Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 19:58, 04 mar 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Napracowałaś się nie mało jutro łapki będą boleć, zakupy super ciekawa jestem zapachu tego ciemiernika cuchnącego. To już tylko altankę skręcić Krzysiowi zostało

Tak Sywluś, tylko skręcić . Kupiłam dziś odpowiednie wiertła, żeby się chłopina nakląć nie musiał .
sylwia_slomc... 19:59, 04 mar 2017

Katkak napisał(a)

Dzięki Bożenko kochana. Dobrze, że napisałaś, żeby nawozić w drugiej połowie marca, bo miałam zrobić to jutro.

Też mnie korciło jutro przelecieć z nawozami, ale jak tak to jutro na grzyba popsiukam
Katkak 20:00, 04 mar 2017

kasiek napisał(a)
O rany ale się narobiłas i to prz małym dziecku - podziwiam
Ciemierniki masz cudowne! Na altanke czekam z ogromna ciekawością, rabatka pod sosnami (też nie będę skromna) jest przesliczna - jak te rh u Ciebie zakwitna to będzie szał!

Kasiulka tata trochę z Igą posiedział, bo tak to mogłabym o malowaniu i grabieniu zapomnieć . Altanki sama nie mogę się już doczekać, ale już bliżej niż dalej .
Katkak 20:01, 04 mar 2017

Też mnie korciło jutro przelecieć z nawozami, ale jak tak to jutro na grzyba popsiukam

U mnie tak wieje, że o pryskaniu nie może być mowy .
Katkak 20:01, 04 mar 2017

Znalazłam u Siebie Buziol ,buziol, buziol

Fajnie, że jesteś zadowolona .
kasiek 20:08, 04 mar 2017

Katkak napisał(a)

Kasiulka tata trochę z Igą posiedział, bo tak to mogłabym o malowaniu i grabieniu zapomnieć . Altanki sama nie mogę się już doczekać, ale już bliżej niż dalej .

Skąd ja znam to zlepianie czasu - byle zdążyć...
sylwia_slomc... 20:21, 04 mar 2017

Katkak napisał(a)

Fajnie, że jesteś zadowolona .

To zdecydowanie za mało powiedziane mam banana od ucha do ucha
Makao_J 20:31, 04 mar 2017

Kasiu tak samo wyglądał mój rodek po ubiegłej zimie. Niestety nie skończyło się to u mnie na jednej gałązce. Liście dalej opadały.
Wtedy też konsultowałam to z Bogdzią. Robiłam opryski z mleka i od grzyba. Zbierałam wszystkie opadłe liście spod krzaka. W końcu się zatrzymało ale 1/3 krzaczka mi wcięło.

Musiałam go przesadzić by nie straszył tą łysą stroną.

Dziś zauważyłam że coś wypuszcza z tych łysych gałązek więc jestem dobrej myśli.
AgataBC 20:47, 04 mar 2017

Katkak napisał(a)

tą trawkę kupiłam jesieną w markecie. Od razu podzieliłam. Nie wiem co ona za jedna, ale cały czas jest taka śliczna

Jak dla mnie to Acorus calamus 'Argenteostriatus' czyli tatarak w ładniejszej odmianie (variegatus) . Mam podobnego. Kliknij tutaj by sobie porównać w sieci, bo na oko to ja mogę źle widzieć. Skoro go dzieliłaś to może przypominasz sobie zgrubiałe kłącze i silny zapach (cynamonowokamforowy-zwłaszcza po uszkodzeniu kłącza) Jak zakwitnie będzie więcej pewności. Jeśli się potwierdzi daj kawałek bliżej oczka- będzie się miał jeszcze lepiej. Turzyca aż tak ładnie by nie wyglądała po zimie, tatarak cały rok tak ładnie się prezentuje. U mnie też. Im dłużej się przyglądam tym zdjęciom tym bardziej jestem pewna, że to on. Pozdrawiam
Katkak 20:48, 04 mar 2017

Makao_J napisał(a)
Kasiu tak samo wyglądał mój rodek po ubiegłej zimie. Niestety nie skończyło się to u mnie na jednej gałązce. Liście dalej opadały.
Wtedy też konsultowałam to z Bogdzią. Robiłam opryski z mleka i od grzyba. Zbierałam wszystkie opadłe liście spod krzaka. W końcu się zatrzymało ale 1/3 krzaczka mi wcięło.

Musiałam go przesadzić by nie straszył tą łysą stroną.

Dziś zauważyłam że coś wypuszcza z tych łysych gałązek więc jestem dobrej myśli.

Oj, to faktycznie trochę go ubyło, ale grunt, że się zabiera do życia. Będę obserwować swojego. Mam nadzieję, że się wyliże .