Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Bluszcz pospolity - Hedera helix 10:05, 20 lut 2014

Do góry
Podaj mi na pw imię i nazwisko, to dodam do paczki Bezpłatnie oczywiście
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:38, 19 lut 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mam już Ana takie podpory, Witek zaczął produkować gustowne obeliski metalowe ze stali normalnej i "zardzewiałej" z kulami i szyszkami na górze. Może nawet będę je kiedyś sprzedawać Na razie na potrzeby naszych ogrodów realizowanych

Mam też inne pomysły nawet już zrobione, nie na darmo jeżdżę w końcu na światowe wystawy

Czas rozwinąć temat ogrodowych detali

To ja bardzo czekam kiedy będą w ofercie sklepu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:03, 19 lut 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
No i popracowałam sobie dzisiaj, Pocięłam hortensje przy stawie, bardzo mocno.

Poczyściłam świerki tam gdzie mają ciasno, ale gałązki jeszcze leżą. Worków mi zabrakło.

W ubiegłym roku też tak mocno przycięłam, choć z bólem serca i pierwszy raz nie musiałm, ani
wiązać, ani podpierać. Sztywne były , ale niższe.
Obrzeża rabat - oddzielanie kory od żwiru 13:31, 19 lut 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Obrzeża najlepiej aby miały wysokość 4,5 cm. Niższe nie.

Też się zastanawiałam jaka wysokość jest najlepsza bo widziałam już od 27 mm. Są też 58 mm i 78 mm.
Dzięki Danusiu za podanie wysokości
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:34, 19 lut 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mam zdecydowanie za mało czasu na Ogrodowisko, wpadam jak po "ogień" i już wylatuję do nowego zajęcia
zauważyłam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:33, 19 lut 2014

Do góry
Mam zdecydowanie za mało czasu na Ogrodowisko, wpadam jak po "ogień" i już wylatuję do nowego zajęcia
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:32, 19 lut 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mam już Ana takie podpory, Witek zaczął produkować gustowne obeliski metalowe ze stali normalnej i "zardzewiałej" z kulami i szyszkami na górze. Może nawet będę je kiedyś sprzedawać Na razie na potrzeby naszych ogrodów realizowanych
ooooo jakieś szczegóły byłabym chętna Danusia zajrzyj do projektów jednorazowych pils
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:31, 19 lut 2014

Do góry

Mam też inne pomysły nawet już zrobione, nie na darmo jeżdżę w końcu na światowe wystawy

Czas rozwinąć temat ogrodowych detali
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:23, 19 lut 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ana, ona pnie się wyżej i wyżej, podpory już za niskie, kwiaty leżą na bukszpanach, więc poszłam w odmłodzenie, a co będzie? nie wiem, najwyżej wyleci stąd i będą zmiany

no wiem że u Ciebie wysoka, zastanawiam się jak wyrośnie po takim cięciu, ciekawość mnie zżera i pliiiis nie wywalaj hortki bo ona jest stworzona do tego miejsca
Właśnie ciągle myslę o podporach do swoich hortek by nie wyłożyły się za bardzo na trawnik jak w tamtym roku... masz pomysła poza kijkowymi patykami? bo przeciez trudno podwiązać każdą gałązkę
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:19, 19 lut 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Aniu, przytnij tą akację, toć to chwast jest Szkoda tyle miejsca dla akacji

Jak przycięta to nawet mnie nie denerwuje, ale jako drzewo.... dostaje furii...chociaż jak wiesz nie jestem perfekcjonistką i lubię wszystkie chabazie
O przycinanie akcji kłócimy się żonem co roku.. dziś od rana... jak nie przytnie to znów sama uwalę... tak, że się chłop mi zapłacze... raz tak zrobiłam.. tylko, że tym razem wezmę piłę i uwalę przy ziemi...
Przycięta wygląda nie najgorzej... strzałka ja pokazuje..
Drugi chabaź denerwujący to jarzębina po lewej ..

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:30, 19 lut 2014

Do góry
Aniu, przytnij tą akację, toć to chwast jest Szkoda tyle miejsca dla akacji
Siejsko czarodziejsko 09:26, 19 lut 2014

Do góry
Odradzam czarny bez, bo rośnie go wszędzie na rumowiskach, po rowach i nieużytkach - to chwast jest. Szkoda miejsca na chwasty Nie wierzę że chcesz go posadzić.

Zamień czarny bez na hortensje Limeligt a zmienisz nazwę ogrodu na: Czysta przyjemność
Ogród to przyjemność a nie udręka, wielokrotnie to powtarzam, jaki by nie był. Natychmiast zmień tytuł. proszę
Bo skoro rozpacz, to nic po ogrodzie, szkoda go robić

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/376-dobor-odpowiednich-roslin-do-ogrodu
Kalendarz Ogrodnika - co robimy teraz w ogrodzie? 23:40, 18 lut 2014

Do góry
Może gałązki do wody?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:38, 18 lut 2014

Do góry
Aaaa, niezłe.
Kalendarz Ogrodnika - co robimy teraz w ogrodzie? 22:57, 18 lut 2014

Do góry
Na orzech to nawet może być za późno
A resztę tnij, ale jednak z wyjątkami.
Sosny teraz nie tnij, robimy to w okresie wypuszczania nowych przyrostów w fazie "ołówka".
Zależy jeszcze co z sosną chcesz zrobić, czy podkrzesać od dołu czy ograniczyć wzrost ? Jak podkrzesać - to tnij,
Cisa tnij. Świerka też.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:25, 18 lut 2014

Do góry
Witek myśli nad patentem jak odkurzyć żeby nie wciągało kamyczków Jakieś sitka..hmm nie ma chyba narzędzia dobrego do tej roboty Ja nie znam.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:18, 18 lut 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Bukietowe bym cięła, ale to moja decyzja, możecie poczekać Ja po prostu potem nie będę miała czasu.bo sporo mam do sprzątania po wichurach, tuje się mocno posypały i naśmieciły. Najgorsza robota, czyszczenie z kamyczków.

Mycia mebli jeszcze nie odtrąbiam, ale na bank już można.

Danusiu a nie masz odkurzacza do tych igieł?tylko, że kamyczki też mogą wpadać
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:12, 18 lut 2014

Do góry
Bukietowe bym cięła, ale to moja decyzja, możecie poczekać Ja po prostu potem nie będę miała czasu.bo sporo mam do sprzątania po wichurach, tuje się mocno posypały i naśmieciły. Najgorsza robota, czyszczenie z kamyczków.

Mycia mebli jeszcze nie odtrąbiam, ale na bank już można.
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:44, 18 lut 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Aniu, pisałam u siebie, że biel nie pasuje do dużego ogrodu, bo ginie, u Ciebie biel się nie nadaje, to kolor ciasnoty Powiększa przestrzeń.
Twój ogród to kolory jak w angielskich ogrodach, ślepo nie naśladuj a czytaj co piszę Ja ci krzywdy nie dam zrobić. wiesz to.

Danuś.. przestrzeni mi zawsze mało, niech powiększa
Kupiłam białe róże... Mme Hardy i White Cover..z tyłu będą trawy Żeby nie było biało to może Tuscana dosadzę do białej Potem trawy przejmą dowodzenie.. dlatego róże raz kwitnące ... No i hortka limka też będzie w pobliżu...
Trawy są do przegrupowania.... obwódkę z bukszpanu trochę przesunę do przodu .. wyrzucę mój misz-masz z liliowców, irysów i czegoś tam...
Jedne kąt bez pstrokacizny Tak sie chciałam poprawić By nie było, że po próżnicy siedzę na forum

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:43, 18 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
o faktycznie poszłaś po bandzie z hortką, jestem ciekawa jak będzie wyglądała po takim liftingu u nas dzisiaj super wiosennie, aż żal w biurze siedzieć....

Ana, ona pnie się wyżej i wyżej, podpory już za niskie, kwiaty leżą na bukszpanach, więc poszłam w odmłodzenie, a co będzie? nie wiem, najwyżej wyleci stąd i będą zmiany
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies