Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 21:33, 09 kwi 2017

Ja dzisiaj zdążyłam tylko posiać ogórki, fasolkę szparagową, popikowałam białą i czerwoną kapustę wyniosłam pomidorki, paprykę, kapusty do szklarni, mam nadzieję, że im będzie ciepłono i aksamitki też ładnie zeszły zdjątka jutro bo nie zdążyłam
Radziu2013 21:43, 09 kwi 2017

Tylko??? Ja dzisiaj tylko do kościół poszedłem
BasiaLT 09:31, 10 kwi 2017

Radziu2013 napisał(a)

Dużo znam takich trików, ale powiem ci że jakbyś próbowała czyszczenia fug, czy płytek sodą to jest to bzdura Do wyczyszczenia płytek z brudków dużo lepiej sprawdza się denaturat

Radziu bądź dobry kolega i zdradź ten patent z denaturatem na fugi. Bo mnie szlag jasny trafia na moje.
Radziu2013 11:24, 10 kwi 2017

BasiaLT napisał(a)

Radziu bądź dobry kolega i zdradź ten patent z denaturatem na fugi. Bo mnie szlag jasny trafia na moje.

Basiu czyszczenie fug domowymi sposobami to jedne wielkie brednie Niec nie pomaga Jedyny sposób ( tak też i ja szorowałem fugi) na ich doczyszczenie to gąbka, szczoteczka z twardym włosiem, drucik od zmywania naczyń, miska, woda, płyn do naczyń i jechana Ja czyszcząc fugi w kuchni wylałem 6 wiader brudnej wody Możesz spróbować denaturatu- ja nalałem miedzy fugi na małym kawałku i pocierałem gąbką ( ale nie tą gładką stroną tylko tą drugą) i łatwiej zeszło ale nie jestem do końca przekonany... Denaturat świetnie sprawdzi się do czyszczenia płytek z brudków ( oczywiście jak ma się takie małe płytki ze wzorami a nie te duże na wysoki połysk- do tych wystarczy Sidolux i będą błyszczeć ) Nie próbowałem nigdy ty "wspaniałych środków" jakie reklamują w telewizji do ich czyszczenia. Macie mozę jakieś doświadczenia?

Bonus
Jak macie kamień na baterii od umywalki czy wanny to obwińcie go papierem i polejcie octem - działa cuda

Jak robią się wam smugi podczas mycia okien to weźcie stare gazety wyrwijcie kartki zwińcie w kulkę i pucujcie szyby - nie dość że zejdą brudki to nie będzie i smug
zoja 12:12, 10 kwi 2017

u mnie fugi czyści cilit bang a potem lekkie 'szorowanko' i koniec
Monia81 20:42, 10 kwi 2017

U mnie fugi czyści szczotka w moich rękach i na kolanach
Radziu2013 20:43, 10 kwi 2017

Monia81 napisał(a)
U mnie fugi czyści szczotka w moich rękach i na kolanach

Nooo to prawie tak jak u mnie
Monia81 20:46, 10 kwi 2017

Dzisiaj się nagrabiłam, na łopatowałam, także odciski niezłe, wyszło się z wprawy po zimie... no to parę fotek
moja ukochana brzozaśmieci, ale lubię ją..

anbu 20:49, 10 kwi 2017

Najlepsza na fugi jest myjka parowa z Karchera
Piękne fotki
Monia81 20:49, 10 kwi 2017

Narcyzyk pierwszy rozwinięty

liliowce ładnie idą

hosta

malwa