Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 10:49, 29 wrz 2012

Bożenko, a tobie miłego weekendu te hosty jeszcze pokażą dopiero swoją urodę
Beatko, szaleję ale kancik bez sznurka pojechał w bok
Moniko, moja krzewuszka zaskoczyła mnie totalnie i cieszę się; będę ją ciąć w kulę
Daneczko69, im więcej pracuję, tym lepsza kondycja, nawet przysiady już mogę robić, ale i odpoczynek też mam
Eliza, popatrzyłam na twoją krzewuszkę, pogroziłam mojej i...kwitnie
Martek, zachwycam się światłem w roślinach, jest niepowtarzalne
Aniu, będę krzewuszkę ciąć a rabata gazonowa, nawet mimo moich obiekcji, będzie ładna; w tej chwili mieni się kolorami...
Marzenko, na pierwszej fotce jest Orange Marmalade, w tle widać Janet, a na drugim zdjęciu Fantasy Island; na żywo są jeszcze piękniejsze, tyle barw w jednej
Pola, dziewczyno, jak to miło, że jesteś też tego samego życzę, bo stworzyłaś sobie idealne miejsce
Danusiu, Agata z Holandii pokazała centrum, w którym były wyjątkowe hosty i dała impuls do ich zdobycia dzięki, niech rosną i potem będę je dzielić...i obdarowywać
Sebek, wiedziałam, że jedną literkę zgubiłam, ale dobrze, ze czuwasz jak się rozrosną, będę dzielić i rozdawać, są wyjątkowe...hosty
Ula, te dwie, to średnie okazy 40-60 cm kępa, ale te liście ich są bajeczne;wybierałam nietypowe hosty i powoli się rozrastają; staram się jak mogę, aby ten tysiąc opóźnić co do wiosny, sama jestem ciekawa, jak to będzie, ale podają że do 20 grudnia ma być ciepło, to aż się boję co z roślinami, zwariują!!
Aniu monte, dzięki, myślę, że są wyjątkowe

Milka 11:15, 29 wrz 2012

jotka napisał(a)
Irenko, ostatnio podglądam Cię po cichutku, aby nie przeszkadzać w pracy No ale na widok TAKIEJ żurawki wyrwał mi się okrzyk zachwytu Ulala

Jolu, a czemu po cichutku? moje progi dla wszystkich otwarte i im więcej doradzacie, tym lepiej mi idzie

wczorajszy dzień w ogrodzie był udany, praca szła jak po maśle; posadziłam 45 ligustrów, 4 runianki, 18 tawuł Gold, i dosadziłam 6 traw, pomieszałam Evergold z ....zapomniałam nazwę,...Danusia to sadziła, ale etykietka jest w domu ... i teraz wygląda to tak
pomęczę was zdjęciami, ale chcę usłyszeć wasze opinie, a wiadomo że zdjęcia pokazują jakby częściowo dzieło, w każdym bądź razie dołożyłam żółty kolor i jak rozrośnie się hosta Orange Marmelade, też tam trafii...trawa w kolerze czerwieni to ostatnia przetrwała Africa

Milka 11:32, 29 wrz 2012

a to rabata wiązowa, sporo roślin tu jest, jeszcze muszą się rozrosnąć i ten mur...psy skaczą do pieska sąsiadów i wygląda obrzydliwie, ale M. obiecał coś wymyślić, więc pewnie będzie ładniej
posadziłam 10 cisów, 3 wisterie, 12 bluszczy, 12 barwinków, hosty Patriot, 3 żurawki, paprocie i firletki, a w gazonach suchodrzew i tulipany botaniczne Tarda
i oczywiście 4 śliwiowiśnie szczepione na pniu

Kondzio 11:42, 29 wrz 2012

Dużo roboty zrobilas ja bym może przmalowal to ogrodzenie żeby rośliny ładnie wyglądały i może za cisy dałbym tuje bo cisy strasznie wolno rosną a tak ładnie wszystko
Kondzio 11:47, 29 wrz 2012

Zastanawiam się nad ta rumianka bo ma mało miejsca a ona się pięknie rozrasta
Milka 12:11, 29 wrz 2012

Kondzio napisał(a)
Dużo roboty zrobilas ja bym może przmalowal to ogrodzenie żeby rośliny ładnie wyglądały i może za cisy dałbym tuje bo cisy strasznie wolno rosną a tak ładnie wszystko

Konrad, drewno zostanie pomalowane antyczną bielą, na dalszą część M. da kratki i też biel antyczna, ale część ogrodzenia to kwestia sąsiada, którego nie widać!

co do cisów, tam już na nic nie ma miejsca, bluszcz i wisteria wypełnią całkowicie tę przestrzeń, no ale to za rok, wiesz, że rośliny potrzebują czasu

runiankę sadź tam, gdzie chcesz coś okryć, ziemię, walka z chwastami i obrzeża
Martek 12:22, 29 wrz 2012

Ja się witam,pozdrawiam i zaraz znikam.
U mnie posadziłam hosty ostatnio zakupione okazyjnie i nie podobają mi się w tym miejscu są za ciemne Muszę w przyszłym sezonie coś poszukać,albo podzielić z innej ,którą posiadam
Milka 12:22, 29 wrz 2012

i jesień kochani...ale za to jaka!
limki już czerwone, a omszona daje czadu!

klonik i rośnie sobie....

a tu jest ta rabata, na której posadziłam 100 czosnków, od najmniejszych do największych, w kolorach...biały, róż, fiolet

Milka 12:23, 29 wrz 2012

Martek napisał(a)
Ja się witam,pozdrawiam i zaraz znikam.
U mnie posadziłam hosty ostatnio zakupione okazyjnie i nie podobają mi się w tym miejscu są za ciemne Muszę w przyszłym sezonie coś poszukać,albo podzielić z innej ,którą posiadam

witaj
hosty fajnie się dzieli, jestem pewna, że coś wymyślisz, jakby co służę radą, bo z hostami za pan brat
Mirka 12:29, 29 wrz 2012

Irenko pieknie u ciebie,czekam na te łany czosnków .Kiedy tak u mnie będzie?