Gosia, Marta, dziękuję za miłe słowa. Ostatnio zauważyłam jak mój ogród się zmienił i nabrał charakteru, po wizycie w ogrodzie koleżanki, która zawsze miała wszystko ładnie wypielęgnowane, a u nas wielki bajzel. Zauważyłam różnicę ogromną. Jednak układ rabat to bardzo ważna sprawa! Dzięki za wypracowanie tego. Teraz po prostu trzeba o to dbać, co nieco modernizować, udoskonalać... Ale już jest efekt świetny! Skromna jestem, nie?
Trzcinnikami sie martwię, bo jak puściły kłosy, to zrobiły się nagle całe słomkowe, trochę za szybko, mam wrażenie. Boję się, że uschły. Znów tak długo nie było deszczu, a ciepło się zrobiło... Wczoraj dopiero podlało dość ładnie wierzchnią warstwę.
Bukszpanom niektórym jeszcze bardzo dużo brakuje, ale część rzeczywiście wyłądniała. Drugie półkole ma skromne trawki, bo ciągle zarastało, nie nadążałam. Ciężko im było, ale teraz pierwsza część prosi o podział, więc wykorzystam to i zasilę słabe punkty w drugim pókolu.
A co byś jeszcze chciała zobaczyć, żeby się nasycić?
U nas wieczór zrobił się całkiem przyjemny, przestało wiać i od razu było przyjemniej. Wykorzystałam ten czas na zbiory.