Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródkowe perypetie:) 13:03, 05 sty 2017

Do góry
abiko napisał(a)

Tutaj mam zdjęcie z tel. myślałam, ze je skasowałam Nie wiem czy coś zobaczysz.. ale łąka śliczna
Tylko nie wiem czy ktoś to zauważył

Tak, Agnieszko!!
Napisałam u Pszczółki, bo nie wiedziałam,że tu przeniosła się rozmowa o niej .
Pozdrawiam
Pszczelarnia 12:58, 05 sty 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Biały łubin kojarzy mi sie z dzieciństwem i pewną sąsiadką-cudowną strarszą panią. Miała malutki ale bajeczny ogród kwiatowy i zawsze cieplutkie racuchy

Łubin jest, racuchy są, i kiedyś będę starszą panią, mam nadzieję, że cudowną, .

Racuchy na zjeździe narciarskim Ogrodowiska:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2336-i-spotkanie-ogrodowiska-na-nartach-styczen-2012

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 12:54, 05 sty 2017
Do góry
Basilikum napisał(a)

już sa nasiona w sprzedazy?

PS. śniegu i u mnie dużo
Pszczelarnia 12:40, 05 sty 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Ewo w moim regionie sadowniczym już w grudniu drzewka przycinali i teraz też widzę że tną.Pozdrawiam Noworocznie

Bo to są obszarnicy. Ja poczekam do kwitnącej leszczyny.

Tak cięłam kiedyś w marcu.

Pszczelarnia 12:37, 05 sty 2017

Do góry
AgataP napisał(a)
Ewcia, łubin długo żyje na jednym miejscu? Mam fioletowe, sadzone w ubiegłym roku i zastanawiam się czy mogę liczyć na ich kwitnienie w tym tak samo.

Wieczornik niebieski?
Biały od Ciebie się przyjął, dostał lekko ocienione miejsce, zobaczymy jak sobie będzie radził u mnie

Daję łubinowi 3 lata żywotności. W porównaniu z kosaćcami i piwoniami nie jest to wszak długo.

Łubiny tak jak ostróżki poniżej (Delphinium cultorum) - starzeją się i kwitną drobniej i słabiej, te są już do odmłodzenia, przesadzenia.

Ogród to moja bajka 12:27, 05 sty 2017

Do góry
Chcę się dowiedzieć jak przezimować sandawille czerwoną tą którą mam to numer 3. Listki jej opadły wszystkie i boję się że tego nie przetrwa jak dwie pozostałe lata wcześniej. Umiem przezimować ołownika i bungenwille mają już 3 lata ale z sandawillą mam problem.

To moja bungenwilla odmiany nie znam jak ktoś zna to proszę o pomoc i ołownik.
Podmiejski ogródek 12:23, 05 sty 2017

Do góry
Lubić lubię, tylko akurat w tym miejscu mi nie pasuje. Za to będzie pasowało pod drugą ścianą. Bardzo ładnie wyszło to oregano na zdjęciu Danusi.

Na razie na pewno na rabacie zagości rozmaryn. Patrzcie na te zdjęcia:
https://pl.pinterest.com/pin/116601077827034343/
https://pl.pinterest.com/pin/124482377175279318/
a tutaj aż nie chce się wierzyć, że też rozmaryn
https://pl.pinterest.com/pin/285486063859848346/

Całą resztę jeszcze trawię i przemyśliwuję.
Zamierzam podjąć wielkie ryzyko i zostawić żarnowca boskoop ruby na rabacie.
Żarnowce, to takie dość... ubogie rośliny ale ja go lubię.
Ślicznie, choć krótko kwitnie a potem ma ciekawy (moim zdaniem) ażurowy pokrój. Posadzę obok niego stożka bukszpanowego i mam nadzieję że wyjdzie ciekawy kontrast.

Pytanie tylko: jak duży ten żarnowiec rośnie i czy znosi cięcie? Bo ten mój egzemplarz dopiero dwa lata u mnie rośnie, a już z 1,5 m wysokości ma. Trochę go przycięłam w zeszłym roku i miałam wrażenie że nienajlepiej to zniósł. Drugi egzemplarz rośnie w ogródku u taty i zdaje się że już ponad 2m ma.

To zdjęcie z października. Rabata do kompletnej rewolucji.
Na pewno wylecą z niej
złotlin japoński (największy krzaczor po środku)- ładnie kwitnie i dobrze się w tym miejscu czuje ale jest za duży
pigwowiec (krzaczor po lewej stronie) - też ślicznie kwitnie na początku wiosny, kiedy jeszcze mało koloru w ogrodzie, ale straszliwie zarasta trawą, której nie da się do końca usunąć spomiędzy jego kolczastych pędów
mahonia (to te ciemne listki z tyłu po prawej) - szkoda mi na nią tej rabaty, pójdzie w bardziej cieniste miejsce.
Pozostałe rośliny też raczej nie zostaną na swoich miejscach.
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 12:21, 05 sty 2017

Do góry

A tu ciski tyż biedne
Ogród Małej Mi - sezon 2016 12:20, 05 sty 2017

Do góry
Iggia napisał(a)
Ania, faktycznie taka burza była? Bo grzmoty słyszałam i się zastanawiałam kto mądry teraz fajerwerkami strzela.

Chwilę grozy przeżyli w środę wieczorem pasażerowie podrzeszowskiego lotniska w Jasionce. Samolot irlandzkiej linii Ryanair został trafiony przez piorun.

Też byłam w szoku, ale widziałam na własne oczy te pioruny Zimą pioruny.. kosmos..

A za oknem śniegu przybywa..

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 12:20, 05 sty 2017

Do góry

Dla Gosi z ?Ogrodowy misz masz/To są 3 letnie buksy ale biedne bo 2 razy przesadzane.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 12:09, 05 sty 2017

Do góry
tak nas zasypalo

a do karmika przylatuja sikorki, innych ptaszkow nie widzialam tylko same sikory
Ogród to moja bajka 12:01, 05 sty 2017

Do góry
A to moi zimowi przyjaciele.

Ogród to moja bajka 11:55, 05 sty 2017

Do góry
Jak tam u was z zimą, bo u mnie cd. To zdjęcia z dzisiejszego dnia.

Ogród z koniczynką 11:49, 05 sty 2017

Do góry
ZIMA - Zima pora jest wesoła zasypana cała szkoła.Przyszła zima piasku ni ma i ślisko jes w koło. Jaś Pierdoła się poślizgnął i leży pod szkołą a Małgosia skarżypyta.Tak się mówi w szkole jako pierwsza z wszystkich dzieci pomogła Pierdole.Bardzo pozytywnie wypadł czyn jej w oczach szkoły.Od tej pory mówią na nią dziewucha Pierdoły !! // DANIEC

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies