Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:06, 27 mar 2017

Do góry
Dziś był piękny słoneczny dzień, mogłam z przyjemnością oddać się pracom w ogrodzie. Roślinki przyspieszyły a każdy dzień pokazuje nowe odsłony kwitnących.
Swoją urodę nieśmiało pokazują śnieżniki

wyparzyłam w trawniku kwitnące wonne fiłołki

pokazały się białe krokusiki

bladolice puszkinie też chcą zaistnieć

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:06, 27 mar 2017

Do góry
Jana, jagody kamczackie warto mieć, bo zawierają mnóstwo witamin i antyutleniacze (cokolwiek to znaczy). Owocują wtedy, kiedy nie ma dostępu do innych naturalnych Źródeł witamin. Można je mrozić. W smaku są kwaskowe. Forsycja maluch w opisie ma wzrost do 1 metra. U mnie jest trochę wyższa. Po kwitnieniu będzie cięta w kulkę.

Gosiek, jednego zawilca dostałam w gratisie podczas jesiennych zakupów. Nie mam z nimi doświadczeń. Widziałam je w ogrodzie u motylka sadzone w masie.

cd zdjęć
Młode listki tawuł japońskich wprowadzają trochę ciepłych tonacji.

Zbieram psychiczne siły na dalsze cięcie róż. Drugi półksiężyc jest nimi usłany.

...uDany ogród 21:05, 27 mar 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
wow

Uwielbiam wieczorne światło

Ogród z uśmiechem 21:04, 27 mar 2017

Do góry
inka74 napisał(a)
Joluś - tulę mocno. Czasami z niektórych wychodzi takie buractwo. Po prostu bardzo trudno ludziom się przyznać, że coś zrobili źle. Gdybym była bliżej przyjechałabym z czymś dobrym na poprawę nastroju.

W sumie miałam napisać o rabacie bo coś mi chodzi po głowie ale teraz nie będę ci zawracać głowy. Jedno tylko - magnolie nie lubią przeciągów a tam pisałaś wieje.

Dzieki Iwonko kochana. Oj, przydałoby się dzisiaj Gdyby to było tylko buractwo to trudno, ale podłość z premedytacją No cóż, sytuacja sie wyklarowała ale caly dzien miałam do tylu. najgorsze jest to, że musiałam pracować "normalnie", usmiechając sie i "głaszcząc" a wyć mi sie chcialo. Dobrze, że juz po wszystkim

Dla Ciebie

Przerwa na kawę... 21:03, 27 mar 2017

Do góry
Na koniec pszczółka też do mnie zawitała głodna
To tu... 21:02, 27 mar 2017

Do góry
MAD napisał(a)

No to jest WOW! Pięknie
Przerwa na kawę... 21:02, 27 mar 2017

Do góry
Mam błękitne i fioletowe

I krokusy. Jeden jakiś dziwny
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:59, 27 mar 2017

Do góry

Kupiłam dziś poduchy do sypialni, myślałam że dla nas. Jak bardzo się myliłam

ha ha ha
Przerwa na kawę... 20:58, 27 mar 2017

Do góry
Może teraz mi się wgrają zdjęcia...
Nasz przydomowy ogródek 20:56, 27 mar 2017

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:55, 27 mar 2017

Do góry
Kolejne pracowite popołudnie. Dzisiaj dzieliliśmy czas pomiędzy prace ogrodowe i porządkowe.
Na pierwszy ogień poszedł ganek. Podest został wyszorowany i zaolejowany. Balustrady umyte. Okna nie. Ogrodowe ławeczki opuściły taras i znalazły się na ogrodowych ścieżkach. Trzeba je odświeżyć i zaolejować. Skoro ławeczki miały zejść z tarasu, to trzeba było zakończyć prace pielęgnacyjne trawy. od zeszłego roku mam elektryczny wertykulator. Kosztował niewiele. Nie muszę już nadwyrężać barków przy grabieniu, co mnie niezwykle cieszy. Po zabiegu rozsypany został nawóz; poszło 2 kg saletry amonowej i 2 kg nawozu mineralno- organicznego z dodatkiem żelaza. Jest nadzieja, że nie będzie anemicznie. Po wertykulacji miałam jeszcze trochę czasu do zachodu słońca, więc podłubałam trochę w rabatce zachodniej. Ładne światło było.

Nasz przydomowy ogródek 20:53, 27 mar 2017

Do góry
Ewuś, Mirko dziękuję. Cebulki krokusów sadziłem 3 czy 4 lata temu w odległości 10 cm od siebie. Zobaczcie co się porobiło. Fotki z dzisiaj.

Małymi kroczkami do celu... 20:52, 27 mar 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Paulinka ale cudne foty robisz
Zdrówka dla malutkiej.
Małymi kroczkami do celu... 20:47, 27 mar 2017

Do góry
Cześć Paulina awatarek też sasankowy? Zdjęcia ładne takie profesjonalne.Ja róże wczoraj posadziłam, zostały mi jeszcze 4, w tym 2 pnące.W lidlu były clematisy po 8 zł zastanawiałam się czy wziąć i nie wzięłam tak jak TY łubin.Jak jutro będzie to wezmę jeden. Mam zamówione 3 clematisy. Tydzień zapowiada się ładny. Życzę zdrówka dla małej.
Dla Twojej sasanki moje sasanki. nie będzie jej smutno.

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:44, 27 mar 2017

Do góry
DIETER MULLER osiagnęła w drugim sezonie ok 1,5m

Falstaffa mam dwa sezony,ale nie podoba mi się,że nie potrafi utrzymać kwiatów w pionie,nawet w połowie rozkwitnietych.
Sądziłam,że w drugim roku będzie silniejsza,ale niestety,zobacz sama.

Ogródkowe rewolucje 20:43, 27 mar 2017

Do góry
Cisy o wiele lepiej wyglądają po ścięciu , a tak bałam się ściąć, niech teraz ładnie rosną

Te 2 rodki rosną na wystawie północno-zachodniej, słońce tak po 16 czyli już nie takie mocne. Te końskie bobki mogą byś "świeże" , bo nie wiem czy uda mi się zdobyć takie przeleżałe . Liście dębowe mam, bo na jesieni pozbierałam do worków i igiełki sosnowe też będę mieć, bo sąsiad ma sosenki w ogrodzie
Pod ten mniejszy rodek też dać tą ściółkę?

Toszko, a co zrobić z tymi 5 rodkami, tak jak pisałam wykopać? ph bliżej 6

Toszko staram się wykonywać najlepiej jak umiem zalecenia takiej jednej świetnej Nauczycielki
Mój ogródek 20:42, 27 mar 2017

Do góry
zoja napisał(a)

Bez okrycia u mnie ryzykownie bo wiatr mocny.
Te zielone galazki na rabacie nawet ladnie wygladaly az do teraz przelozylam je na hortensje ogrodowe bo zdjelam agrowloknine.

Zobacz:

Czyli wystarczy nałożyć gałązki świerka? Kurczę no jeśli tak to się jeszcze skuszę na wrzosy jesienią.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies