Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Loczka 01:02, 25 lut 2017

Do góry
Podwórkowa rehabilitacja 00:25, 25 lut 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
pokazuj Renatko, pokazuj. Zima prędzej zleci...

U mnie śnieg stopniał i liczę, że nowa pierzyna już się nie pojawi.
Wiatr też ustał. Jutro ma być słońce, bo jadę na wieś do Mamy z aparatem.
Dla Ciebie magnolia z bodziszkami.
Mój pierwszy ogród 00:11, 25 lut 2017

Do góry

To chyba tyle co miałam ładnego.
Podwórkowa rehabilitacja 00:09, 25 lut 2017

Do góry
A na dobranoc ta piękność.
Mój pierwszy ogród 00:07, 25 lut 2017

Do góry
Mój pierwszy ogród 00:06, 25 lut 2017

Do góry
Mój pierwszy ogród 00:04, 25 lut 2017

Do góry
Mój pierwszy ogród 00:00, 25 lut 2017

Do góry
To już szósty rok mija odkąd zaczęłam tu swoją przygodę z ogrodnictwem. A to szklarenka, akurat pasuje do ostatniego artykułu na głównej stronie. Mam nadzieję, że będą tu niedługo roślinki, jeśli powschodzi to co posiałam.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:57, 24 lut 2017

Do góry
Dla zainteresowanych zakupami róż bezposrednio na stronie Davida Austina - do 13.04.17 oferują 15% rabat na swoj róze (przy składaniu zamówienia trzeba wpisać kod oferty jak ponizej na drugim obrazku):

Mój pierwszy ogród 23:50, 24 lut 2017

Do góry
Witam wszystkich. Po kilku latach zajrzałam znów na Ogrodowisko.

Widzę, że zagląda tu coraz więcej osób. Ogrody starych bywalców pięknie rosną. Dzięki Ogrodowisku pokochałam ogrody i pracę w ogrodzie. zachwycił mnie "ogród nie tylko bukszpanowy" i stał się inspiracją, aby upiększyć otoczenie mojego domu. Chciałam zamieszkać w ogrodzie i tak się stało. Odważyłam się i ja założyć swój watek o moim pierwszym ogrodzie. Jest to otoczenie domu, o które sama dbam, w koszeniu trawnika pomaga mąż i syn.

Rośliny sadzone przeze mnie niektóre powypadały, tak jak niektóre cyprysiki Lawsona, które próbowałam ratować, czy jałowce Skyrocket. A niektóre dają sobie całkiem dobrze radę (bukszpany, ligustr, tuje smaragd ) i to bez specjalnej opieki. Na ogród nie zawsze mam czas, ale staram się zawsze coś zrobić chociaż godzinkę dziennie i to są dla mnie najmilsze chwile, choć jakby ktoś popatrzył z boku, toby się złapał za głowę - kobieta z taczką, grabiami, szpadlem - a co to może być za szczęście.

Ale wierzcie mi, że można być naprawdę szczęśliwą osobą posiadając ogród i pracując w nim. Nie wszystko się mi się udaje i brak funduszy, żeby urządzić ogród od a do z i tylko siedzieć i patrzeć. Ale myślę, że to bolączka wielu osób, które tu zaglądają.

Pozdrawiam wszystkich i zamieszczam zdjęcia z mojego ogrodu z września 2016r - miło popatrzeć na kwiaty z zeszłego roku gdy jeszcze niekolorowo w ogrodzie.

Podwórkowa rehabilitacja 23:49, 24 lut 2017

Do góry
Podwórkowa rehabilitacja 23:31, 24 lut 2017

Do góry
Napia napisał(a)
Dodam tylko, że kukliki zachwycające, jak mgiełka...

Zachwycające i ładniejsze od tych pomarańczowych.
Lilaki akurat te dwa zwróciły moją największą uwagę.
Teraz trawki
Handmade by Elka 23:24, 24 lut 2017

Do góry
Ogłaszam wiosnę w swoim jeszcze jesiennym ogrodzie Dowody poniżej, czyli kwitnący (po raz pierwszy) oczar "Diane" i ciemiernik biały w bloku startowym!

Czekam na krokusy!
Mus zabrać się za porządki, ale albo praca, alb dzieci, albo leje
Ogród prawie romantyczny 23:06, 24 lut 2017

Do góry
Napia napisał(a)

Że strzałkami u mnie słabo ale może na tym zdjęciu będzie lepiej widać.
Mowa o miejscu przy płocie, pomiędzy dupkiem a żywopłotem z cisa. Jest tam placyk niecały metr na metr. Moja teściowa mówi, że drzewo nie jest zbyt dobrym pomysłem, bo osłabiona to róże, które i tak nie mają tam łatwo.

Masz tutaj tło iglaste zielone , więc dla przekory musi być liściaste

Teraz kolor żółto zielony i kolumnowy pasuje buk Dawick Gold, a w purpurze na myśl mi przychodzi śliwa wiśniowa, a jak zieleń to magnolia
Podwórkowa rehabilitacja 23:05, 24 lut 2017

Do góry
Porzeczka krwista też mnie zauroczyła...

...i rabarbar dłoniasty.

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 23:01, 24 lut 2017

Do góry
Kasiu zawitałam do twojego wątku w poszukiwaniu informacji o szkółce Przytok i.... wciągnął mnie twój ogród. A właściwie powinnam napisać Wasz. To wspaniałe, że dzielicie ta pasję z Grzesiem i dziećmi. Fajnie, że oni też udzielają się w wątku.
Piszesz, że jakieś" buczydło" jesteś. Ale powiem ci, że czytając twój wątek nie raz łzy w oczach się kręciły. Jesteście niesamowitymi ludźmi, z pasją, poczuciem humoru i ogromnym serduchem.

Grzesiu jesteś niesamowity- "oprócz typowych prac dla facetów "łopata, widły, taczka" dbamy o sad i warzywnik".. do tego pieczesz, gotujesz i książki piszesz.
Jestem pod mega wrażeniem.
Zapisałam sobie polecane brzoskwinie i nieznaną mi dotąd przyprawę (18 ziół Ojca Mateusza- nareszcie coś bez soli).

Ach... jeszcze Zara i Figo -cudaśki...mimo szkodzenia.. czasami...

Stworzyliście na glinie cudowny ogród, pełen wspaniałych roślin. Hortensje czy jeżówki, sad...altana, tarasik, ciurkadełko... poprostu bajka.

Kasiu wspomnieć należy też o znanych już na forum twoich zdolnościach artystycznych- bombki, wieńce ..... wspaniałe.

Cuuudny.

Kasik napisał(a)
Z kubkiem kawy, boso po nieskoszonej trawie...

Mam nadzieję, że kiedyś pochodzę tak po swoim ogrodzie....
Podwórkowa rehabilitacja 22:55, 24 lut 2017

Do góry
ryska napisał(a)

Z bałaganem u mnie tak samo się dzieje, szkoda, że sam się nie sprząta.
Czyli dobrze trafiłam z przypisaniem zdjęcia lilaków do Ciebie.
To dodatkowa porcja na pocieszenie i zachętę
"Sensation"

"Krasawica Moskwy"

Sensation śliczna, ale na krasawicę się czaję Bardzo mi się podoba
Podwórkowa rehabilitacja 22:54, 24 lut 2017

Do góry
Oglądam zdjęcia z Wojsławic z zeszłego roku. Ile tam cudnego kwiecia.
Kuklik w takim kolorze mnie zachwyca.
Ranczo Edy 22:51, 24 lut 2017

Do góry
eda napisał(a)
i zakup ostatni na okno kuchni Fikus KINKY

fikus fajny ( gdzie kupiłaś ? ), ale najfajniejszy jest ten kiatek po środku parapetu
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:49, 24 lut 2017

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Aniu problem w tym, że ja nie mam co wspominać W zeszłym roku byłam w Kubusiowie może ze 3 razy.... i to nie w okresie letnim czyli najpiękniejszym
oj tam oj tam na pewno byś coś znalazła, tylko dobrze poszukaj
a jak nie z ubiegłego to z 2013 P)
pamiętasz?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies