Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dolina Tęczy

Dolina Tęczy

betysia 15:48, 27 wrz 2012

Witam cieplutko....na 3 razy ale przejrzalam wszysciutko , zakochalam sie w twoim ogrodzie, twoim postrzeganiu piekna, zdjeciach noz i niemal w Tobie....
cudownie, cudnie, cudniascie....brak slow!!!!!
jestem oszolomiona wszystkim!!!!!!
pozdrawiam bardzo, bardzo cieplutko!!!!!!
betyska
arcobaleno 10:36, 01 paź 2012

popcarol - ja polecam nikona - sam robi piękne zdjęcia

noemi - za to też kocham hortensje, że tak dłuuugo kwitną ! Jedne kwiaty już przebarwione - inne dopiero rozkwitają -ooo:

Enya73 - no niestety - nie ma lekko Matką, żoną, kochanką i ogrodniczką zostaję z ochotą - przydałaby się tylko sprzątaczka i kucharka
Oleandry (przygarnęłam już 3 drzewka - jeden się grzeje w domu bo dłuugo stał w cieniu i nie mógł otworzyć pąków ) zimują w słabo, bo słabo ale jednak doświetlonej piwnicy - przed zimowaniem obetnę je mocno - może uda im się wcześniej zakwitnąć w przyszłym roku

Przetacznik - dziękuję - naprawdę bardzo to miłe, co piszesz

Ewelinka231281 - Witam Z powodu szkolno-przedszkolnego kotła właśnie jest mnie tu mniej ostatnio, ale nic na to poradzić się nie da

mirela - witam koleżankę z FM, na którym już wieki nie byłam Nie wiem czy to nie pomyłka - ja nie mam szarego tarasu...??

Sebek - miło, że wpadłeś - dzięks

Diana - a mi już na słodyczowy głód nic nie pomaga - i niedługo w drzwi się nie zmieszczę Pozdrawiam !

Betysiu - witam, witam z pięknej francuskiej ziemi i dziękuję za tyyyyyle miłych słów

arcobaleno 10:53, 01 paź 2012

Ja wczoraj posadziłam ostróżki, zawilce i odętki. W tygodniu będę chciała posadzić języczki - bardzo je lubię bo pięknie "napuszają" rabatę, tylko kwiaty im ścinam zanim się rozwiną - nie przepadam za nimi - a wtedy mają takie ładne różowe od spodu liscie
Posadziłam też po kilka kupionych przy okazji cebul - w przyszłym roku mam nadzieję sobie odbiję w ilości, muszę tylko zobaczyć czy nornice na skarpie nie grasują!

Bardzo mi się miło pracowało wśród takich rozsłonecznionych widoków

Rozplenice mnie zaskoczyły - wiosną sadzone - są naprawdę piękne z tymi pałkami

No i czeka mnie chyba grubsza praca przed zimą - stworzenie zacisznej rabaty dla starych babcinych azalii (3 szt) i rododendronów (2 szt na szczęście w donicach bo to nowe nabytki, ale za to chorujace - słabo przezimowały babci). Babcia ogrodowa miłosniczka, niestety już sił coraz mniej na ogarnięcie terenu, dlatego oddaje nam (mnie i mamie - mamy swoje ogrody obok) coraz więcej roślin bo nie chce patrzeć jak marnieją a wie, ze my się nimi dobrze zaopiekujemy. Jak sobie pomyslę o ryciu znowu w tej naszej glinie to mnie skreca, ale te rh muszę wysadzić gdzieś na zimę bo kolejnej w donicy nie przeżyją..
monitka 11:04, 01 paź 2012

Marto jak ja lubię do Ciebie zaglądać twoje fotki zawsze mnie optymistycznie nastroją. Pięknie pokazujesz swój ogród
Rycia w glinie nie zazdroszczę ale mam nadzieję że kwitnące rh i azalie wynagrodzą ci tą ciężką pracę
arcobaleno 11:43, 01 paź 2012

Jeszcze trochę wczorajszego ogrodu
EPODLAS 11:45, 01 paź 2012

Mój niedzielny spacer. Musiałam chociaż popatrzeć na roślinki w innym ogrodzie. Włocławek, chociaż nie należy do najładniejszych miast, ma też urocze zakątki. Ten powstał niedawno, jest niedaleko od mojego domu, ale byłam tam dopiero drugi raz i na pewno nie ostatni. Koniecznie muszę iść tam wiosną, pewnie jest tam masa cebulowych. Bardzo dużo róż i innych bylin. Jest jeszcze kolorowo, chociaż był wiatr i trudno robiło się zdjęcia.
Okazały budynek, jest tam siedziba fundacji "Samotna mama", restauracja, sala koncertowa i dokładnie nie wiem co jeszcze.

Wszędzie pełno róż, dużo okrywowych.

Urocze zakątki.

I nałogowa spacerowiczka, czyli ja.

arcobaleno 11:53, 01 paź 2012

monitka napisał(a)
Marto jak ja lubię do Ciebie zaglądać twoje fotki zawsze mnie optymistycznie nastroją. Pięknie pokazujesz swój ogród
Rycia w glinie nie zazdroszczę ale mam nadzieję że kwitnące rh i azalie wynagrodzą ci tą ciężką pracę

monitka - no ja mam nadzieję, że to będzie gra warta swiaczki, chociaż jeden rh jest w stanie lekko opłakanym, ale może go jakoś podkuruję...

EPODLAS - piękne miejsca nam pokazujesz - ten zakątek z wodą uroczy, ale czy to do mnie na pewno miały trafić te zdjęcia?? ) Pozdrawiam !
EPODLAS 11:55, 01 paź 2012

Co tylko mi się nie podobała. Korę musiało wywiać i widać było węże do nawadniania, mam nadzieję że wiosną już tego nie będzie widać. Widok takiego clematisa tanguckiego mnie zachwycił.
.

Śliczna fontanna - rozbawione dziewczynki.

Jesienne klimaty. Ogromne kępy marcinków.

Bukszpanowe obwódki, można powiedzieć klasyka ogrodowa.

I podobała mi się ta hortensja, wyglądała na ogrodową, ale kwiaty jakieś inne. Niewysoka i ładnie przebarwiały jej się liście.

EPODLAS 11:57, 01 paź 2012

Marto, przepraszam, usuń je jak możesz, weszłam w twój wątek, i oh, straszna ze mnie gapa.
EPODLAS 11:57, 01 paź 2012

Jeszcze raz przepraszam.