Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

Agania 15:03, 04 kwi 2017

Ładny parapet Renatko...masz duzo cebulek wiosennych, ja też czekam jeszcze na szafirki
gobasia 15:21, 04 kwi 2017

ryska napisał(a)

Moja kupiona w czerwcu 2014 w ilości sztuk 5.
Przez te lata tylko rosła w siłę i wszerz dopiero w tym zakwitła.
Trochę gałązek wymarzło.
Ładnie się komponuje z ciemną żurawką i niebieską cebulicą.
Twoja za rok pokaże co potrafi

dziewczynki a jak ładnie wygląda z fioletowymi krokusami wielkokwiatowymi

Renatko ja swoje pomidory wywaliłam do szklarni...na noc okrywam dodatkową folia ,mam nadzieje ,że przezyją

PS Renatko ja patyki hortensjowe też mam w szklarni i w wodzie i w doniczce ...cholercia może im tam za cieplo? jak myślisz/
malgorzata_s... 15:42, 04 kwi 2017

Parapetowe uprawy imponujące Ja odpuściłam bo zawsze zapomniałam podlać albo przelałam Pozdrawiam Renatko
ryska 19:21, 05 kwi 2017

AnnaCh napisał(a)
Renia, mało mam parapetów, w sypialni wcale, ale na balkon i tak nie da się wyjść, bo na podłodze siewki
Mam te same szafirki z biedry Fajne są

Już mi się trochę przerzedziło, bo część wyniosłam do szklarni.
Jasio nie grzebie w doniczkach z siewkami?
Szafirki już prawie rozwinięte.
O tak dziś wyglądały.
ryska 19:26, 05 kwi 2017

an_tre napisał(a)
mam taką nadzieję i dodam do jej towatrzystwa cebulicę, też lubię jej intensywny niebieski kolor

Szkoda tylko, że ta cebulica tak się rozsiewa. Wolałabym aby rosła kępkami.
Zaczęłam ją usuwać w zeszłym roku ale to nie takie proste. Albo siedzi głęboko w ziemi albo pomiędzy różami. Na zdjęciu widać jak jej dobrze za siatką, bo wysiała się u sąsiada

ryska 19:27, 05 kwi 2017

Nallar napisał(a)

Uszczknąć Będę wdzięczna.

Super
ryska 19:31, 05 kwi 2017

Agania napisał(a)
Ładny parapet Renatko...masz duzo cebulek wiosennych, ja też czekam jeszcze na szafirki

Zamiast świeczek i lampionów recykling
Troszkę mam ciekawostek w tym roku. W małych ilościach ale czekam na nie bardzo.
Jako pierwsze będą szafirki białe Siberian Tiger. Na razie tak wyglądają.
ryska 19:37, 05 kwi 2017

gobasia napisał(a)

dziewczynki a jak ładnie wygląda z fioletowymi krokusami wielkokwiatowymi

Renatko ja swoje pomidory wywaliłam do szklarni...na noc okrywam dodatkową folia ,mam nadzieje ,że przezyją

PS Renatko ja patyki hortensjowe też mam w szklarni i w wodzie i w doniczce ...cholercia może im tam za cieplo? jak myślisz/

Też przeniosłam do szklarni. Tam tak gorąco, że trzeba wietrzyć.
Póki nie zapowiadają przymrozków to nic nie okrywam. Niech się hartują.
Patyki hortensjowe w mojej szklarni by się ugotowały.
Po listkach zobacz jak nie są zwiędnięte to im pasuje.
Moje patyczkowo w gruncie od północy
ryska 19:43, 05 kwi 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Parapetowe uprawy imponujące Ja odpuściłam bo zawsze zapomniałam podlać albo przelałam Pozdrawiam Renatko

Wiadomo, póki sprawia frajdę i ma się na to czas to czemu nie.
Również pozdrawiam
Przekwitają

Anda 19:43, 05 kwi 2017

Boszsz, przeczytałam "moje patyczkowo w gruncie o północy" i zaczęłam się zastanawiać, jakiego Ty światła do takich fotek użyłaś
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies