kiedyś wapień w basenie wydzielił i basen wyglądał jakby ktoś do niego 10 kg gipsu wsypał. Zakup zmiękczacza był najlepszą moją ostatnią inwestycją, o prysznicu już nawet nie wspominam, ale zniszczone baterie, ciągle pękały perlatory, spłuczki trzeba było ciągle rozbierać i czyścić, bo się sitka tak zapychały, że woda nie leciała, deszczownica od prysznica też pękła, masakra po prostu...
Fakt, lubiłam pić wodę z kranu, ale inne niedogodności skutecznie mnie do tego zniechęciły. Łazienkę teraz sprząta się chwilę

Aniu masz rację wady spowodowane uszkodzeniami kamienia nie obejmuje gwarancja. Ostatnim zakupem u mnie był prasowacz parowy - jasno jest napisane, że uszkodzenie wynikłe z osadzania się kamienia (czy końcówki prasowacza czy grzałki) nie podlega gwarancji...

Mam pytanie odnośnie wody w basenie - masz jeden licznik - w sensie brak drugiego ogrodowego? U nas instalatorzy tak montowali zmiękczacz aby woda ogrodowa nie przepływała pod niego...
Na zielonej... trawce :) 08:59, 31 sie 2017

Do góry
Ulu witam Cię 100 lat Cię u mnie nie było

Asiu nikt z posiadaczy zmiękczacza nie sugerował się jego zakupem pod jeden sprzęt domowy - ja expressu nie posiadam i na pewno nie sugerowałabym się zakupem zmiękczacza pod niego - miałabym na uwadze ogólno domowe plusy (choć moja sąsiadka właśnie tak załatwiła swój express)

Dla mojego eMa priorytetem była ochrona instalacji grzewczej - głównie kotła, który swoją drogą mało nie kosztuje, przez osadzający się kamień zmniejsza się wydajność grzewcza... + oczywiście sprzęty jak pisałam wyżej

Dla mnie bardzo dużym udogodnieniem są sanitaria czyste od kamienia, mam do porównania mój rodzinny dom - od zawsze pamiętam w wc poniżej linii wody była wręcz skorupa kamienia czy jego kożuchy na wylewkach baterii (czy pozatykane sitka w tych bateriach)

Zalety typu lśniące włosy czy "czystsze" pranie - detergenty skuteczniej działają w miękkiej wodzie - to dodatkowe bonusy

Tak mi się jeszcze nasunęła myśl a propo "wynalazków" domowych - znajoma eMa bardzo namawiała nas na młynek na odpady (montowany w kuchni w zlewie) użytkujemy 8 lat i też to był jeden z lepszych zakupów domowych

ps. Ula mineralizator do poczytania w wolnym czasie - dzięki

Na zielonej... trawce :) 21:47, 30 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Eeeee... to za proste - znając Asię, a konkretnie jej głowę z tysiącem pomysłow na minutę, zaraz nam tu zapoda wynalazek, że szczeny pogubimy
widzisz ja prostotę bardzo lubie. Im mniej tym lepiej. W domu ogrodzie w ubiorze (choc nie dosłownie oczywiście) biżuterii...
Na zielonej... trawce :) 21:45, 30 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Kranówki "surowej" nie pijemy - choć nie wiem czy nie można... dlaczego nie można?

Kamień masz w rurkach w podłogówce

ps. Wszystko zalezy jaka woda - u nas wg testów bardzo twarda
bo jest odmineralizowana. Tak jak przegotowana. Surowa jest zdrowa i ekologiczna jeśli tak na to patrzec
Anna i Ogród 21:44, 30 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Wiesz Aniu, na początku jak w głowie czarna dziura to człowieka dół chwyta, ale jak plan powoli się klaruje to i człowiek spokojniejszy i humor lepszy co nie? Samo potem leci

Oj tak, prawda.
Cieszę się też że dziewczyny naciskały na zrobienie tego projektu w skali na płasko. To zupełnie inaczej wygląda i widać sztuki i wielkości.
Myślę że będę się nim posługiwać i mierzyć wg niego gdzie rośliny sadzić.
Anna i Ogród 21:41, 30 sie 2017

Do góry
Wiesz Aniu, na początku jak w głowie czarna dziura to człowieka dół chwyta, ale jak plan powoli się klaruje to i człowiek spokojniejszy i humor lepszy co nie? Samo potem leci
Na zielonej... trawce :) 21:39, 30 sie 2017

Do góry
ana_art napisał(a)
nie pije pewnie

Herbatki malinowej na przeziębienie nikt nie odmówi
Na zielonej... trawce :) 21:37, 30 sie 2017

Do góry
ana_art napisał(a)
A mi się wydaje ze w tamtym roku cebule w B i L były dopiero we wrzesniu

Sezon na cebulowe zaczyna się, więc pewnie się pojawią
Anna i Ogród 21:37, 30 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
O matulu ale się u Ciebie dzieje... burza mózgów

Danici na 100% za gęsto masz - moje mają co metr a na przyszły rok na pewno do cięcia, bo będą się stykać... i jak piszą dziewczyny trzymała bym się jednego rodzaju na obrzeżu (+ beatlesy) ale to ja, wiem że Ty nie lubisz monotonnie

Aniu naszła mnie szaleńcza myśl a propo trawnika na tej rabacie skoro ona taka problematyczna względem wielkości... jakby połowę z 7m szerokości na całej długości dać trawnik? A rabatę na "tyłach"? Hmmm....

....

Nudno będzie i monotonnie dla Ciebie co?

Już Iwonka wcześniej proponowała tam częściowy trawnik na jakiś czas chociaż, azalie zdążę dosadzić później - pisała.

Teraz Ty też mówisz o jakiejś części trawnika. To nie jest głupi pomysł. Ale wyjdzie w praniu. Na razie tam stoi huśtawka dla dzieciaków więc dużo nie zrobię. I tak będą sukcesywnie wykonywać plan ale lżej mi na sercu że jakiś już jest - choć nie idealny.
Na zielonej... trawce :) 21:36, 30 sie 2017

Do góry
Aniu nie mam pojęcia - nie znam się na tym
Wiem, że u nas bardzo twarda była - na jakim poziomie - nie mam pojęcia
Na zielonej... trawce :) 21:25, 30 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Kranówki "surowej" nie pijemy - choć nie wiem czy nie można... dlaczego nie można?

Kamień masz w rurkach w podłogówce

ps. Wszystko zalezy jaka woda - u nas wg testów bardzo twarda

Andzela a tak z kH 12-13 to twarda?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies