Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 09:18, 31 sie 2017

Właśnie tak mnie zastanowił ten basen... myślałam, że ogrodowy licznik tez podlega pod zmiękczacz

16.000 litrów no jest co lać Zakwaszając? Możesz rozwinąć temat, na przyszły sezon się przyda
UlaB 09:37, 31 sie 2017

nawigatorka napisał(a)
ale wydawanie kasy na zmiękczacze czy jakis mineralizatory to dla mnie (wybacz) strata kasy. Wole dokupić gwarancje na ekspres a woda pic i tak surowa bo jest bardzo dobra.

Asia, ale przeciez nie namawiam To zdecydowanie nie jest urządzenie pierwzzej potrzeby. U nas akurat byla taka sama argumentacja przy zakupie jak u Angeliki, ale zdecydowanie mozna zyc i bez tego, tym bardziej gdy są wydatki a woda w kranie nie jest szczegolnie twarda. Kazdy decyduje we wlasnym zakresie na co kase wydaje Niemniej uwazam ze jest to rewelacyjne urządzenie, a gadzeciarą nie jestem (raczej moj m.).
Gwarancja - hm, mielismy... Mamy juz kolejny ekspres. I przynajmniej nie uzywamy filtra w samym ekspresie.
AnnaCh 09:46, 31 sie 2017

AngelikaX napisał(a)
Właśnie tak mnie zastanowił ten basen... myślałam, że ogrodowy licznik tez podlega pod zmiękczacz

16.000 litrów no jest co lać Zakwaszając? Możesz rozwinąć temat, na przyszły sezon się przyda
Kwasem
Napiszę Ci później więcej, jak będę miała trochę czasu więcej
http://www.radom.sport.pl/sport-radom/1,130876,14904686,_Od_kuchni___Kwas_siarkowy_na_basenie_niezbedny.html
ren133 10:00, 31 sie 2017

lojalna_ napisał(a)

Karchera myjke mam . Ja jestem nią rozczarowana ale każda z nas ma inne potrzeby. Parownicy nie mam

Ja swoją myjkę odsprzedałam
ren133 10:05, 31 sie 2017

nawigatorka napisał(a)
bo jest odmineralizowana. Tak jak przegotowana. Surowa jest zdrowa i ekologiczna jeśli tak na to patrzec

Też piję z kranu
nawigatorka 10:15, 31 sie 2017

AnnaCh napisał(a)
Tylko czy gwarancja obejmuje uszkodzenia spowodowane kamieniem? Wątpię. U mnie w piecu serwisant od razu mi powiedział, że nie.
Asiu może nie masz twardej wody i nie widzisz problemu, ja miałam wodę, że jak badaliśmy twardość, to myśleliśmy, że się wskaźnik zepsuł, wyszło 26 stopni, ekstremalnie twarda. Do tego stopnia, że mi się kiedyś wapień w basenie wydzielił i basen wyglądał jakby ktoś do niego 10 kg gipsu wsypał. Zakup zmiękczacza był najlepszą moją ostatnią inwestycją, o prysznicu już nawet nie wspominam, ale zniszczone baterie, ciągle pękały perlatory, spłuczki trzeba było ciągle rozbierać i czyścić, bo się sitka tak zapychały, że woda nie leciała, deszczownica od prysznica też pękła, masakra po prostu...
Fakt, lubiłam pić wodę z kranu, ale inne niedogodności skutecznie mnie do tego zniechęciły. Łazienkę teraz sprząta się chwilę

u mnie na szczescie gwarancja obejmuje
ren133 10:16, 31 sie 2017

Angelika a jakiej firmy masz ten młynek na odpady?
nawigatorka 10:17, 31 sie 2017

UlaB napisał(a)

Asia, ale przeciez nie namawiam To zdecydowanie nie jest urządzenie pierwzzej potrzeby. U nas akurat byla taka sama argumentacja przy zakupie jak u Angeliki, ale zdecydowanie mozna zyc i bez tego, tym bardziej gdy są wydatki a woda w kranie nie jest szczegolnie twarda. Kazdy decyduje we wlasnym zakresie na co kase wydaje Niemniej uwazam ze jest to rewelacyjne urządzenie, a gadzeciarą nie jestem (raczej moj m.).
Gwarancja - hm, mielismy... Mamy juz kolejny ekspres. I przynajmniej nie uzywamy filtra w samym ekspresie.

haha ale spoko ja nie czuje się namawiana i nikogo nie zniechęcam zwyczajnie jesli czegoś miec nie trzeba to staram się tego nie mieć ale ekspres do kawy zabieram nawet z soba na wakacje
nawigatorka 10:19, 31 sie 2017

ren133 napisał(a)
Angelika a jakiej firmy masz ten młynek na odpady?
o motko a własnie chciałam napisać że zmiękczacz to dla mnie bajer jak młynek a tu proszę bym się wkopała ok zmykam z tematu
ren133 10:29, 31 sie 2017

nawigatorka napisał(a)

ale ekspres do kawy zabieram nawet z soba na wakacje

No widzisz każdy ma jakiegoś bzika ... ja też lubię dobrą kawę