Dzisiejsze święta to Światowy Dzień Wegetarianizmu
Międzynarodowy Dzień Osób Starszych (ustanowiony przez Zgromadzenie Ogólne ONZ w 1990 roku)
Europejski Dzień Ptaków (koordynowane przez BirdLife International)
Międzynarodowy Dzień Muzyki (ustanowiony przez UNESCO)
Międzynarodowy Dzień Walki z Wirusowym Zapaleniem Wątroby (od 2004 roku, z inicjatywy stowarzyszeń pacjentów i cierpiących na schorzenia wątroby oraz zakażonych wirusem zapalenia wątroby typu C)
Światowy Dzień Uśmiechu
Seslerię potraktuj nożem jak będzie trudno placami- ja mojej inaczej nie daję rady bo juz duża jest bardzo kępa.
Pisałam o Frosted C na wszelki wypadek, nie mam wizji żeby było wiecej.
Marzenka, Joaska, Tess - sesleria górą naprawdę na żywo wygląda bardzo ładnie, mam nadzieję, że na wiosne zakwitną mi te jeżyki
Magnolia, to ja mam ją tak tym nożem brutalnie potraktować? Wyjać z doniczki i ciachać? czy troche rozluźniac palcami?
Jarzmianke to co 30 cm?
A zawilce co ile? bo różnie w sieci znalazłam?
Piszesz jeszcze o dzieleniu Frosed Curls - nie miałam takiego zamiaru, tam planowalam 5 szt - chyba, ze myslisz o pociągnięciu ich dalej na lewo, przed hortensjami?
Sebek, ty tez zaszalałeś z zakupami, ale najbardziej to ci zazdroszcze "czarnej trawki", chociaż sama jeszcze dla niej miejsca nie znalazłam to na 99 % będe ją kiedyś mieć ale cena w okolicach 10 zł za szt to rozbój w biały dzień...
popcarol - ja polecam nikona - sam robi piękne zdjęcia
noemi - za to też kocham hortensje, że tak dłuuugo kwitną ! Jedne kwiaty już przebarwione - inne dopiero rozkwitają -ooo:
Enya73 - no niestety - nie ma lekko Matką, żoną, kochanką i ogrodniczką zostaję z ochotą - przydałaby się tylko sprzątaczka i kucharka
Oleandry (przygarnęłam już 3 drzewka - jeden się grzeje w domu bo dłuugo stał w cieniu i nie mógł otworzyć pąków ) zimują w słabo, bo słabo ale jednak doświetlonej piwnicy - przed zimowaniem obetnę je mocno - może uda im się wcześniej zakwitnąć w przyszłym roku
Przetacznik - dziękuję - naprawdę bardzo to miłe, co piszesz
Ewelinka231281 - Witam Z powodu szkolno-przedszkolnego kotła właśnie jest mnie tu mniej ostatnio, ale nic na to poradzić się nie da
mirela - witam koleżankę z FM, na którym już wieki nie byłam Nie wiem czy to nie pomyłka - ja nie mam szarego tarasu...??
Sebek - miło, że wpadłeś - dzięks
Diana - a mi już na słodyczowy głód nic nie pomaga - i niedługo w drzwi się nie zmieszczę Pozdrawiam !
Betysiu - witam, witam z pięknej francuskiej ziemi i dziękuję za tyyyyyle miłych słów
Odnośnie rabaty to nie pozbywałabym się host tylko je podzieliła jak radzi Sebek. Wczesnym latem będzie pusto zanim ruszą rozplenice. A hosty dają wiosną taką fajną żywą zieleń...
A no i żeby zostawić świerczki a przesadzić gdzieś cyprysiki tez się zgadzam
witaj, wpadłam do Ciebie pierwzy raz i jestem pod ogromnym wrażeniem. Patrze na rabate z brzozami i az niewierzęże takurosły,pniejak się powiększyły i zbielały. Piękne! Nie mają żadnych podpór? a wrzosy i żurawki jak się bujneły, niewiarygodne
Witaj Ana!
Brzozy bardzo szybko rośną i mnie. Tylko że nie jestem pewna czy to dobrze, bo to zwykłe brzozy i jak się rozrpsną to będę miała z nimi problem. Myślę żeby zacząć je przycinać może...