Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród u stóp klasztoru cz. II 15:51, 13 lut 2017

Do góry
alinak napisał(a)
Mała Mia pisze że wiosnę czuć w powietrzu a u mnie ogród skuty lodem . Piesa tak wygoniła ,wyślzgała, że śnieg zamienił się w ślizgawkę.

Jeszcze takiego wariatnego psa nie miałam.ale jest kochana i wbrew temu co piszę bardzo ułożona.....jak trzeba , a jak poczuje wolność to wariacjom nie ma końca.Kradnie wszystko co popadnie, ma już na koncie pół kilo kiełbasy , Butelkę wódki,wszystkie ozdoby z rabat. Moje gumowce już w kawałkach,wycieraczka w szczępach ....o ludzie .Ale skradła nasze serce do cna,jest kochana .

Jak to butelkę wódki ? ...bo kiełbasa to rozumiem...czyżby zagrycha ?
Jest sliczna

Ogrodowe kreacje 15:43, 13 lut 2017

Do góry
To trochę wiosny z zeszłego roku może przegoni już tą zimę !!!!

Sezon 2017 u Hanusi 15:29, 13 lut 2017

Do góry
Miło mi, że Wam sie przydała moja ściągawka. Swoje wysiewy parapetowe, pytacie kiedy będą? Ja planuje tylko wysiew pomidorów i te nie prędzej jak w połowie marca.
Chyba, że słońce tak dogrzeje, że ciut wcześniej.

Wszystkie nasiona jednorocznych wysiewam do gruntu, oprócz aminka, którego wysieję chyba już. TYlko muszę do piwnicy po doniczke zjechać, Jak ja nie lubię tam chodzić!
Na parapecie nadal wiosennie, narcyzki i forsycja, dają kolor, a hipeastrum pod koniec tygodnia będzie cieszyło mój spragniony wzrok!
W ub, roku było takie!
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 15:09, 13 lut 2017

Do góry
U nas dzisiaj +8 Topi sie śnieg, ktory bardziej błotną breję przypomina
A na oknie: trawa cytrynowa do doniczek...zobaczymy co z niej wyjdzie
Ogrodowe kreacje 15:03, 13 lut 2017

Do góry
Witam wszystkich to dzisiaj może troszkę o warzywniczku w zeszłym roku całkiem dorodna dyńka mi wyrosła zbiór cukinii też był niezły a fasola porosła podporę

Hortensjada 14:58, 13 lut 2017

Do góry
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie, robi się coraz cieplej, chyba powoli czas ruszyć na sprzątanie "naszego świata", krokusy już wybijają ! Spacer dzisiaj po ogrodzie uświadomił mi , że czeka mnie dużo roboty, ale już się za nią stęskniłam. Trochę martwi mnie stan niektórych dereni z nowych nasadzeń ( ale może nie będzie tak źle?- chyba sama się pocieszam )

Do pozdrowień dołączam październikową fotkę
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:48, 13 lut 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Lilie zawsze kojarzą mi się z arystokracją w ogrodzie. Wyglądają tak pięknie i dostojnie. W tym sezonie planuję zakup cebul a tymczasem jestem bardzo ciekawa co wyrośnie z tych otrzymanych od ciebie

Basia jedna to byla Fata Morgana a druga czerwona i jakieś małe cebulki tej różowej

Gożdzikowa - wiejski ogród 14:44, 13 lut 2017

Do góry
A Gobasia zobaczymy czy się nie obrazi ,że ją rozrzuciłam po całej Polsce

Ogród w remoncie 14:43, 13 lut 2017

Do góry
Asiu Ty powinnaś dostać medal za to,że chcesz tak się poświęcać i kombinujesz nad tymi projektami. Kochana jesteś,wiesz o tym?

Trochę mi nie pasuje koncepcja przy garażu. Wolałabym tam jednak prosty podział. Może tak

Jeszcze nie wiem co by to miało być elementem dzielącym. Zamiast roślinnego płotu coraz bardziej skłaniam się ku jakiemuś ażurowemu płotkowi.

Na środku też coś mi nie gra. Chyba te rabaty Asiu jakieś za wielkie Asiu. No tak ale chciałam mało trawy . Chyba rozbijać je na mniejsze to niezbyt dobry pomysł?
Letnie skrzynki balkonowe i donice 14:42, 13 lut 2017

Do góry
Idealnie będzie i z kolorem i z zasłonięciem kamieni.

Gożdzikowa - wiejski ogród 14:33, 13 lut 2017

Do góry
Dziewczyny ja uwielbiam lilie...na jesieni dosadzilam 13 nowych...jeśli wszystkie przezimują powinno ich być ze 40

obawiam się o orientalne

Wilcza Góra 14:31, 13 lut 2017
Do góry
WilczaGora napisał(a)
... a kiedy spadł śnieg ...

[

Dawno tej Damulki w takiej czapie nie widziałam
Nelumbo - lotos 14:11, 13 lut 2017

Do góry
Skaryfikacja nasion lotosów orzechodajnych. Przetarcie skorupki umożliwia kiełkowanie w kilka dni od wysiewu. Najlepiej wysiać je końcem marca.

Hiacynty - Hyacinthus 14:04, 13 lut 2017

Do góry
Gunnera - parzeplin 14:03, 13 lut 2017

Do góry
starymysiek napisał(a)
Mam też drugą gunnerę, mniejszą, zimującą w zimnej, ciemnej spiżarni. Podlewana raz w miesiącu a mimo to wypuściła listki. Zobaczymy co będzie za trzy miesiące

W kwietniu takie warto posadzić na stałe do ogrodu, odwdzięczy się. Do większej donicy też fajnie, ale to większy kłopot. Pozdrawiam
To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:00, 13 lut 2017

Do góry
Iza, kiszonej sałaty nigdy nie widziałam. Trochę obeschną, usuniesz uschnięte listki i będzie jak nowonarodzona.

Kamilko, mógłby mieć większe przyrosty. W tym tempie, to może moi potomni doczekają się w tym miejscu zielonej ściany.

Ogród w remoncie 13:57, 13 lut 2017

Do góry
Druga wersja, też jeszcze do poprawy. Linie rabat bardziej podobały mi się w pierwszej wersji, ale tamta funkcjonalnie mi nie pasowała: widok z ławeczki był kiepski.

Tutaj linie widokowe są lepsze, ale linie rabat jeszcze mi nie grają.

Dla jasności pokazuję jeszcze jak ten projekt wygląda w porównaniu do stanu obecnego.

Tak naprawdę, to rabaty wcale się tak bardzo nie powiększają, jak to się wydaje.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:56, 13 lut 2017

Do góry
Agatko, u nas też jakaś spleenowata pogoda dzisiaj. Próbuję się zebrać do oczyszczenia zachodniej rabaty. A Tobie zdrówka życzę!

Graby Fasigiata ładnie pączkują. Ciekawa jestem ich tegorocznych przyrostów. trochę koloru dają na frontowej tuje odmiany Tuffet.

Trzy lata temu w lutym było tak Nie jest źle!

Przyjazny ogród 13:54, 13 lut 2017

Do góry
A w domu, te które wypełnią wolne place, tyły , między innymi werbeny, wernonie, pysznogłówki, jeżowki, żeleźniaki, rudbekie itd ...

To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:41, 13 lut 2017

Do góry
Wendy, czas szybko leci. Ani się obejrzysz, a żywopłot będzie.
Różnica 3 lat- te maluchy sadzone były po zakończeniu budowy. Najsłabsze przyrosty są w narożniku z brzozami. Tam jest cień i niewiele wilgoci. (zdjęcie po prawej)

Pestko, krokusów u mnie też nie widać. Każdego dnia spod śniegu wyłaniają się nowe byty
Turzyce i żurawka

Kamilko, tak jakoś od zeszłego roku zaczynają być widoczne ramy. Przedtem wypełnienie było wyższe.

Żywopłot podrósł, nawet ten cisowy.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies