Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 12:03, 01 mar 2017

Do góry
Witam mam 2 małe iglaki dostałem je od znajomych którzy przywieźli je do polski z Norwegii moje pierwszy rok zimowałem od okryciem teraz bez i nie przemarzają rosną w kulki, a tam to potężne drzewa, rosną na skałach, i nad jeziorami.
Może ktoś zna co to za odmiana iglaka
Foto z Norwegii tych iglaków

I moje przyrost roczny dość mały mają do 4-5 cm rocznie.
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 11:54, 01 mar 2017

Do góry
A dziś rano zapowiadało sie cudnie a tu pada deszcz ;(
Oczko odmarzło z tego się cieszę , rododendrony chyba zakwitną, dużo roślin przetrwało np Sośnica, Cedr atlaski Glauca Pendula, Paulownia tylko to się okaże jak pąki kwiatowe ... Ni i inne rośliny co na nich mi zależało nie będę wymieniał.
Kilka fotek z dziś

Podwórkowa rehabilitacja 11:49, 01 mar 2017

Do góry
ryska napisał(a)
Bylinka srebrna z przodu to Bylica Schmidta 'Nana'

Super poduchy z tej bylicy, szkoda, że nigdy nie spotkałam tej odmiany w handlu.
Konstrukcje z wikliny własnie mnie zainspirowały.... Może spróbuję coś takiego zrobić bo mam mnóstwo wierzbowych gałązek
Macham wiosennie Reniu
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 11:37, 01 mar 2017

Do góry
Viola u nas slonko tez sie pokazuje, gra w berka z chmurkami

Aniaaa napisał(a)

A pochwalisz się swoimi pracami? Bardzo lubię oglądać takie talenty

Aniu prosze bardzo
to zeszloroczna nieoprawiona jeszcze. Jeszcze jeden obraz z tej serii mam gotowy a kolejny wlasnie wyszywam

Reszcie musze fotki zrobic, bo nie moge znalezc w kompie

Irenko
Ptasi gaj 11:35, 01 mar 2017

Do góry
Przed chwila otrzymalam nasionka pieknie zapakowane, nie cale 2 dni z Krakowa, werbena patagonska, rudbekia i gratis nawoz do siewu nasion. Dmuchane woreczki foliowe jako zabezpieczenie.

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 11:13, 01 mar 2017

Do góry
violka171 napisał(a)
W domku tez wiosna ,poszliśmy z ogrodu na bazie

Uwielbiam taki widok a grudnik na wiosnę kwitnie???
Tu narazie jest ściernisko... 11:11, 01 mar 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Patrycja nie masz za co przepraszać bo nie ma głupich pytań. Tulipany są posadzone w ziemi, żwirek jest tylko z wierzchu. Sadziłam je na jesieni i zamierzam zostawić na kilka lat. Oto jak rabata wyglądała jesienią.

Bardzo ładnie, potem trawy zakryją przekwitłe cebulowe
taka klasyka ogrodowiskowa tu
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:04, 01 mar 2017

Do góry
Gardner27
Przemku, jakie miłe odwiedziny
Z tym ogarnianiem, to tak różnie, nie jest wymuskane, bardziej naturalnie, cos za coś stale, ale chyba najważniejsza radość z samej pracy w ogrodzie, jak i fakt posiadania takowego
Nowe okazy rosną, czekam na pęcherznice. Szarpałam różę na pniu z donicy i nie chce wyjść, chyba, skrócę korzenie i wtedy wyciągnę i ryzyk fizyk, odbije na rabacie lub nie...teraz wiosna już u wszystkich

AniMa
No właśnie, czemu u nich taniej!? w Austrii, jak gościliśmy u Izy, tez wszystko taniej, szok.

Kindzia
Bo na Śląsku były wpływy niemieckie i dużo słów zostało, śląski humor uwielbiam
Kurcze, mam wejściówkę na Gardenię, prezent od dziewczyny, a nie wiem czy będę. Oni będą mieć stoisko z paulowniami i miodki z kwiatów paulowni.

9.03.2016
były krokusy
dziś 1, zobaczymy
Linia kroplująca podziemna pod trawnikiem 10:54, 01 mar 2017

Do góry
Tak to mniej więcej wygląda w całości. Program mniej więcej umieścił mi zraszacze. Jakaś podpowiedź gdzie i jakie zraszacze najlepiej umieścić?
Pod tuje- wzdłuż muru i na ten wąski pas przy garażu (będą tam kwiaty, krzewy) chciałbym dać linie kroplującą nawierzchniową, a na resztę ogrodu zraszacze. Podlewać nie lubię ale lubię majsterkować, a taki system to fajna sprawa.

Miłkowo - sezon 2016-2022 10:53, 01 mar 2017

Do góry
Aniaaa
zaraz biegnę i pewnie nowe chciejstwa mnie opanująpodam jej nazwę sklepu, ciekawe czy mają, ona mieszka w Hanoverze.

Viola
tanie te poidełka, ładne i wysokie

olga80
Tereniu, ten rodek to Percy Wiesmannmam chyba 2 lub 3, czekam aż będa ogromne, teraz do 80cm dochodzą dopiero. Za taką cenę ja poidełek u nas nie widziałam.

marzec 9/2016 takie były trawy w głowach, potem cos padły i na nowo sadziłam
ciekawe jak teraz po zimie ruszą
Olea europaea - drzewko oliwne, oliwka 10:52, 01 mar 2017

Do góry
Czuć duch prawdziwego kolekcjonera Podziwiam, bo mało kogo stać na takie poświęcenie i tyle zachodu, żeby utrzymać to przy życiu. No i koszt jaki.

Broda mi chodziło o trawnik przy pniu, ze niedokoszony i źle to wygląda, nieestetycznie.

Wszędzie masz brzytwę, a tutaj skucha
Tak powinno być:

Cis - Taxus 10:47, 01 mar 2017

Do góry
kami napisał(a)
Przemroziło mi igły cisa, przynajmniej tak myślę ponieważ gałązki są żywe. Te wysokie na ok 1m cisy były sadzone jesienią.
Nie zaszkodzi im jak takie osłabione je poprzycinam, od góry po 20cm z wysokości i po 2-3cm każdego przyrostu? Czy czekać rok.

Możesz przyciąć. Nic się nie stanie, co ma odpaść to odpadnie, a potem się zabuduje.
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:47, 01 mar 2017

Do góry
Martaibartek
część kupiła w Tkamax, inne nie wiem gdzie, jak zadzwoni, podpytam
moja juz posadzona, chyba miejsce tymczasowe na razie, chyba że będę ją formować, właściwie od początku mam taki zamiar

anabuko1
pewnie, że lubimy tę orkę rano o 7 poleciałąm, ciut w stopy zimno, posprzątałam po psach, znowu Misię nakrzyczałąm, wykopała mi z donicy wschodzące tulipany
ciut rabat czyściłam, z doskoku mało co zrobiłam, jutro mam wolne, to cos pociągnę, tak przyjemnie juz jest

basilikum
a mnie umknęło to słowo

Bogdzia
cieszę się zakupami, poidełka super no mam dobry aparat w telefonie i w tablecie, ale jakoś mniej wygodnie.

oglądałam marzec 20016, też łyso jak teraz było
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:43, 01 mar 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Mala-Mi
tak Aniu, na razie lilak, brzoza i jaśmin wonny, na resztę czekam, inne na miejscu kupię

Basia
no kupuje, potem jak do mamy przyjedzie hurtem przywiezie, jeszcze nie wiem, gdzie je dam

i jeszcze to kupiła

o matko jakie cudeńka ,ta dłoń piękna po prostu piękna !!!!!!!!!!
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 10:40, 01 mar 2017

Do góry
gobasia napisał(a)
No pewnie ,że po nich...zmarzły

u mnie też grudnik

o to nie jestem sama
masz białego-cudowny jest
ciekawe jaki mój bedzie,ma kilka kolorów i juz zapomniałam jakie
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:35, 01 mar 2017

Do góry
Mala-Mi
tak Aniu, na razie lilak, brzoza i jaśmin wonny, na resztę czekam, inne na miejscu kupię

Basia
no kupuje, potem jak do mamy przyjedzie hurtem przywiezie, jeszcze nie wiem, gdzie je dam

i jeszcze to kupiła
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:31, 01 mar 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
A ja dzisiaj ogarnęłam rabatę szałwiową

I ciachnęłam molinie oraz seslerie.

Z ziemi wyłażą powoli wszystkie cebulowe i kwitną pierwsze krokusy

A to AM Tak ostrzygłaś?W weekend też zrobię porządek na mojej szałwiowej.Moje FC źle wyglądają.Jak je czyścić?
Droga do spełnienia 10:28, 01 mar 2017

Do góry
czy rozjaśnić miejsce wlaśnie zielonym żeby nie było za smutno

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 10:24, 01 mar 2017

Do góry
No pewnie ,że po nich...zmarzły

u mnie też grudnik

Moja bajka 10:22, 01 mar 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Cholercia nie wiem jak obciąć te derenie. Skróciłam cieniutkie gałązki, skróciłam go trochę i zostawiłam tak jak teraz. Nie wiem czy powinnam obciąć więcej?

Pisałąś, że chcesz zrobić z nich żywopłot, ale jak żywopłot skoro rosną dwie sztuki? Powinny rosnąć jedna przy drugiej i od razu ciąć w prostopadłościan nożycami szpalerowymi a nie bawic się w pojedyncze gałązki.

Kasi kochana a w tym wypadku to ciachnąć 10 cm od ziemi.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies