Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród bacowej 11:36, 13 sty 2017

Do góry
Kocimiętka to roślina wieloletnia , bezproblemowa, zdobi cały sezon. Po pierwszym kwitnieniu trzeba ją leciutko przyciąć i zakwitnie ponownie. Odmiana W L to bardzo okazała bylina.

Widoczek zostawiam też z kocimiętką, ale inną odmianą
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 11:31, 13 sty 2017

Do góry
Z ubiegłego roku po Wielkanocy zostały w donicy hiacynty. Odłożyłam je do chłodnej piwnicy i... zapomniałam o nich. Ostatnio zobaczyłam, że pomimo braku podlewania zaczęły kiełkować, więc przeniosłam je na parapet i ruszyły jak szalone Niestety chyba nie będą kwitnąć - czyli można wywnioskować, że nie wystarcza przechłodzenie cebul (w piwnicy ostatnio było max kilka stoni) a chyba muszą poczuć trochę mrozu
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:20, 13 sty 2017

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

O matko, myślałam, że jakiegoś lwa przysposobiłaś!

Patrząc na nabrzmiałe pąki krzewów uważam, że wiosny szybko możesz się spodziewać. Oczywiście, o ile nowa fala mrozów nas nie zaskoczy. Ale w Waszym rejonie zawsze najcieplej.
A donic szkoda.
Uściski ślę.

Postura zająca, ale charakter u niej lwi
Basiu, bezsprzecznie idzie wiosna, nawet łubiny i przywrotniki nowe liście puściły...donic szkoda, szukam 2 nowych, tylko jakie do niebieskiego zakątka??? cmok
już ruszył-tu przywrotnik
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:15, 13 sty 2017

Do góry
kasiek napisał(a)
U mnie w donicy golterie zostały i ozdobne bluszcze - też sie dygam... Laurowiśnię Etnę mam od Zawitki - zasuwa że hej, juz mojej wysokości jest i Halina kazała ją skrócić i sadzonki na wiosnę robić Podoba mi się wysokość podkrzesania u Ciebie Iglastych - docelowo planuje tak samo tyle że robie etapami by zbyt dużo masy zielonej nie straciły...

U mnie w małych donicach, takich 15cm są bluszcze, barwinek i amazon mist i przetrwały po ubiegłorocznym mroźniejszym styczniu, tak samo hosty w mini donicach, zatem jest nadzieja.
O rany, to migiem urosła, moje aż tak nie lecą, one pod sosnami, tam sucho i trudno, ale są gęste, zdrowe i piękne, może cięcie je przyśpieszy, Madżen zaproszę na cięcie ja się bojam ich ciąć, że zbrzydną
Podkrzesanie trwa już ileś lat, tak, co 2 lata robiliśmy. Zyskałam dzięki temu dużo miejsca na nowe rośliny i różnorodnośćteż będę w ziemniaku rozmnażac laurowiśnie, zobaczymy, co z tego wyjdzie.

skoro juz o laurowiśni, to tu Etna, w mieście, tyle lat już rosną, pamiętam, jak je sadzili, teraz to drzewka, tną je co sezon, są cudowne.

wyjątkowo o 1 fotę regulamin przekroczę

tu cięte, są takie baldachimy
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 11:04, 13 sty 2017

Do góry

Dietetyczne tematy, a ja takie coś odkryłam w L na tygodniu brytyjskim!Takimi ciasteczkami wybrukowane jest niebo
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 10:53, 13 sty 2017

Do góry
mira napisał(a)
Jaki to zeszyt co tam będziesz pisać - fotki zimowe fajne - fakt ciemiernik super

Zeszyt jest założony w celu gromadzenia metek z roslin - by potem łatwo było odszukać nazwę i odmianę. A metek trochę mam
Grupuję gatunkami ot coś takiego

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 10:42, 13 sty 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Kasiu śliczne te zdjęcia . Buczek nawet zimą cudowny - taki miedziany . UWażaj na siebie Słonko, ze zdrówkiem nie ma żartów. Zresztą komu ja to mówię . Pokaż koniecznie karmnik jak już odpicujesz .

Kasiulka jak widzisz fotki archiwalne, nosa za drzwi nie wystawiam... Zreszta zajęcie to ja sobie znajdę zawsze No np taki karmniczek

Z tego mojego bidaka na drzewie zrobiłam takie coś
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:42, 13 sty 2017

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Agatko, dzięki za zdjęcia morwy. Piękna jest rzeczywiście. Popytam o nią w szkółce. Rabatę pod domem też obejrzałam. Jak nie przepadam za berberysami, tak muszę stwierdzić, że pasują do róż.
Z weselem w przypadku syna to już chyba łatwiej będziesz mieć niż w przypadku córki. Przynajmniej w moich stronach tak jest, że większa część organizacji wesela leży po stronie rodziny panny młodej.

W Krzywaczce morwę powinnaś kupić tej płaczącej jeszcze nie pokazywałam,
mi nie przeszkadzają jej
powcinane listki, ona też owocuje
Morus Alba Pendula

fotka z czerwca 2016r.

Rola mamy syna znacznie wygodniejsza...teraz jest bardziej nowocześnie młodzi sami organizują ślub i wesele,
całą ślubną logistykę, rodzice tylko rekompensują całość przygotowań w prezencie ślubnym

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:32, 13 sty 2017

Do góry

Teraz to już pachnie u mnie bzami i tawułami na całego, a za oknem biały puch. Byle do wiosny.
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:31, 13 sty 2017

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 10:31, 13 sty 2017

Do góry
GorAna napisał(a)
Szaro, buro, pada śnieg.....zima w Kamiennym

Oj Aniu, nie tak całkiem szaro, buro - jeszcze biało
Zima w Kamiennym piękna a i Kamienny w zimie piękny
Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:21, 13 sty 2017

Do góry
Wszystkim gratulującym dziękuje....

Tak było jak się zarejestrowałam na Forum

A tak jest po 5 latach.. niby to samo..a jednak inaczej

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:14, 13 sty 2017

Do góry
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:12, 13 sty 2017

Do góry
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:08, 13 sty 2017

Do góry
Dla Eli z Ptasiego gaju - moje lilaki, a zarazem wspomnienie wiosennych zapachów.

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:01, 13 sty 2017

Do góry
Na tematy łóżkowo - sypialniane u Ani Makao: dla porównania ciemna sypialnia (zdjęcie ze stanu po wprowadzeniu)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies