W mojej nieogrzewanej (przepraszam za błąd w poście wyżej, aż kłuje w oczy)suterenie zakwitła właśnie Brugmansia. Podobno niewłaściwie jest nazywać je bieluniami bądź daturami.
Moje futra to najwspanialsze rasa czyli LHASA Apso ☺
Róż za wiele nie zamówiłam, kilka wydałam a i tak mam ponad setkę ( i pewnie kilka chciejstw )
Dzięki Jance i jej zamówieniu przyjechały do mnie z Niemiec Hans gonewein rose, ballade , coś tam weige i angieleczka Sophy rose na którą czailam się drugi sezon .jestem strasznie ciekawa jak się zaprezentują na żywo ☺
Madzenka - ja już dawno zakazałam emowi zbliżać się do moich różyczek
Teraz nawet jak go proszę,żeby mi coś zrobił,to się wykręca,że ma zakazane dotykać
A kiedy się żalę,że mam wbite coś w palucha,to twierdzi,że nawet mnie nie będzie żałował,bo to na własne życzenie
bdan - obiecane zdjęcia SOEUR EMMANUELLE - DIETER MULLER,szkoda tylko że zapachu nie można przesłać
Bylam dziś w szkółce u Szmitów...Już pełna oferta w sprzedaży,nie kupiłam nic...a nie, kupiłam jeżynę ...Trochę poogladałam ,zerknęłam do ogrodu , rozgarniają kopce różom...odpoczęłam na ławeczce
Irenko dziękuję bardzo za miłe słowa
Uwielbiam fotografować rośliny. Chciałam kupić nowy aparat, ale tak się zastanawiam, czy warto?
W sumie nie będę robić profesjonalnych fotek, a na tych coś widać
Może się wstrzymam póki ten nie odmówi posłuszeństwa .
Jeszcze zobaczę.
Ten lilak to Niebo Moskwy, to chyba jednak inna odmiana. Krasawica jest bardziej różowa.
Dziękuję bardzo Gruszeczko, wzajemnie. Zaczął się dobrze, bo bez deszczu.
Mój krokus pochodzi z pewnością z jakiegoś dnia kobiet z tak zwanego gotowca marketowego Żółty ostatnio w modzie więc się wpasował.
Czekam na ten skok i u mnie
Wychodzą powoli cebulice.
Brugmansja (mylnie nazywana bieluniem lub daturą)ma pierwszy kwiat szalona.
Drugi rzut grzybów boczniaków.