Kocimiętka to roślina wieloletnia , bezproblemowa, zdobi cały sezon. Po pierwszym kwitnieniu trzeba ją leciutko przyciąć i zakwitnie ponownie. Odmiana W L to bardzo okazała bylina.
Widoczek zostawiam też z kocimiętką, ale inną odmianą
Z ubiegłego roku po Wielkanocy zostały w donicy hiacynty. Odłożyłam je do chłodnej piwnicy i... zapomniałam o nich. Ostatnio zobaczyłam, że pomimo braku podlewania zaczęły kiełkować, więc przeniosłam je na parapet i ruszyły jak szalone Niestety chyba nie będą kwitnąć - czyli można wywnioskować, że nie wystarcza przechłodzenie cebul (w piwnicy ostatnio było max kilka stoni) a chyba muszą poczuć trochę mrozu
Postura zająca, ale charakter u niej lwi
Basiu, bezsprzecznie idzie wiosna, nawet łubiny i przywrotniki nowe liście puściły...donic szkoda, szukam 2 nowych, tylko jakie do niebieskiego zakątka??? cmok
już ruszył-tu przywrotnik
U mnie w małych donicach, takich 15cm są bluszcze, barwinek i amazon mist i przetrwały po ubiegłorocznym mroźniejszym styczniu, tak samo hosty w mini donicach, zatem jest nadzieja.
O rany, to migiem urosła, moje aż tak nie lecą, one pod sosnami, tam sucho i trudno, ale są gęste, zdrowe i piękne, może cięcie je przyśpieszy, Madżen zaproszę na cięcie ja się bojam ich ciąć, że zbrzydną
Podkrzesanie trwa już ileś lat, tak, co 2 lata robiliśmy. Zyskałam dzięki temu dużo miejsca na nowe rośliny i różnorodnośćteż będę w ziemniaku rozmnażac laurowiśnie, zobaczymy, co z tego wyjdzie.
skoro juz o laurowiśni, to tu Etna, w mieście, tyle lat już rosną, pamiętam, jak je sadzili, teraz to drzewka, tną je co sezon, są cudowne.
wyjątkowo o 1 fotę regulamin przekroczę
tu cięte, są takie baldachimy
Zeszyt jest założony w celu gromadzenia metek z roslin - by potem łatwo było odszukać nazwę i odmianę. A metek trochę mam
Grupuję gatunkami ot coś takiego
W Krzywaczce morwę powinnaś kupić tej płaczącej jeszcze nie pokazywałam,
mi nie przeszkadzają jej
powcinane listki, ona też owocuje Morus Alba Pendula
fotka z czerwca 2016r.
Rola mamy syna znacznie wygodniejsza...teraz jest bardziej nowocześnie młodzi sami organizują ślub i wesele,
całą ślubną logistykę, rodzice tylko rekompensują całość przygotowań w prezencie ślubnym