Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Życie w wiejskim ogrodzie 14:45, 27 wrz 2015

Do góry
1 miskant chiński nazwy nie znam
2 rozplenica Viridescens i wspomniany baron
3 rozplenica Hameln
4 carex buchananii
5 Mrówka
6 miskant Gacillimus
Życie w wiejskim ogrodzie 14:26, 27 wrz 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)
piękne co to za odmiany? Rozplenica?
Gabisiowy ogród...początki....:-) 13:44, 27 wrz 2015

Do góry
Jeszcze sobie tak Jola myślę, o kosodrzewinach, że może je ciąć w kulki - można??? Jeśli miałyby zostać to trzeba by je przesadzić, tzn. rozsadzić, bo teraz są za gęsto i dosadzić 1 sztukę, dwie nowe nie wejdą i wtedy coś do nich wkomponować.
Rozplenica? Za duża, rozrośnie się na maxa....
Wrzosy? Chyba jednak nie, mam je na przeciwko w brzozowej i to już byłoby za dużo. A obok w tym zielonym trójkącie?

Malutki pod lasem 11:52, 27 wrz 2015

Do góry
Rozplenica z rozchodnikiem jest klasycznym przepięknym połączeniem
Pogubiłam się po drodze... 11:17, 27 wrz 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)
nie, właśnie nie Hameln tylko inną, nie wiem co to bo pod nazwą rozplenica japońska kupiłam i tyleHamelnsy kupiłam teraz ale chyba mi padną bo już suche liście mają, chyba że to po posadzeniu tak zareagowały

No może odbiją, jak przesadzałam miskanta, to też ususzył się, teraz zieleni się i rośnie
Pogubiłam się po drodze... 11:13, 27 wrz 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Amelka, boskie fotki
A koło rozchodników masz Hameln?
nie, właśnie nie Hameln tylko inną, nie wiem co to bo pod nazwą rozplenica japońska kupiłam i tyleHamelnsy kupiłam teraz ale chyba mi padną bo już suche liście mają, chyba że to po posadzeniu tak zareagowały
Szmaragdowy Zakątek 21:53, 26 wrz 2015

Do góry
Parada, altanka, się dzieje Rozplenica z kitkami fajna Dereń trzyma pion? Pozdrawiam.
Jestem w polu 21:30, 25 wrz 2015

Do góry
Anusia napisał(a)

Życzę zdrówka Twojemu tacie.
Zdjęcia są cudne. Lawenda nadal kwitnie. Ja swoją już przycięłam a rozplenica zachwyca. Co ja będę pisała, przecież wiesz, że zdjęcia robisz ładne.

Dziękuję Aniu i za życzenia dla taty i za komplementa Zdjęcia jakoś tak wychodzą
Lawenda kwitnie i nie zamierza przestać Jak mi przekwitnie w pażdzierniku to mogę ją jeszcze ciachnąć, czy lepiej już ją tak zostawić?
Jestem w polu 21:24, 25 wrz 2015

Do góry
Warmia napisał(a)

Mirellko doła nie mam. Moja nieobecność nie musi oznaczać załamania. Mam poprostu chorego tatę, który niedługo idzie na operację i czasu mi trochę brak na ogrodowisko.

Życzę zdrówka Twojemu tacie.
Zdjęcia są cudne. Lawenda nadal kwitnie. Ja swoją już przycięłam a rozplenica zachwyca. Co ja będę pisała, przecież wiesz, że zdjęcia robisz ładne.
Ogródek Iwony 20:34, 25 wrz 2015

Do góry
Aniaaa napisał(a)

Rozplenica Hameln to rozplenica Hameln,nie ma dwóch rodzajów tejże odmiany.Rozłożystość czy bardziej zwarty pokrój wynika z warunków w jakich rośnie,co dostała na start,jak jest nawożona,czy jest to silnie rozrośnięta sadzonka.Mam sporo małych sadzonek-dzieci od mojej Hamelni widać różnicę nawet w sadzonkach.Jedne bardzo silne,żywotne,inne mikre

Aniu, dzięki za fotki porównawcze. Też potwierdzasz, że sadzonki się mogą różnić między sobą To tak, jak dzieci od tych samych rodziców też nie muszą być identyczne
Ten twój czterolatek jest śliczny. Z niecierpliwością będę czekała na taki efekt
Jak w zeszłym roku pisałaś, bym do donic posadziła rozplenice, nie miałam o nich zielonego pojęcia. Wiedziałam tylko, że te szczotki muszę mieć
Przydałaby mi się jeszcze Moundry. Choć jedna
Ogródek Iwony 20:11, 25 wrz 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka na wątku u Edyty pisałaś o trawach. Mogę potwierdzić, że Rozplenica Hameln są dwa rodzaje: o zwartym pokroju i bardziej rozłożyste, kotki mają takie same

Mirelko, to jeszcze nic. Ale ja zebrałam nasionka zimą z mojej jedynej rozplenicy i wysiałam. Wzeszło 8 sadzonek i one mają różny pokrój. Inaczej układają się trawki. Gdyby nie to, ze mają kotki, bym myślała, że to zielsko Różnią się, dochodzę do wniosku, że trawy z nasion nie muszą powtarzać cech roślin matecznych. To może być rozwiązanie zagadki
Zobacz dwie siewki z tej samej rozplenicy, a różnią się pokrojem:
Ta z lewej pokrój fontannowy, ta z prawej - bardziej sztywna

Ogródek Iwony 19:45, 25 wrz 2015

Do góry
Nawet poprosiłam jednego młodego człowieka o pomoc w ogrodzie i przerzucił mi kompost z jednej komory do drugiej. Ja polałam go gnojówką zrobioną z zalanego w beczce wiosną obornika.
I przesadziliśmy kocimiętkę na rabatę z hortensjami i rozplenicą.
Hortensje maleńkie, bo z patyczków, rozplenica z nasionek, kocimiętka mnie mocno zdziwiła, bo wiosną z nasionek taka maciupka byłą, a teraz to wielkie krzaczory
Tylko 4 sztuki zmieściłam na rabacie.
Wiem też od dziś, dlaczego ma taką nazwę
Ładnie miętowo pachnie. Wcześniej tego nie doświadczyłam.
Tylko nie wiem, jak się z nią obchodzić?
Proszę o wskazówki. Nie wiem, kiedy przycinać i kiedy kwitnie. Teraz kwitnie słabiutko. Poszła w zielone
Zdjęcia poglądowe, bo na razie nie ma się czym zachwycać
Musze jeszcze wysypać kora rabatę. Z tyłu za hortensjami posadzę jeszcze werbenę, jak u Ewy

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 17:31, 25 wrz 2015

Do góry
U mnie ta rozplenica rośnie dość szybko Te na zdjęciach jakie dziś wrzuciłem mają równy rok od podziału Ich system korzeniowy jest potężny Nie mogłem jej wykopać z ziemi tamtej jesieni Ładnie u mnie zimują i każdego roku kwitną Mają ciekawy kwiatostan Nie przewiesza się i jest brunatny
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 17:22, 25 wrz 2015

Do góry
Zaciekawiła mnie Przemku ta Rozplenica Moudry, ona jest bardzo ekspansywna? Jak ją oceniasz?
Ogród Mirelli 15:34, 25 wrz 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)
ale się do zdjęć musiałam na cofaćrabata bylinowa cudo, rozplenica też ja tez teraz kupiłam 9 sztuk, ale moje to badylka, igiełkowa he he zawsze mnie ta nazwa rozbawia, nie wiem czemu super wszystko rośnie

Amelia, rozplenice w przyszłym roku będziesz miała ładne, bo ta moja roczna kupiona na próbę to piękna jest, a te, które w tym roku sadziłam to jeszcze małe

Cieszę się, że Ci się podoba
Ogród Mirelli 14:08, 25 wrz 2015

Do góry
ale się do zdjęć musiałam na cofaćrabata bylinowa cudo, rozplenica też ja tez teraz kupiłam 9 sztuk, ale moje to badylka, igiełkowa he he zawsze mnie ta nazwa rozbawia, nie wiem czemu super wszystko rośnie
Ogród dla moich synków 10:32, 25 wrz 2015

Do góry
Aneta1309 napisał(a)
Marga może coś bordowego tam dać za lawendą masz tam słońce czy rabatka w cieniu raczej?Trawy zginą za lawendą coś wyższego by pasowało no możę rozplenica hamlen ale ona zielona a zielone masz hosty.
Orzeszków zazdraszczam bo bardzo je lubię

Anetko, Ty również na NIE dla kurzych łapek. 8 złoty to nie majątek, najwyżej komuś ją sprezentuję
Tam jest półcień. Bordo nie brałam jeszcze pod uwagę, dzięki
Szmaragdowy Zakątek 09:37, 25 wrz 2015

Do góry
Carola, rozplenica zidentyfikowana, nie było nawet tak trudno…to rozplenica japońska FOXTROT
Ogród dla moich synków 08:41, 25 wrz 2015

Do góry
Marga może coś bordowego tam dać za lawendą masz tam słońce czy rabatka w cieniu raczej?Trawy zginą za lawendą coś wyższego by pasowało no możę rozplenica hamlen ale ona zielona a zielone masz hosty.
Orzeszków zazdraszczam bo bardzo je lubię
Pomóżcie wyczarować mi ogród 21:50, 24 wrz 2015

Do góry
Rench napisał(a)

Czy to rozplenica Magic ?
Ale masz wypielęgnowane rabatki

Reniu to Hameln od naszej Alinki. Dzięki za "komplimenta"
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies