Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:38, 28 gru 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Jużem ciekawa planów Twych i lektur.

A jeszcze miało być o lekturach.

Obłowiłam się ciut - nie powiem dość sprytnie /jedną dostał mój mąż pod choinkę -hehe/

to nowości - to nie powieści - to się przegląda, czasem zapisuje, czasem zakładka w książce - na razie przeglądam kolor w ogrodzie - Tamaryszek na blogu bardzo ładnie opisała recenzję.

Jak widzisz nic tu nie ma nadzwyczajnego same klasyki które masz.

mam też do przeglądania książki z różami i te

mam też taką

właśnie do niej zajrzałam i się uśmiałam

uśmiałam się z tej dedykacji - no bo dla mnie sedno ogrodu żeby był cały rok i już

Tak więc sporo tego jak dla mnie , a gdzie jeszcze net.. oswoiłam już styczeń którego nie lubię - będzie długi a i tak zleci migiem.

pozdrawiam

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:35, 28 gru 2016

Do góry
Krzysiek_97 napisał(a)
Witajcie potrzebuje pomocy, nie mam żadnego pomysłu na tą rabatę. Może ktoś z was mi doradzi co by tu posadzić
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:47, 28 gru 2016

Do góry
Wyszłam dziś z aparatem do ogrodu ale aura, światło nie sprzyja - w nocy była burza śnieżna taka z piorunami - chyba pierwszy raz coś takiego widziałam. Przed południem wiele śniegu już nie było.
Rozpoczyna się chyba zima i to na serio.
Trzeba obejrzeć zabezpieczenia alb je zrobić.

Patrzyłam dziś i dumałam ile to roboty czeka - niech czeka.

Jeżówka sypnęła nasionami. W tym sezonie nasionka mi pięknie skiełkowały takie z samosiewu ale niestety nie ogarnełam ich i nie przepikowałam - zobaczę co z nich będzie w tym sezonie.

Taki pączuś rozczula

firletka pięknie się ma i to sama się tu wysiała na dodatek to szczelina w kostce

i to tyle wieści z ogrodu

przechodzimy zatem do planów, marzeń, wspomnień, wniosków i obiecanek że się poprawimy np. nie będziemy kupować roślin wczesną wiosną np. w woreczkach
Gożdzikowa - wiejski ogród 19:42, 28 gru 2016

Do góry
a co do wnuków to mam już sześcioro...11,10 ,7 ,3 lata i dwoje roczniaków

serdecznie pozdrawiam i czekam na taką zimę

Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:37, 28 gru 2016

Do góry
Oczko jest zrobione z balii z blachy ocynkowej, dla bezpieczeństwa nie przeciekania i nie przerdzewienia pomalowanej z obu stron folią w płynie. Jest ciut wyniesione bo nie dało się wkopać , w tamtym miejscu była hałda gruzu wysypana, który to wlazł w ziemię do zera, dlatego osypałam ją ziemia i piaskiem
głęboka na jakieś 30 cm, a średnica koło metra
tak to wyglądało na początku w trakcie prac

a tak zaraz po założeniu

teraz tak
wiosną

w czerwcu
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:34, 28 gru 2016

Do góry
Witajcie!

Święta już za nami więc nie ma wymówek, że czasu brak.

Długie wieczory i wstrętna pogoda tylko sprzyjają czytaniu książek, węszeniu w internecie i przeglądaniu katalogów.

No i wciąż marzymy , oj przepraszam planujemy.

U mnie ozdób mało i bardzo tradycyjne.

Pozostanę przy ciemierniku.

Taki ciemiernik w takiej doniczce udało mi się natrafić za 15 zł przed świętami i stoi w łazience.

a w ogrodzie niespodzianka

zakwitł mi po raz pierwszy ciemiernik taki kupiony 2 lata temu w L lub B - najpierw zdobił donicę a potem wysadziłam - bardzo kiepsko się miał w ub roku - marne listki a tu proszę niespodzianka zakwitł a ja się bardzo cieszę no i mam co kwitnie w grudniu !!!

Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:22, 28 gru 2016

Do góry
Wszyscy lubimy takie porównania Do intensywnego cięcia też się szykuję.

Czego użyłaś jako niecki dla oczka, jaką ma średnicę i jak jest głębokie?

sylwia_slomczewska napisał(a)

Oczko było skute lodem, ale teraz już bajorko
Zielonym od linijki - ogród Ivony 19:11, 28 gru 2016

Do góry
PRZED

PO

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 19:10, 28 gru 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Dźisas, linie proste wymodziłam
[/img]

Ha, ha Ewuś i jak się z tym czujesz? Nie takie straszne?
Fajnie to wyszło. Jeszcze placyk na ognisko potrzebuję. A gdzie byś mi posadziła drzewka? Myślę o sidośliwach, grujecznikach i klonach albo może jeszcze jedną parocję lub oczary.Pod uwagę trzeba wziąć jedną bardzo ważną rzecz: sąsiada na balkonie po lewej z wysokości lustrującego mój ogród
Zaznaczyłam dwie różne możliwości ścieżek od tarasu. I przy tarasie chciałabym jakieś drzewko, najlepiej jako przesłonę od sąsiada.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 19:04, 28 gru 2016

Do góry
PRZED

PO

Kwiecie w starym sadzie 19:00, 28 gru 2016

Do góry
rabata bylinowa
Zielonym od linijki - ogród Ivony 18:55, 28 gru 2016

Do góry
Zabrałam sie i ja za podsumowanie bo i jest co podsumować To pierwszy mój cały sezon na Ogrodowisku i poczyniłam dużo zmian u siebie dzięki temu że się tu znalazlam. Teraz jak patrzę na te zdjęcia to sama nie wierzę.
Chciałabym podziekować Danusi za stworzenie tego forum bo dzięki niemu poznałam(co prawda wirtualnie)wiele wspanialych i serdecznych osób.
Dziękuję wszystkim doradzającym i zaglądającym
Moja metamorfoza - zaznaczam że zdjęcia przed i po obejmują okres 1 roku
PRZED

PO

Ja i mój ogródek, a może ogród 18:54, 28 gru 2016

Do góry
Kosolkowa Pasja 18:52, 28 gru 2016

Do góry
Wieszak

Kosolkowa Pasja 18:50, 28 gru 2016

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:49, 28 gru 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

penstemony wyglądają jakby kwiecień był

To trzcinnik Marto? na pierwszej fotce?
zdrowka zycze i naleweczka wirtualnie częstuje
morze stipowe pieknie faluje...i czekam aż śnieg lawende znów Ci zasypie
Kosolkowa Pasja 18:47, 28 gru 2016

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:40, 28 gru 2016

Do góry
było ( tylko pora roku inna)

jest

było rok temu tylko też pora inna

jest
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 18:38, 28 gru 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
doczytałam o osi widokowej i ognisku

Zgadza się, ale ognisko chciałabym raczej trochę dalej od żywopłotu, żeby jeszcze między placykiem a żywopłotem zmieścić byliny i drzewka, najchętniej wielopniowe sidośliwy.
A przed domem już nie poszerzę rabaty grabowo-cisowej, nie ma miejsca niestety. Cisem chcę wydzielić front od reszty ogrodu (te fioletowe kropeczki).
Chociaż... może by nie zamykać do końca... tylko do zielonej kreski, jak narysowałaś?
Ogródek Iwony II 18:35, 28 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, masz zupełną rację z tymi listewkami. Drewno nie jest wieczne. Już na deszczu dwie listewki modrzewiowe napuchły i pękły na śrubach łączeniowych. Drewno pracuje, trzeba czuwać ... Ale ja lubię drewno w ogrodzie. Jest dla mnie dostępne, poza tym takie ciepłe, przyjemne ...
Co do planów ... w tym roku zakładam trawnik między kącikiem wypoczynkowym i przejściem. Trzeba tam wywieźć piasek, nawieźć ziemi ...
Tutaj:

Uruchamiam ciurkadełko w nowym miejscu przy kąciku wypoczynkowym:

Marzy mi się ścianka wodna tutaj:

Tylko ostatnie - to koszt. A po tegorocznych wydatkach budowlanych ... sama nie wiem, czy się uda. Nie mam pompki jeszcze, folii, a robotę też bym musiała zlecić. Pożyjemy, zobaczymy ...

Reszta, to dopieszczanie rabat, dokupienie kilku roślin: miskantów, jeżówek, hakone ... No i żywopłot cisowy będę robić przy garażu, ale tam potrzebuję kilak sadzonek, niewiele ...
I będę rozsadzać hortensje vanille fraise, bo rosną za gęsto i chyba muszę poprawić im glebę, w tym roku miały małe kwiaty.

Ale masz piękny ogród. Można powiedzieć że nowoczesny A czy na ostatnim zdjęciu masz agawy w doniczkach o barwnych liściach ???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies