Ja dzisiaj zdążyłam tylko posiać ogórki, fasolkę szparagową, popikowałam białą i czerwoną kapustę wyniosłam pomidorki, paprykę, kapusty do szklarni, mam nadzieję, że im będzie ciepłono i aksamitki też ładnie zeszły zdjątka jutro bo nie zdążyłam
Basiu czyszczenie fug domowymi sposobami to jedne wielkie brednie Niec nie pomaga Jedyny sposób ( tak też i ja szorowałem fugi) na ich doczyszczenie to gąbka, szczoteczka z twardym włosiem, drucik od zmywania naczyń, miska, woda, płyn do naczyń i jechana Ja czyszcząc fugi w kuchni wylałem 6 wiader brudnej wody Możesz spróbować denaturatu- ja nalałem miedzy fugi na małym kawałku i pocierałem gąbką ( ale nie tą gładką stroną tylko tą drugą) i łatwiej zeszło ale nie jestem do końca przekonany... Denaturat świetnie sprawdzi się do czyszczenia płytek z brudków ( oczywiście jak ma się takie małe płytki ze wzorami a nie te duże na wysoki połysk- do tych wystarczy Sidolux i będą błyszczeć ) Nie próbowałem nigdy ty "wspaniałych środków" jakie reklamują w telewizji do ich czyszczenia. Macie mozę jakieś doświadczenia?
Bonus
Jak macie kamień na baterii od umywalki czy wanny to obwińcie go papierem i polejcie octem - działa cuda
Jak robią się wam smugi podczas mycia okien to weźcie stare gazety wyrwijcie kartki zwińcie w kulkę i pucujcie szyby - nie dość że zejdą brudki to nie będzie i smug
Dzisiaj się nagrabiłam, na łopatowałam, także odciski niezłe, wyszło się z wprawy po zimie... no to parę fotek
moja ukochana brzozaśmieci, ale lubię ją..