Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:23, 29 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Sebek pchwal się jakie sadziłeś tuliany?
Dzisiaj dorwałam china town chyba mialeś u siebie?

Sadziłem tarda i zwykłe wysokie, ale podobno mają być niebieskie - zobaczymy Więcej nie posadziłem, ale kto wie?

A China Town mam - piękne są Mam nadzieję, że jeszcze mnie zaszczycą kwiatami

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 19:06, 29 wrz 2012

Do góry
Też myślę, że tawuły powinny być za runianką - chyba, że je będziesz ciąć raz w miesiącu
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:05, 29 wrz 2012

Do góry
Sebek pchwal się jakie sadziłeś tuliany?
Dzisiaj dorwałam china town chyba mialeś u siebie?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:47, 29 wrz 2012

Do góry
Slawko napisał(a)
Mam pytanko chodzi mi o obrzeża rabat, czy są one czymś oddzielone od trawnika czy po prostu co jakiś czas ścina się przerośniętą trawę ja mam u siebie drewniany płotek i nie za bardzo to estetycznie wygląda. A z korą co się dzieje, czy nie ląduje po całym trawniku?

U mnie akurat w większości jest kostka, ale mam też zwykłe kanty - dzisiaj pokażę odnowione

Kora nie ląduje na trawniku jeśli zrobisz przy kancie rowek i tam nasypiesz korę - wtedy się na pewno nie wysypie.
Oglądnij sobie ten wątek
https://www.ogrodowisko.pl/watek/615-przycinanie-brzegow-trawnika
Ogród Magdalenka 18:22, 29 wrz 2012

Do góry
Sebek, Irenko dzięks

Nie udało mi się wykonać planu na dziś

Rano analizowałam ustawienia i zabrakło mi pewności .... nie wiem czy drzewo bliżej płotu ? ... gdyż tuż obok, u sąsiada, rośnie tamaryszek( widziałam u Irenki jakie to wielkie drzewo będzie ) , sąsiad powiedział , że będzie go ciął , ale jest już dość wysoki .... jak wisienka jest przy płocie to prawie się stykają ....

a drugie ustawienie to bliżej chodnika w kulkach a zebrinus wtedy zasłania drewutnie , która będzie poprawiona, ale nie zniknie całkiem ... zebrinus był pierwszy i nie zmarzł zimą , ładnie się prezentuje , ale na rabacie jest teraz misz masz ....
... rano byłam pewna , że zebrinus idzie aut, ale znaleźli się jego obrońcy , później ten tamaryszek .... czy nie lepiej dla wisienki , jak by była bliżej chodnika w kulkach ? i straciłam pewność ... nie umiem tego przewidzieć jak będzie lepiej .... pokażę Wam na zdjęciach co i jak ....

Umbra w kulkach ...
Miniaturowy ogródek 18:13, 29 wrz 2012

Do góry
Chyba nadal na wywczasach?
Miniaturowy ogródek 18:07, 29 wrz 2012

Do góry
Premiera już jutro - zachęcam do przeczytania artykułu o ogrodzie

http://majawogrodzie.tvn.pl/107,Maly-ogrodek-pelen-kolorow-Rosliny-balkonowe-odc-394,odcinek.html
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:51, 29 wrz 2012

Do góry
wiunia napisał(a)
Danusiu wiem, że bukszpany powinno się rozmnażać najlepiej w sierpniu, ale zostałam obdarowana dużą ilością gałazek po cięciu dorodnego egzemplarza i mam dylemat czy wsadzać wszystkie do doniczek czy mogę też część wsadzić bezposrednio do ziemi ( z ukorzeniaczem oczywiście) . Będzie to z góry skazane na niepowodzenie? Nie mam za bardzo gdzie przetrzymywać doniczek zimą (garaż w planach a piwnicy brak). Mam jedynie domek gospodarczy z drewna ale tam pewnie zimą zmarzną sadzonki Mam niewykończoną na pięterku łazienkę bez ogrzewania ale jej powierzchnia jest w większości juz zamówiona na róże na pniu w donicach i inne rośliny, które chowam na zimę. Poradż mi proszę, bo szkoda mi zmarnować te sadzonki. Ten sam problem mam z trzmielinką, której sadzonki po cięciu wczoraj przyniosła mi przemiła sąsiadka . Proszę o radę!

Daj do ziemi - nawet jeśli nie puszczą korzeni to powinny przetrwać - przynajmniej z moimi tak było.
Kubusiowo 17:48, 29 wrz 2012

Do góry
Wy tu rozmyślacie, a Gosia przecież obchodzi teraz rocznicę ślubu i urodziny Kuby - dajcie jej poimprezować w spokoju

Pozdrawiam I życzę duuużo miłości na kolejne lata

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:45, 29 wrz 2012

Do góry
mirka napisał(a)
No Sebek pokaż swoją pracę?U nas dziś od rana słonko grzeje.

Mam zdjęcia Głównie sadziłem cebule, ale tego nie fotografowałem, bo nie ma chyba nic bardziej oczywistego Będą potem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:40, 29 wrz 2012

Do góry
No Sebek pokaż swoją pracę?U nas dziś od rana słonko grzeje.
Ogród Magdalenka 11:03, 29 wrz 2012

Do góry
Piękny ten wianek!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:02, 29 wrz 2012

Do góry
Również życzę Wam miłego weekendu Na razie sprzątam, ale jak trawa z rosy wyschnie to wiecie gdzie będę Do zobaczenia
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:49, 29 wrz 2012

Do góry
Bożenko, a tobie miłego weekendu te hosty jeszcze pokażą dopiero swoją urodę
Beatko, szaleję ale kancik bez sznurka pojechał w bok
Moniko, moja krzewuszka zaskoczyła mnie totalnie i cieszę się; będę ją ciąć w kulę
Daneczko69, im więcej pracuję, tym lepsza kondycja, nawet przysiady już mogę robić, ale i odpoczynek też mam
Eliza, popatrzyłam na twoją krzewuszkę, pogroziłam mojej i...kwitnie
Martek, zachwycam się światłem w roślinach, jest niepowtarzalne
Aniu, będę krzewuszkę ciąć a rabata gazonowa, nawet mimo moich obiekcji, będzie ładna; w tej chwili mieni się kolorami...
Marzenko, na pierwszej fotce jest Orange Marmalade, w tle widać Janet, a na drugim zdjęciu Fantasy Island; na żywo są jeszcze piękniejsze, tyle barw w jednej
Pola, dziewczyno, jak to miło, że jesteś też tego samego życzę, bo stworzyłaś sobie idealne miejsce
Danusiu, Agata z Holandii pokazała centrum, w którym były wyjątkowe hosty i dała impuls do ich zdobycia dzięki, niech rosną i potem będę je dzielić...i obdarowywać
Sebek, wiedziałam, że jedną literkę zgubiłam, ale dobrze, ze czuwasz jak się rozrosną, będę dzielić i rozdawać, są wyjątkowe...hosty
Ula, te dwie, to średnie okazy 40-60 cm kępa, ale te liście ich są bajeczne;wybierałam nietypowe hosty i powoli się rozrastają; staram się jak mogę, aby ten tysiąc opóźnić co do wiosny, sama jestem ciekawa, jak to będzie, ale podają że do 20 grudnia ma być ciepło, to aż się boję co z roślinami, zwariują!!
Aniu monte, dzięki, myślę, że są wyjątkowe

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:46, 29 wrz 2012

Do góry
U Ciebie Sebek też cebulkowo Ale będę miała ogrodów do podglądania wiosenką, tylko jak ja to ogarnę?! Mus się sklonować Bardzo mi się podoba to co wyprawiasz w swoim ogrodzie, który cichcem na bieżąco podglądam żeby nie było Pozdrawiam i miłego weekendu życzę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:58, 29 wrz 2012

Do góry
Sebek będzie cebulowy raj a moczyć wystarczy 0,5 godziny
Ogród Leny. 09:47, 29 wrz 2012

Do góry
Sebek,Marzenko bardzo dziękuje - mnóstwo pracy mnie czeka wiosną - jak co roku

Foty rano machnęłam

Syla,na ostatnim zdjeciu rosna cisy od Ciebie - przycięłam je w kulkę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:01, 29 wrz 2012

Do góry
no toś się Sebek rozszalał z cebulami !!!
a ja idę zaraz dosadzać, bo trudno się im oprzeć w sklepie.....
Mój mały raj na ziemi :) 08:56, 29 wrz 2012

Do góry
Sebek,
w wolnej chwili to zrobię ! ale nie teraz ......

Aniu,
dziękuję ! fakt, dopiero na fotkach widać ogromne zmiany! przede wszystkim wzrost roślin!!!
pozdrawiam również

Bogda

nawet nie po 4 latach, bo dom kupiliśmy w sierpniu 2008 i wtedy zrobiłam pierwsze ruchy (posadziłam brzozy, poprzesadzałam rh), ale ostro zaczęłam działać po przeprowadzce czyli od wiosny 2009
Ale zobacz jak to wszystko rośnie ! jak szalone
Dlatego tak ważne jest aby sadzić już na miejsce i nie przesadzać ciągle (przynajmniej dużych i wrażliwych roślin).
U Ciebie też tak będzie, mówiłam Ci! tylko sadź, nawoź i podlewaj ! no i ...kochaj
ogród oczywiście !

Aniu

no warto ! w tym roku bidne tuje nie dostały, ale na wiosnę już się postaram
ale trawa też nawożona bardzo się odwdzięcza! przecież ja mam wysiewaną.

miłego weekendu wszystkim
! ja dzisiaj w biegu pomiędzy ogrodem (dosadzam cebule), domem i gośćmi, więc nie będę pewnie zaglądać.....

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:50, 29 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Oj mokro - dzisiaj plewiłem na froncie to cały ubłocony przyszedłem Potem zacząłem sadzić cebulki - myślałem, że 100 krokusów to dużo - a mi brakło.....Dokupiłem 12 - będzie chyba w sam raz. No i zostało jeszcze 110 szafirków, 100 tulipanów tarda i 30 niebieskich - właśnie sobie przed chwilą przypomniałem, że trzeba je wyłowić Moczyły się kilka godzin w topsinie....

A w sumie jutro mi zostało tylko koszenie i cebulki, bo kanciki skończyłem dzisiaj, plewienie też.

I ktoś mi wypominał te setki cebul a tu co ??? W tysiące też idziesz

Na razie setki Chyba, że będę jakoś przemycać te woreczki z cebulami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies